بازرگانی دولتی، عامل اصلی تأخیر یک ماهه واردات برنج شد


ایگاه خبری لقمه: در شرایط کنونی بازرگانی دولتی در واردات برنج با مشکلاتی روبرو است که در جهت رفع مشکل، این شرکت اقدام به تأخیر یک ماهه در واردات کرده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بازرگانی دولتی، عامل اصلی تاخیر یک ماهه واردات برنج شد گرچه دوره ممنوعیت واردات برنج به منظور حمایت از کشاورزان و تولید داخل از سوی وزارت جهاد کشاورزی اعمال می شود اما این امر با انتقاداتی همراه است.
 
برخی کارشناسان معتقدند که ممنوعیت واردات همزمان با فصل برداشت برنج ایرانی افزایش قیمت و کمبود برنج در بازار داخل را به همراه دارد.
 
براین اساس انجمن واردکنندگان برنج خواستار جایگزینی دوره ممنوعیت به افزایش تعرفه و مابه التفاوت واردات شدند که وزارت جهاد نسبت به این امر مخالفت نمود و تنها دوره ممنوعیت را یک ماه به تعویق انداخت.
 
حال به سراغ مسئولان مربوطه می رویم تا ازدلایل تأخیر یک ماه  در واردات برنج با خبر شویم:
 
مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگویی گفت: با توجه به آسیب شناسی های صورت گرفته در دوره ممنوعیت واردات برای حمایت اصولی تولید خواستار حذف ممنوعیت و پرداخت مابه التفاوت واردات در فصل برداشت برنج ایرانی شدیم.
 
وی افزود: با دریافت مبلغی به عنوان مابه التفاوت در فصل برداشت می توان از واردات بی رویه و قاچاق برنج خارجی جلوگیری نمود.
 
کشاورز با انتقاد از عدم همکاری وزارت جهاد در حذف دوره ممنوعیت واردات بیان کرد: وزارت جهاد با حذف دوره ممنوعیت واردات برنج خارجی موافقت نکرد و تنها فصل ممنوعییت واردات از 5/1 به 6/1 به تعویق افتاد.
 
دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به دلیل اصلی تعویق یک ماهه در زمان واردات اظهار داشت: تصمیمات وزارت جهاد آنی است، چراکه در شرایط کنونی بازرگانی دولتی در واردات برنج با مشکلاتی روبرو است که در جهت رفع مشکل این شرکت اقدام به تأخیر یک ماهه در واردات کرده است.
 
کشاورز با بیان اینکه تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی با قانون انتزاع همخوانی ندارد، عنوان کرد: نگاه وزارت جهاد کشاورزی کاملاً تولید محور است که در نهایت این امر در برخی مواقع مشکلاتی نظیر کمبود و نوسانات قیمت در بازار را به همراه دارد.
 
وی تصریح کرد: براساس آمار و اطلاعات کشور باید اقدام به برنامه ریزی‌های بلند مدت نماییم، در غیر این صورت آثار سو به بخش خصوصی وارد می شود.
 
 حذف دوره ممنوعیت واردات به نفع واردکنندگان تمام می شود
 
محمد علی شاعری سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی بیان کرد: در فصل برداشت برنج ایرانی علاوه بر افزایش تعرفه ممنوعیت واردات در جهت حمایت از تولید داخل ضروری است.
 
وی افزود: سالانه دو میلیون و 200 الی دو میلیون و 300 هزارتن برنج در کشور تولید می شود که این میزان جوابگوی 80 درصد نیاز کشور است، از این رو در فصل برداشت نیازی به واردات نداریم.
 
شاعری تصریح کرد: با توجه به آنکه واردات برنج خارجی همزمان با فصل برداشت به نفع تولید خارجی است، لذا اعمال ممنوعیت چهارماه واردات ضروری است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران جوان

کد: 11127 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير بازدید: 1229 ساعت: 8:05 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
7 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
10 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
11 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکاتی جالب راجع به سوسیس و کالباس آیا تا کنون به این موضوع فکر کرده اید که چرا گوشت ...

  كدام مواد غذایی در بروز یبوست موثرند یبوست از مشكلات شایع دستگاه گوارش است كه با مصرف ب...

  در خرید پسته به این نکات توجه کنید امان از آن زمانی که مسئولیت خرید آجیل را به شما مح...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پس‌لرزه‌‌های تغییر موقتی نرخ دلار بر سبد مصرفی خانوار بعد از نوسانات نرخ دلار و ایجاد نگرانی مبنی بر افزایش قیمت کالاها، مصرف‌کنندگان باز هم برای تامین برخی کالاهای خود به بازار مراجعه کرده و همین امر، تولیدکنندگان را منجر به بروز رفتار دوگانه کرده است.
در هفته چقدر گوشت قرمز بخوریم؟ یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: مصرف بالای گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده که همبرگر و کالباس شامل آن می‌شود می‌تواند از علل ایجاد سرطان روده باشد. حتی گوشت قرمز دودی یا نمک‌سود هم باعث ایجاد مواد سرطان‌زا می‌شود.
از ابداع بسته‌بندی جدید تا مشهور شدن برند شیلا لقمه: برگ برنده ساندویچ شیلا، بسته‌بندی ویژه آن بود که به دلیل اندازه کوچکش و به این دلیل که باید دیده شود، به دنبال جعبه‌ای مخصوص گشتم، اما در اندازه‌هایی که می‌خواستم پیدا نکردم، بنابراین بسته‌بندی جدیدی ابداع کردم.
آنتی بیوتیک را اینجوری مصرف کنیم آنتی‌بیوتیک‌ها بعد از مسکن‌ها دومین دسته از داروهای پرمصرف کشور محسوب می‌شوند که بسیاری از آنها را می‌توان بدون نسخه پزشک از داروخانه‌ها تهیه كرد.