چرا غذاهای رژیمی خطرناکند؟


آیا می‌شود از خوردنی‌های رژیمی به جای انواع شیرین، شور و چرب غیررژیمی آنها استفاده کرد بدون آن‌که نگران افزایش انرژی، چربی و قند ناشی از آنها بود؟ به بیان دیگر آیا می‌توان به خوراکی‌های صنعتی که ادعای رژیمی بودن دارند، اعتماد کرد و از آنها بدون ترس از چاقی، اضافه وزن و اختلالات قلبی و عروقی لذت برد؟

به گزارش لقمه، بررسی های زیادی ثابت کرده است که محصولات رژیمی کارخانه ای(Diet) برای بسیاری از افراد که از دیابت، فشار خون و چربی خون بالا رنج می برند، مناسب نبوده و حتی برای گروهی از بیماران از جمله بیماران قلبی، کلیوی و مبتلایان به بیماری «فنیل کتونوری» که از تجمع غیر طبیعی اسید آمینه در مایعات بدن و سیستم عصبی رنج می برند، و داشتن رژیم غذایی فاقد شیرین کننده های مصنوعی در کنترل بیماری شان بسیار اهمیت دارد، می تواند بسیار تهدیدکننده باشد.

به گفته دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و رژیم درمانی نه تنها مصرف خوراکی های صنعتی رژیمی در دراز مدت به هیچکس توصیه نمی شود، یعنی نباید در خوردن مواد غذایی رژیمی زیاده روی کرد، بلکه مصرف غذاهای رژیمی برای افراد سالمی که مشکلی از حیث بیماری های سیستمیک و تناسب اندام ندارند نیز به دلیل داشتن شیرین کننده های مصنوعی بسیار مضر خواهد بود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگویی می افزاید: مهم آن است که هر فرد با توجه به مشکلی که دارد یعنی اگر از دیابت، چربی خون، بیماری قلبی یا کلیوی رنج می برد، به برچسب تغذیه ای خوراکی که ادعای رژیمی بودن دارد، توجه کند و بر اساس آن تصمیم به مصرف آن ماده غذایی بگیرد؛ چرا که ممکن است یک ماده غذایی رژیمی انرژی یا کالری پایینی داشته باشد و برای افراد دارای اضافه وزن مناسب باشد، اما کم چرب یا کم نمک نباشد و برای بیماران دچار فشار یا چربی خون و همین طور بیماران کلیوی مضر باشد.

فراموش نکنید که برخی محصولات رژیمی میزان پروتئین یا کربوهیدرات پایینی دارد، در حالی که دریافت مقادیر مشخصی پروتئین و کربوهیدرات در کنار چربی و لبنیات در رژیم غذایی روزانه ضروری است.

لبنیات کم چرب، اما شیرین

متخصصان تغذیه بر مصرف لبنیات یعنی ماست، شیر و پنیر کم چرب نه تنها برای افراد دچار اضافه وزن و کسانی که بیماری های سیستمیک دارند، بلکه برای همه افراد، حتی کودکان و کسانی که از بیماری خاصی رنج نمی برند، تاکید می کنند، اما آیا مصرف محصولاتی چون بستنی و ماست های میوه ای که تولیدکنندگان بر کم چرب بودن شان برای جلب مصرف کننده تاکید می کنند، نیز توصیه می شود؟

به گفته دکتر جعفریان توجه کردن به جدول تغذیه ای درج شده روی این محصولات نشان می دهد که گرچه این نوع خوراکی ها از چربی کمتری برخوردارند،اما میزان قند موجود در آنها بسیار بیش از میزان مجاز برای بیماران دیابتی یا بیماران قلبی و عروقی است. پس به صرف آن که روی محصولات لبنی برچسب کم چرب بودن بخورد، مصرف آن برای همه افراد مجاز شناخته نمی شود.

قندهای رژیمی خطرناک ترند

بارها در خبرها تاکید شده است که به دام تبلیغات غذاهای بدون قند نیفتید. این تاکید از آن روست که تولیدکنندگان مواد غذایی، قندهای ساده مثل شکر را حذف و قندهای الکلی یا مصنوعی مانند ساخارین، آسپارتام و سوربیتول را که نسبت به قندهای معمولی کالری کمتری دارند، جایگزین می کنند.

دکتر جعفریان با تاکید بر خطرات ناشی از مصرف طولانی مدت قندهای مصنوعی می گوید: این درست است که قندهای الکلی به​طور متوسط دو کالری به ازای هر گرم و سایر انواع قندها چهار کالری به ازای هر گرم انرژی تولید می کند، اما از آنجایی که قندهای الکلی در آب محلول نیست و اغلب با چربی ترکیب می شود، غذاهایی که با قندهای الکلی شیرین شده است، چربی بالایی دارد و برای بسیاری از افراد در دراز مدت مشکلاتی را ایجاد می کند. همچنین مصرف زیاد قندهای مصنوعی اثر ملین نیز دارد و باعث ایجاد اسهال و ناراحتی گوارشی می شود و ریسک ابتلا به سرطان را نیز افزایش می دهد، اما اگر در حد معمول و کنترل شده از این نوع قندها استفاده شود، جای نگرانی نیست.

نمک های رژیمی، خطرناک برای بیماران کلیوی

پنیری را که برای صبحانه مصرف می کنید رژیمی و کم نمک است، اما اشتباه است اگر تصور کنید این پنیرها فاقد نمک است.تنها تفاوت لبنیات و بخصوص پنیرهای کم نمک با انواع دیگر آن استفاده از نمک با پایه پتاسیم به جای نمک های سدیمی معمولی است. استفاده از نمک های پتاسیمی برای مبتلایان به پر فشاری خون بسیار کم خطرتر است،اما استفاده از آن در مبتلایان به اختلالات کلیوی که مشکل دفع پتاسیم دارند با محدودیت هایی همراه است.

با نوشابه، رژیمی و غیررژیمی خداحافظی کنید

خودمان را گول نزنیم و تا حد امکان از این نوشابه ها استفاده نکنیم. فرقی نمی کند که نوشابه ای که می نوشید رژیمی باشد یا غیررژیمی.نوشابه های رژیمی هم مانند دیگر انواع خود باعث دفع کلسیم بدن می شود و اسید فسفریک، کافئین(Caffeine) و اسیدیته آن خطراتی را از نظر پوکی استخوان و ناراحتی های گوارشی به جا می گذارد. نوشابه های رژیمی شاید انرژی و کالری کمتری را نسبت به انواع دیگر خود داشته باشد، اما نمی توان به این بهانه برچسب مضر بودن را از آنها حذف کرد. میوه های خشک، کلسترول را بالا می برد

با وجود آن که دکتر جعفریان نیز همچون دیگر متخصصان تغذیه معتقد به اولویت داشتن میوه های خشک از نظر تغذیه ای بر بسیاری از تنقلات همچون شیرینی و شکلات های سرشار از قند است، اما بر مصرف کنترل شده و محدود میوه، انجیر، توت و خرمای خشک نیز تاکید می کند و می افزاید: بسیاری از افراد بخصوص بیماران کلیوی و کسانی که چربی بالایی دارند یا دچار بیماری های عروقی هستند باید در مصرف این نوع تنقلات بسیار محتاط باشند؛ چرا که میوه های خشک سرشار از قند فروکتوز است که نباید روزانه بیش از 50 گرم مصرف شود. نباید فراموش کرد که قند در بدن به کلسترول و چربی تبدیل شده و به بالارفتن چربی خون منجر می شود.


نقل از :جام جم

کد: 4021 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۹ خرداد بازدید: 2621 ساعت: 7:47 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه در پیاده‌ روی اربعین ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
2 رژیم سه‌ مرحله‌ای برای کنترل وزن ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۴ فروردين
3 خوراکی‌های عالی برای آب کردن شکم ۱۳۹۳ شنبه ۸ آذر
4 هالیوودی های گیاهخوار ۱۳۹۳ شنبه ۱۷ خرداد
5 با مصرف حبوبات کلسترول بد را کاهش دهید ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت
6 رابطه تغذیه با آلزایمر (Alzheimer's and diet) ۱۳۹۳ يکشنبه ۳۱ فروردين
7 شادابی و جوانی پوست با یک سبد میوه بهاری ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۶ فروردين
8 رژیم های لاغری و ریزش مو ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۶ فروردين
9 کنترل گرسنگی هنگام گرفتن رژیم های لاغری ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۵ فروردين
10 توصیه های اساسی برای صاف کردن چاقی موضعی ۱۳۹۲ يکشنبه ۳ شهريور


نظرات


hosein

mer30 az site khobeton

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  بخور نخورهای کبدی اگر می‌خواهید بدانید که برای سلامت کبدتان چه باید ...

  درمان‌های خانگی سرماخوردگی پاتوژن‌های مسبب عفونت مجاری تنفسی فوقانی شامل بیش ...

  خطر ابتلا به تب مالت با مصرف بستنی‌های سنتی و خامه محلی ستنی‌های سنتی و پنیر و خامه محلی مهم‌ترین عامل انت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پیاده روی ۱۵دقیقه ای بعد از غذا، خطر بروز دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد نتایج بررسی ها نشان می دهد، پیاده روی ۱۵ دقیقه ای مدتی کوتاه پس از صرف غذا بهترین راه برای پیشگیری از بروز دیابت نوع ۲ در بزرگسالان است.در حالی که خوابیدن یا نشستن برای تماشای برنامه های تلویزیونی یکی از عوامل خطر در بروز این بیماری است.
شاگرد زرنگ‌ها چه می‌خورند؟ بعضی پدر و مادرها می‌گویند وقتی مدرسه‌ها دوباره باز می‌شود و سال تحصیلی جدیدی در پیش است، یکی از سخت‌ترین کارها و وظایفی که به عهده دارند، انتخاب میان‌وعده‌های مناسب برای فرزندشان است. آنها یا نمی‌دانند کدام از مواد غذایی می‌تواند بهترین انتخاب برای میان وعده دانش‌آموزان باشد یا نمی‌توانند فرزندشان را متقاعد کنند که در ساعت‌های درس و مدرسه از مواد غذایی مناسب استفاده کند.
حد مجاز مصرف ویتامین D اولین مطالعه در زمینه عوامل غلظت ویتامین D و پارامترهای آن توسط محققان فرانسوی انجام شد.
برای از بین بردن بوی بد غذا چه کنیم؟ راه حلی برای از بین بردن بوی بد غذااگر هنگام درست کردن غذا از بوی بد پیاز داغ و یا سیر داغ و ... رنج می برید راهکاری زیر را به شما پیشنهاد می کنیم.