صادرات عمده پیاز نداشتیم /کاهس 500 هکتاری سطح زیرکشت پیاز در کازرون


پایگاه خبری لقمه: صادرات عمده پیاز نداشتیم / یک ماه دیگربا آمدن پیاز اصفهان قیمت این محصول تعدیل می شود

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، 'حسین اصغری' روز دوشنبه در گفت و گویی درباره گرانی قیمت پیاز در بازار مصرف و شایعاتی مبنی بر صادرات این محصول به قطر افزود: پیش از این منتظر عرضه پیاز اصفهان در حجم گسترده بودیم که طبق بررسی های کارشناسان به علت سرمازدگی اواخر سال گذشته هنوز این محصول مناسب عرضه به بازار نیست بنابراین با تاخیر به بازار عرضه می شود.

وی با بیان این که درحال حاضر این محصول به شکل اندک به بازار تزریق می شود اظهارداشت: پایین بودن عرضه پایین محصول در بازار نمی تواند قیمت پیاز را منطقی کند بنابراین باید در انتظار ورود حجم گسترده پیاز از اصفهان هستیم.
 
به گفته وی، تولید محصولات کشاورزی تابع اقلیم است و فصل سرد تولید این محصول در نواحی گرم همچون جیرفت، کازرون و دزفول انجام می شود.
وی اضافه کرد: به طوری که جیرفت (کرمان) تامین کننده پیاز اواخر زمستان تا بهار است و ذخایر محصول این استان تا جایی که محصول پیاز استان های خوزستان (کازرون) و فارس (کازرون) به بازار عرضه شود و این ذخیره به ما کمک می کند تا بازار متععدل بماند.
 
مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: آنچه که رخ داده سال گذشته در اثر بارندگی های شدیدی که ما انتهای سال در جیرفت داشتیم محصول ما از بین رفت و فقط توانستیم بازار همان فصل را تامین کنیم و ذخیره ای برای ما باقی نماند.
به گفته وی، قیمت پیاز در زمان عرضه محصول از خوزستان بین 18 تا 20 هزارریال بوده است.
 
کاهس 500 هکتاری سطح زیرکشت پیاز در کازرون 
 
اصغری گفت: این در حالیست که امسال با کاهش 500 هکتاری سطح زیرکشت در کازرون استان فارس به علت شوری و کمبود آب مواجه شدیم.
وی افزود: عرضه محصولات تابستانی با مشکلاتی در مناطق سرد و گرم مواجه است زیرا در مناطق گرمسیر اراضی زیرکشت محصولات دیگری است و در مناطق سردسیر هنوز کاشت پیاز انجام نشده است.
مدیرکل دفتر محصولات علوفه ایی و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی درباره شایعاتی مبنی بر گرانی پیاز درباره صادرات به قطر گفت: صادرات عمده پیاز به هیچ کشوری نداریم زیرا صادرات پیاز ایرانی به دلیل بالا بودن هزینه های تمام شده تولید برای انها مقرون به صرفه نیست.
وی اضافه کرد: درواقع زمانی صادرات ارزش پیدا می کند که قیمت محصول در کشور پایین تر از ارزش صادراتی ان باشد اما اکنون قیمت پیاز در کشور خودمان بالاتر از نرخ صادراتی است.
 
وی ادامه داد: در برخی سالها با مازاد تولید پیاز مواجه هستیم که به نظر می رسد باید شرایط برای صادرات این محصول نیز مهیا شود.
اصغری تصریح کرد: براساس آخرین آمار رسمی سالهای 93 و 94 نزدیک 2 میلیون و 426 هزارتن پیاز در سطح 63 هزار هکتار تولید شد.
وی کاهش تولید فعلی پیاز را به دلیل کاهش سطح زیرکشت به دلیل پایین بودن قیمت این محصول در سنوات گذشته (دو تا سه سال اخیر) و کاهش تمایل کشاورزان به کاشت و کمبود آب عنوان کرد.
وی سطح زیر کشت امسال پیاز را بین 52 تا 55 هزار هکتار برشمرد و گفت: اکنون سرانه مصرف پیاز در کشور برای هر نفر حدود 22 کیلوگرم است. 
 
طی یک تا دو ماه گذشته تاکنون قیمت پیاز بین 20 تا 32 هزارریال در میدان میوه و تره بار و با قیمت هایی بین 35 تا 48 هزارریال در بازار خرده فروشی عرضه می شود
بارش باران و برف در اواخر زمستان سال گذشته خسارت های چند صد میلیارد ریالی به مزارع کشاورزی اکثر نقاط کشور به ویژه مناطق جنوبی و شرقی وارد کرد.
به گفته حسین اصغری مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی طی یک ماه گذشته با خبرنگار اقتصادی ایرنا، بارندگی و سیل سال گذشته به مزارع پیاز آسیب وارد کرد و منجر به افت کمی و کیفی این محصول شد. اکنون با کاهش عرضه پیاز از برخی مناطق تولیدی شاهد افزایش قیمت آن در سطح عرضه هستیم.
 
اصغری میانگین عملکرد تولید پیاز را در هر هکتار حدود 40 تن اعلام کرد و افزود: اصفهان با 337 هزارتن، جنوب کرمان با 300 هزارتن، هرمزگان با 270 هزارتن، زنجان با 185 هزارتن، خوزستان با 162 هزارتن و آذربایجان شرقی با 130 هزارتن به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان پیاز کشور به شمار می روند.
براساس آمار ماه گذشته هر کیلوگرم پیاز خوراکی در مزارع با توجه به رقم بازارپسندی، سایز پیاز و سایر فاکتورهای موثر در قیمت بین 7 تا 12 هزار ریال از کشاورزان خریداری می شد.
این درحالیست که طبق امارهای سال های 1393 تا 1395 به ترتیب 278 ، 288 و 343 هزارتن پیاز به ارزش 260 میلیون دلار صادر شد که بخش عمده این صادرات به کشورهای عراق، حاشیه خلیج فارس و افغانستان بوده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :ایرنا

کد: 11149 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير بازدید: 2357 ساعت: 2:41 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
3 صادرات کره گیاهی (مارگارین) ممنوع است ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 صادرات جو پرک ممنوع شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
5 صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
6 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
7 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
8 تجهیز مراکز دیالیز ۵ کشور به دستگاه همودیالیز ایرانی با تلاش دانش بنیان‌ها ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
9 ۸ میلیارد دلار کالای اساسی از برزیل وارد شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 روند نزولی صادرات داروی ایرانی/ عراق بزرگ ترین بازار هدف ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
11 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10 نکته تغذیه سالم برای افراد بالای 65 سال پایگاه خبری لقمه: انتخاب غذای سالم هوشمندانه ترین ...

  از سفره یک بار مصرف استفاده نکنید در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل ب...

  درباره حساسیت غذایی كودكان چه می‌دانید لقمه: حدود شش درصد كودكان در سه سال ابتدایی زندگی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت