34 درصد کودکان کشور دچار چاقی شکمی هستند/سونامی چاقی در ایران


پایگاه خبری لقمه: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نسبت به چاقی شکمی در کودکان هشدار داد و گفت: طبق آمار، چاقی شکمی در کودکان روند رو به افزایشی را در پیش گرفته است؛ به طوری این نوع چاقی در کودکان ۷ تا ۱۸ سال شهری حدود ۲۱ درصد و در کودکان روستایی ۱۳ درصد مشاهده می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر زهرا عبدالهی با اشاره به شیوع نگران کننده چاقی در بین کودکان کشور، گفت:طبق مطالعات انجام شده در سال ۱۳۹۴ حدود ۲۰ درصد کودکان ۷ تا ۱۸ سال دچار اضافه وزن هستند و در کودکان زیر ۵ سال هم در یک دوره ۱۰ ساله شیوع چاقی در آنها حدود دو برابر بیشتر شده است و نگران کننده‌تر از آن چاقی شکمی است؛ به طوری که تا چند سال پیش ما در کشور شاهد کودکانی با چاقی شکمی نبودیم، اما طبق مطالعات انجام شده چاقی شکمی در کودکان ۷ تا ۱۸ سال شهری حدود ۲۱ درصد و در کودکان روستایی ۱۳ درصد مشاهده می‌شود.

 
وی افزود: اگر روند چاقی در کودکان با همین شکل پیش رود باید منتظر سونامی بیماری‌های غیر واگیر در جمعیت بزرگسال سه تا چهار دهه آینده باشیم.
 
وی تاکید کرد: در جامعه ما شاهد کودکان زیر دو سالی هستیم که دچار اضافه وزن و چاقی هستند. در حالی که اکثریت پدر و مادرهای ایرانی تصور می‌کنند که کودک چاق یعنی کودک سالم، اما همین کودک در بزرگسالی درگیر بیماری‌های غیرواگیر همچون دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، هایپرلیپیدمی و بیماری‌های قلبی و عروقی و حتی سرطان‌های مختلف می‌شود و علاوه بر رنجی که خود باید متحمل شود، هزینه‌های زیادی را نیز بر سیستم سلامت تحمیل می‌کند. بنابراین باید چاقی به خصوص در کودکان به یک ضد ارزش تبدیل شود و این موضوع ملکه ذهن هر پدر و مادری شود.
 
عبدالهی با بیان این که انسان سالم محور توسعه پایدار است، عنوان کرد: در واقع یک نیروی جوان که باید در سن جوانی مشغول به کار و زندگی سالم باشد و یک نیروی فعال و کارامد برای کشور باشد، در اثر اضافه وزن و چاقی درگیر بیماری‌های مختلف و خانه نشینی می‌شود.
 
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: برای مقابله و کاهش آمار چاقی و اضافه وزن، آموزش و اطلاع رسانی رکن مهمی در این امر محسوب می‌شود که در این بین نقش والدین و صداوسیما با توجه به رسالت خود در امر فرهنگ‌سازی تغذیه درست، بسیار تاثر گذار است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 11159 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير بازدید: 1744 ساعت: 8:17 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ۷ ماده غذایی که باعث رفلکس اسید معده می‌شود رفلکس اسید بیماری است که در آن شیره معده حاوی اسید...

  نکاتی در مورد مصرف ماکارونی می‌توانید به جای گوشت از سویا برای افزایش پروتئین ...

  5 اشتباه رایج خانواده‌ها در رستوران‌های فست‌فود بعضی خانواده‌ها عادت دارند هر روز فست‌فود بخورند ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای آلوده‌ای که سر از سفره‌های مردم درآورده‌اند «وجود روغن پالم در شیر به اثبات رسیده و گزارش آن نیز به رئیس جمهور داده شده است.» این سخن وزیر بهداشت در حاشیه همایش تغذیه با شیر مردم هرچند که نگران کننده بود، اما گویی حکایت از اتفاق تازه ای نداشت.
ویتامینی برای پیشگیری از آنفلوانزا همه‌ی ما می‌دانیم که بدن مان به ویتامین D نیاز دارد تا در سلامت کامل باشد. اما سۆال اینجاست به چه میزان ویتامین D نیاز داریم و از چه راهی باید تأمین بشود؟ در این مطلب به این سۆالات جواب می‌دهیم.
مزایای غذای سنتی در مقابل معایب غذای صنعتی این روزها با صنعتی شدن جوامع و افزایش قشر کارمند همه غذای آماده صنعتی را به دلیل وقت‌گیر نبودن به غذای سنتی ترجیح می‌دهند غافل از اینکه سلامت خود را ارزان می‌فروشند.
11 دلیل رایج دل‌درد دل‌درد و دل‌پیچه از آن دست مشکلاتی هستند که زندگی را برای هر انسانی تیره‌وتار می‌کند. برای برطرف‌کردن و درمان این مشکل در گام اول باید دلیل اصلی آن مشخص شود.