نذری‌ پختن شهید صدر در کاظمین


نیم قرن پیش در صحن شریف کاظمین(ع)، طلبه‌ای ساده‌پوش با عینکی بر چشم و چهر‌ه‌ای بشاش برای زائران حرم نذری می‌پزد؛ او کسی جز «سید محمدباقر صدر» نیست.

در این عکس آیت‌الله «سید محمدباقر صدر» هنگام پختن نذری در حرم امام کاظم علیه‌السلام در سال 1963 میلادی (29 سالگی) دیده می‌شود

به گزارش لقمه، شهید آیت‌الله «سید محمدباقر صدر» در بیست و پنجم ذی‌القعده سال 1353 هجری قمری؛ مصادف با 1934 میلادی و 1313 هجری شمسی در شهر کاظمین به دنیا آمد، پدرش «سید حیدر صدر» از دانشمندان بزرگ شیعه عراق و مادرش دختر «عبدالحسین آل یاسین» از مردان برجسته علمی و مذهبی عراق بود. شهید صدر در سن سه سالگی پدرش را از دست داد و تحت سرپرستی برادر بزرگش آیت الله «سیداسماعیل صدر» و دایی خود پرورش یافت، دروس ابتدایی خود را در مدرسه «منتدی النشر» فرا گرفت و در همان دوران ابتدایی بر فراز منبری که در صحن کاظمین قرار داشت، به ایراد خطبه می‌پرداخت.
او در 12 سالگی برای گذراندن دوره عالی حوزه به نجف اشرف رفت و در محضر شیخ «محمدرضا آل یاسین»، «آیت‌الله سید اسماعیل خویی» شاگردی کرد، شهید صدر در سن 17 سالگی به درجه اجتهاد رسید و در سن 25 سالگی تدریس خود را در دروس عالی برای دانش پژوهان حوزه آغاز کرد و از عالی‌ترین کرسی تدریس برخوردار شد.

نبوغ و استعداد درخشان شهید صدر همراه با مبارزات سیاسی‌اش در صحنه اجتماعی باعث شد که دیدگاه‌های او که حاصل درک عمیق از مفاهیم دینی بود، هنوز از تازگی و طراوت خاصی برخوردار باشد.

شهید صدر چهار بار توسط حزب بعث عراق بازداشت و دستگیر شد، وی در سال 1392 هجری قمری در حالی‌که در بیمارستان بستری بود و در سال 1397 بعد از مراسم اربعین حسینی و در سال 1399 به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی ایران و بار چهارم در سال 1400 هجری قمری مطابـق با 19 فروردین 1359 هجری شمسی به دستور صدام حسین بود که این بار او را پس از دستگیری به همراه خواهرش بنت‌الهدی در تاریخ 22 جمادی الاول به شهادت رساندند.

در بزرگی این مرد همین بس که امام خمینی(ره) وی را «مغز متفکر اسلامی» در تاریخ اسلامی به ویژه در قرن چهاردهم هجری خطاب کرد.



نقل از :فارس

کد: 1144 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۷ خرداد بازدید: 4281 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
2 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
3 دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
4 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
5 قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در 12 سال گذشته رسید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
6 ضرورت رسیدگی به معضل پسماند و زباله سوز سراوان در «دستورکار» رادیو ایران ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
7 دومین اقتصاد جهان به تورم صفر درصد دست پیدا کرد ۱۴۰۲ شنبه ۲۲ مهر
8 چراغ سبز بورس روشن شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
9 قیمت امروز گوشت مرغ هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
10 رسیدگی به شکایت از بهداشت نانوایی ها ظرف ۴۸ ساعت ۱۴۰۲ شنبه ۲۸ مرداد
11 آیا گرانی نان به تهران هم می رسد؟/ تغییر قیمت نان از سوی استاندارها ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خونریزی معده در مردان شایع‌تر است خون‌ریزی از مجرای گوارشی یکی از شایع‌ترین مشکلاتی ...

  چقدر سوسیس و کالباس می خورید؟ مصرف روزانه 50 گرم گوشت فرآوری شده که معادل یک عدد...

  پرخوری پس از ماه رمضان ممنوع لقمه: در روزهای اول پس از ماه رمضان، از مصرف غذاها...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

7 ماده غذایی مفید و ضروری برای مادران 7 ماده غذایی مفید و ضروری برای مادرانمصرف گردو می تواند از بروز سرطان سینه و پوکی استخوان جلوگیری کند. مطالعه صورت گرفته نشان می دهد که مصرف روزانه گردو بروز و پیشرفت سرطان سینه را به تاخیر می اندازد.
خوردن مواد آرایشی و جذب میکروب‌های خطرناک درباره لوازم آرایشی و عوارض استفاده مکرر از آن‌ها مطالبی شنیده‌اید و خوانده‌اید، اما متاسفانه با وجود اطلاعات کم و بیش افراد به ویژه زنان درباره تاثیر مضر این لوازم بر پوست، هم چنان مصرف لوازم آرایشی در کشور ما بسیار بالاست.
همه چیز درباره محبوب‌ترین نوشیدنی دنیا برای تعداد بی‌شمار مردمی که به این نوشیدنی باستانی و 5 هزار ساله وابسته‌اند، چای یعنی زندگی، یعنی آغاز روز و در یک کلام بخشی از فرهنگی جهانی که پیر و جوان در هر نقطه این کره خاکی روز خود را با آن آغاز می‌كنند و ادامه می‌دهند.
چاقی با ما چه می‌کند؟ کاهش کیفیت زندگی و سطح سلامتی جامعه از عوارض گسترش چاقی است و برای کاهش این اثرات، پیشگیری بهترین راه مهار است.