صنعت زنبورداری به کما می رود/اما و اگرهای واردات ملکه زنبور عسل


پایگاه خبری لقمه: صنعت زنبوردای یکی از بخش های کلیدی است که در صورت بی توجهی مسئولان به قاچاق ملکه و نابوری زنبورستان ها باید فاتحه بخش کشاورزی را خواند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، اگرچه ظرفیت های فراوانی برای توسعه زنبورداری و افزایش تولید عسل در کشور وجود دارد، اما برخی مشکلات نظیر آفت زنبورستان ها، خشکسالی و ممانعت از واردات ملکه و قاچاق آن یک دم زنبورداران را رها نکرده و اجازه نمی دهد که آنها همانند سایر تولیدکنندگان برنامه مدونی برای تولید داشته باشند.

 
صنعت زنبوردای یکی از بخش های کلیدی است که در صورت بی توجهی مسئولان به قاچاق ملکه و نابودی زنبورستان ها باید فاتحه بخش کشاورزی را خواند چرا که گرده افشانی مهم ترین نقش زنبور عسل در طبیعت است.
 
حال جای سوال است که علی رغم اعتراض زنبورداران و دستور آزاد سازی واردات از سوی وزیر جهاد کشاورزی، نسبت به این امر ممانعت صورت می گیرد؟
 
 ناصر تاج آبادی رئیس تحقیقات زنبور عسل کشور در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به آخرین وضعیت واردات ملکه زنبور عسل اظهار داشت: قاچاق بی حساب و کتاب ملکه زنبور عسل آفات بسیاری را به زنبورستان های کشور وارد کرده است.
 
وی با اشاره به اینکه نیازی به واردات ملکه نیست، افزود:  با وجود  7 هزار و 700 کندو عسل موجود در کشور رقمی معادل نصف کندوها را نیازمند ملکه هستیم که سالانه چند هزار ملکه از سوی پرورش دهندگان تکثیر می شود.
 
به گفته تاج آبادی برخی افراد سودجو که به فکر صنعت زنبورداری نیستند اقدام به قاچاق ملکه می نمایند چرا که این امر بحث دگرگون کردن ژن زنبور عسل را به همراه دارد.
 
رئیس تحقیقات زنبور عسل تصریح کرد: سال گذشته،قاچاق بی رویه واردات ملکه آفات و بیماری های متعددی را به زنبورستان ها وارد کرد.
 
5 درصد ملکه مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود
 
الوند کوهی مسئول گروه زنبور عسل معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی،گفت: براساس آخرین سرشماری حدود 7 میلیون کلنی زنبور عسل در کشور موجود است که اگر هر دوسال یکبار ملکه های این کلنی ها تعویض شوند سالانه حدود سه و نیم میلیون ملکه مورد نیاز است.
 
به گفته وی در حال حاضر تمام ملکه های مورد نیاز توسط منابع داخلی تامین می گردد.
 
کوهی ادامه داد: بخش اعظم آن توسط کلنی های زنبورداران به صورت خود مصرفی و بخشی هم از طریق ملکه های اصلاح نژاد شده در قالب طرح هایی که در دست وزارت جهاد کشاورزی است، تامین می شود.
 
وی با اشاره به اینکه زنبور عسل اصلاح نژادی دارای صفات مناسبی از جمله مقاوم به کنه  واروا هستند، بیان کرد: براین اساس دولت سرمایه گذاری قابل توجهی بر روی پروژه تولید ملکه انجام داده است.
 
مسئول گروه زنبور عسل معاونت امور دام در ادامه افزود: در حال حاضر هشت ایستگاه اصلاح نژادی در استان های مختلف با اقلیم های متفاوت به تولید ملکه اشتغال دارند و بدیهی است که با این وجود اکثریت تعداد ملکه مورد نیاز از منابع داخلی تامین می گردد.
 
کوهی با اشاره به اینکه پنج درصد از ملکه های مورد نیاز از طریق واردات تامین می شوند، بیان کرد: اولویت واردات ملکه با داشتن شاخصه های اصلاح نژاد از طریق تشکل های مربوطه خواهد بود که با این وجود جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر واردات بی ضابطه ملکه زنبور عسل وجود ندارد.
 
قاچاق ملکه زنبورستان ها را نابود کرد
 
 محمد تقی ملکیان عضو تعاونی زنبورداری شمیرانات در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی  با اشاره به اعتراض زنبورداران مبنی بر نبود کارایی ملکه بومی بیان کرد: براین اساس وزیر جهاد کشاورزی به زنبوردان قول دادند که این امر از سوی معاونت امور دام پیگیری می شود.
 
وی افزود: از سال 65، موسسه تحقیقات وزارتخانه برای اصلاح نژاد اقدامی نکرده است که همین امر موجب شد بهره وری برداشت عسل از هر کندو کاهش یابد.
 
ملکیان با اشاره به اینکه وزیر جهاد دستور آزاد سازی واردات دادند، گفت: این درحالی است که طی سال های اخیر موسسه تحقیقات به سبب ورود آفات به زنبورستان ها نسبت به واردات ملکه ممانعت کرد در حالیکه جدیدترین آفات نظیر کنه واروا، فلج اسرائیلی و.. از طریق قاچاق وارد کشور شد.
 
وی ادامه داد: معاونت امور دام وزارتخانه بحث اصلاح نژاد را مطرح می نماید در حالیکه این امر باید از طریق تلفیق چند ژنتیک صورت گیرد.
 
عضو تعاونی زنبورداری شمیرانات با بیان اینکه کشورهای اروپایی و استرالیا به تکنولوژی تلفیق چند ژنتیک رسیدند،عنوان کرد: البته با ممانعت موسسه تحقیقات وزارتخانه مبنی بر واردات ملکه شاهد توزیع عسل های غیر مجاز در سطح کشور هستیم که این امر نگران کننده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران جوان

کد: 11491 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۲ مرداد بازدید: 2365 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهبود سنگ کلیه با مالیدن روغن شوید دکتر کردافشاری متخصص طب سنتی گفت: گرم نگه داشتن نا...

  ۹ علت خون ریزی لثه را بشناسید افرادی که از نخ دندان استفاده می کنند، گاهی دچار خ...

  چرا برخی افراد هیچ وقت لاغر نمی مانند؟ رژیم غذایی همیشه تنها عامل اضافه وزن و چاقی نیست. ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رژیم‌های غذایـی سخت ممـنوع! از دست دادن مو یکی از نگرانی‌های اصلی زنان و مردان می‌باشد. ریزش طبیعی مو تقریبا 100-125 تار مو در هر روز است که خوشبختانه جایگزین می‌شوند.
برای داشتن شکمی تخت، خوردن این مواد غذایی را از یاد نبرید اگر می‌خواهید همیشه اندامی متناسب و شکمی تخت داشته باشید، خوردن این مواد غذایی را از یاد نبرید.
غذای ایرانی در چهار گوشه جهان ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.
چلغوز، نا سزا نیست! شاید نام چلغوز از نظر برخی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده‌ای آن را ناسزا بدانند، اما اشتباه نكنید. چلغوز فحش نیست! بلكه دانه‌ای آجیلی و سودمند است كه مغزآن شبیه به تخمه آفتابگردان بوده و طعمی مشابه بادام و پسته دارد.