مواد غذایی کلیدی برای سلامت ریه ها


سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند.

به گزارش لقمه، همه می‌دانیم که داشتن ریه سالم و اکسیژن رسانی مناسب به بدن برای بقا و متابولیسم (سوخت و ساز) بهینه سلول‌های بدن نقش کلیدی دارد. بهترین مواد غذایی در صورت عدم اکسیژن رسانی کافی به درستی متابولیزه نمی‌شوند و درنتیجه عملکرد تمام ارگان‌های بدن ضعیف خواهد شد و افت کارایی، خستگی و کاهش عمر مفید را در پی خواهد داشت. از طرفی سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند، در حالیکه در صورت در دسترس بودن مواد مغذی کلیدی سلول‌های ریه به سرعت قادر به ترمیم خود خواهند بود و از پیشرفت آسیب جلوگیری می‌شود.
ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، ویتامینC و همچنین ویتامین B6 و فولات برای سلامت ریه کلیدی هستند.


مواد مغذی مفید
بیست و دو ماده غذایی که دوز بالایی از مواد مغذی حیاتی ذکر شده برای سلامت ریه را در بردارند:
سیب
زرد آلو
توت‌ها
انگور قرمز
آووکادو
تربچه
مرکبات
انجیر
انواع لوبیا
هویج
بروکلی
اسفناج پخته
سیب زمینی شیرین پخته
زیتون
پیاز
خردل سبز
عسل
گردو
بادام زمینی
ماهی‌های روغنی که حاوی ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 هستند
سینه مرغ
چای سبز
بنابراین رژیم غذایی مناسب برای سلامت ریه بیشتر ترکیب متعادلی از یک رژیم غذایی گیاهی است.


توصیه‌های تغذیه‌ای
توصیه می‌شود که سطح ویتامین D کنترل شود و در صورت کمبود، مکمل مناسب (IU 1500) برای مدت مشخص مصرف شود.
دریافت آب کافی، روزانه 6 تا 8 لیوان بسیار مهم است.
به غیر از ویتامین‌های ذکر شده ترکیبات غیر ویتامینی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند نیز باید به وفور در رژیم غذایی روزانه باشند.
مهم‌ترین این ترکیبات، فلاونوئید‌های موجود در چای سبز، سیب، پیاز، توت‌ها، مرکبات، سبزیجات خانواده کلم و انگور قرمز است. کورستین موجود در پیاز نیز بسیار اثر قوی دارد.
رزوراترول در انگور قرمز نیز در خنثی کردن سموم موثر است.
لیکوپن، لوتئین و زئانتین موجود در هویج و بتاکریپتوزانتین موجود در مرکبات نیز بسیار مفید هستند.


بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :دنیای تغذیه

کد: 5573 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۴ آبان بازدید: 4897 ساعت: 12:03 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هتل ارک تبریز اخطار ایمنی بنا گرفت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 مقابله با عفونت ریه با این سبزیجات ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
3 مبلغ فطریه اعلامی «مراجع تقلید» در رمضان ۱۴۰۲ + اینفوگرافی ۱۴۰۲ جمعه ۱ ارديبهشت
4 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
5 کاهش ۲۰ درصدی سطح کشت زعفران در سال جاری ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير
6 مبلغ فطریه ۱۴۰۱ از سوی مراجع تقلید اعلام شد ۱۴۰۱ شنبه ۱۰ ارديبهشت
7 برداشت زعفران در تربت حیدریه خراسان+ عکس ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۴ آبان
8 شیوع کرونا در کودکان شدت یافت/ آریتمی قلبی به جای درگیری ریه ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۷ فروردين
9 باشگاه توسعه کسب و کار یونسکو ادعای سرطان زا بودن کلوچه نادری را رد کرد ۱۳۹۹ دوشنبه ۴ اسفند
10 کافه کتاب کربن با 20 هزار عنوان کتاب افتتاح شد/قهوه بنوشید و کتاب بخوانید ۱۳۹۸ شنبه ۲ شهريور
11 تلاش ستودنی مسعود اوزیل برای درمان 1000 کودک بیمار و اطعام مستمندان ۱۳۹۸ شنبه ۱۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های تغذیه ای طب اسلامی برای فصل پاییز با آغاز ۶ ماه دوم سال و سرد شدن تدریجی هوا، باید د...

  جویدن آدامس گاهی شکل صورت را تغییر می‌دهد نحوه جویدن که یک عمل طبیعی است، روی سلامت تاثیر می...

  این ویتامین قند خون را کاهش می‌هد پایگاه خبری لقمه:تحقیقات نشان می دهد مکمل ویتامین ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فوت های کوزه گری در آشپزی برای خارج شدن حشرات از لای سبزیجات، جدا كردن دانه باقلا از غلاف آن، جلوگیری از پلاسیدگی سریع هویج، گرفتن مزه تلخ كاهو و... چه میكنید؟ با چند فوت‌وفن ساده برای انجام راحت‌تر این كارها آشنا شوید.
یا مصرف مارگارین ضرر دارد؟/تفاوت های کره حیوانی و گیاهی پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس صنایع غذایی گفت: مارگارین بسته به کیفیت ماده اولیه و تکنولوژی به کار گرفته شده در فرآیند فرآوری می تواند ارزش غذایی خیلی خوب تا خیلی بد داشته باشد.
فواید طبی فلفل دلمه ای فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .
آمپول ضدچاقی تولید شد با کم شدن میزان تحرک بدن و ورزش نکردن بسیاری از افراد دچار چاقی می شوند،به همین دلیل دانش پژوهان دانشکده پزشکی هاوارد ،دست به تولید امپول ضدچاقی کرده اند ،که می تواند فواید ورزش را در بدن تقلید کند.