مواد غذایی کلیدی برای سلامت ریه ها


سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند.

به گزارش لقمه، همه می‌دانیم که داشتن ریه سالم و اکسیژن رسانی مناسب به بدن برای بقا و متابولیسم (سوخت و ساز) بهینه سلول‌های بدن نقش کلیدی دارد. بهترین مواد غذایی در صورت عدم اکسیژن رسانی کافی به درستی متابولیزه نمی‌شوند و درنتیجه عملکرد تمام ارگان‌های بدن ضعیف خواهد شد و افت کارایی، خستگی و کاهش عمر مفید را در پی خواهد داشت. از طرفی سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند، در حالیکه در صورت در دسترس بودن مواد مغذی کلیدی سلول‌های ریه به سرعت قادر به ترمیم خود خواهند بود و از پیشرفت آسیب جلوگیری می‌شود.
ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، ویتامینC و همچنین ویتامین B6 و فولات برای سلامت ریه کلیدی هستند.


مواد مغذی مفید
بیست و دو ماده غذایی که دوز بالایی از مواد مغذی حیاتی ذکر شده برای سلامت ریه را در بردارند:
سیب
زرد آلو
توت‌ها
انگور قرمز
آووکادو
تربچه
مرکبات
انجیر
انواع لوبیا
هویج
بروکلی
اسفناج پخته
سیب زمینی شیرین پخته
زیتون
پیاز
خردل سبز
عسل
گردو
بادام زمینی
ماهی‌های روغنی که حاوی ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 هستند
سینه مرغ
چای سبز
بنابراین رژیم غذایی مناسب برای سلامت ریه بیشتر ترکیب متعادلی از یک رژیم غذایی گیاهی است.


توصیه‌های تغذیه‌ای
توصیه می‌شود که سطح ویتامین D کنترل شود و در صورت کمبود، مکمل مناسب (IU 1500) برای مدت مشخص مصرف شود.
دریافت آب کافی، روزانه 6 تا 8 لیوان بسیار مهم است.
به غیر از ویتامین‌های ذکر شده ترکیبات غیر ویتامینی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند نیز باید به وفور در رژیم غذایی روزانه باشند.
مهم‌ترین این ترکیبات، فلاونوئید‌های موجود در چای سبز، سیب، پیاز، توت‌ها، مرکبات، سبزیجات خانواده کلم و انگور قرمز است. کورستین موجود در پیاز نیز بسیار اثر قوی دارد.
رزوراترول در انگور قرمز نیز در خنثی کردن سموم موثر است.
لیکوپن، لوتئین و زئانتین موجود در هویج و بتاکریپتوزانتین موجود در مرکبات نیز بسیار مفید هستند.


بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :دنیای تغذیه

کد: 5573 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۴ آبان بازدید: 5503 ساعت: 12:03 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
3 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 اطعام بیش از ۱۳ هزار زائر رضوی در مسیر مشهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ شهريور
5 تذکر به وزیر کشاورزی برای تمدید مجوز دامداریهای سنتی روستایی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
6 هتل ارک تبریز اخطار ایمنی بنا گرفت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
7 مقابله با عفونت ریه با این سبزیجات ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
8 مبلغ فطریه اعلامی «مراجع تقلید» در رمضان ۱۴۰۲ + اینفوگرافی ۱۴۰۲ جمعه ۱ ارديبهشت
9 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
10 کاهش ۲۰ درصدی سطح کشت زعفران در سال جاری ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير
11 مبلغ فطریه ۱۴۰۱ از سوی مراجع تقلید اعلام شد ۱۴۰۱ شنبه ۱۰ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دیالیزی‌ها آجیل نخورند یک متخصص کلیه گفت: دیالیزی‌ها تا حد امکان آجیل نخو...

  این خوردنی‌ها را با هم نخورید ترکیب «حلیم فرنگی» با میوه یا دسر «اسموتی» به عنوا...

  رابطه پیتزا و سکته های قلبی متخصص قلب و عروق به شهروندان توصیه كرد: از غذاهای ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میگرن و رابطه آن با چاقی/ رژیم لاغری میگرن مطالعات جدید پزشکان نشان می‌دهد که بین عارضه چاقی و ابتلا به سردردهای مکرر میگرنی ارتباط وجود دارد.
مزیت خرما به قند و شکر چیست؟ خرما جزو گروه میوه‌ها طبقه‌بندی می‌شود. البته خرما میوه‌ای است که قند فراوانی دارد و هر 3 خرما یک واحد میوه محسوب می‌شود...
توزیع نذری با طعم سرطان! به گفته وزارت بهداشت و كارشناسان غذای داغ در ظرف های یك بار مصرف پلاستیكی كه از مواد نفتی نشات گرفته است موجب تولید 77 نوع بیماری سرطان زا شده و به هیچ وجه توصیه نمی شود در حالی كه ظروف یك بار مصرف گیاهی بدون عوارض است ولی همچنان هیئت های مذهبی بدون توجه به توصیه ها مواد سرطانی به عزاداران توزیع می كنند
دستور تهیه 10 جوشانده ضد سرما خوردگی رایج ترین نوشیدنی ما چای است اما به گفته متخصصان طب سنتی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی شود، بنابراین بد نیست در کنار آن نوشیدنی های جایگزین مانند انواع جوشانده ها و دم نوش های گیاهی را هم امتحان کنید که هم راحت تهیه می شوند و هم هر نوع سلیقه ای را پوشش می دهند. جوشانده ها از جوشیدن دانه، ریشه یا برگ گیاهان در آب جوش تهیه می شوند. حالا شاید این سوال پیش بیاید که چه تفاوتی بین دم نوش و جوشانده وجود دارد؟