نانوذرات کورکومین برای درمان سل


پایگاه خبری لقمه: محققان هندی نشان دادند که نانوذرات کورکومین اثربخشی بیشتری نسبت به کورکومین توده‌ای دارد و مسمومیت کبدی کمتری برای درمان بیماری سل خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، این نتایج روی موش‌های آزمایشگاهی مثبت مثبت ارزیابی شده است.محققان هندی نشان دادند که نانوذرات کورکومین اثربخشی بیشتری نسبت به کورکومین توده‌ای دارد و مسمومیت کبدی کمتری برای درمان بیماری سل خواهد داشت. این نتایج روی موش‌های آزمایشگاهی مثبت مثبت ارزیابی شده است.

 
یافته‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که نانوذرات کورکومین ۵ برابر فعالیت زیستی‌ بیشتری نسبت به کورکومین رایج در موش‌های آزمایشگاهی داشته است. با این کار می‌توان اثرات سمی روی کبد را در حین درمان بیماری سل به حداقل رساند.
 
پژوهشگران مرکز پزشکی مولکولی در دانشگاه جواهر نهرو نشان دادند که اگر کورکومین به‌صورت فرمولاسیون نانوذره‌ای به کار گرفته شود، خواص درمانی بهتری برای بیماری سل در موش‌های آزمایشگاهی دارد.
 
بیماران مبتلا به سل به دلیل مسمومیت کبد، گاهی مجبور به توقف استعمال داروهای ضد سل می‌شوند؛ چرا که مقدار بیش از حد کورکومین موجب مسمومیت کبد می‌شود. این درحالی است که با کاهش ابعاد کورکومین، اثربخشی آن افزایش یافته و می‌توان دوز کمتری از دارو را مصرف کرد؛ در نتیجه مسمومیت به حداقل خواهد رسید.
 
کورکومین موجب مسدود شدن کانال پتاسیم Kv1.3 و مانع مرگ سلولی می‌شود. این اثربخشی معمولاً در حافظه سلول باقی می‌ماند. این فرآیند در نهایت موجب از بین رفتن باکتری سل در بدن می‌شود و سیستم ایمنی بدن را در مقابل این باکتری تجهیز می‌کند. یکی از مزایای این روش آن است که بازگشت بیماری بعد از درمان به حداقل می‌رسد.
 
پژوهشگران معتقداند که نانوذرات کورکومین پایدار بوده و می‌توان آنها را به‌صورت خوراکی یا تزریقی مصرف کرد؛ بنابراین دارای پتانسیل بالایی برای درمان در شرایط مختلف است.
 
خواص پزشکی کورکومین از دیرباز توسط بشر شناخته شده‌است. هر چند این ماده خواص منحصر به فردی در فرآیند درمان دارد، اما این ویژگی‌ها همیشه اثربخشی بالایی ندارند و استفاده از آنها با محدودیت‌هایی روبرو است. کورکومین به دلیل انحلال‌پذیری بسیار کم، فعالیت زیستی پایینی دارد.
 
تحقیقات گسترده‌ای در خصوص کورکومین صورت گرفته است و طی ۲۵ سال گذشته محققان بسیاری نشان دادند که این ماده در درمان برخی بیماری‌ها نظیر سرطان، التهاب، ارتروز و دیابت می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11516 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۷ مرداد بازدید: 937 ساعت: 10:54 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  اسیدهای چربی که خود چربی سوزند! این اسیدهای چرب با تغییر در آنزیم هایی که باعث چرب...

  رابطه گوشت قرمز و دیابت نتایج یک مطالعه گسترده در آمریکا نشان داده است که ...

  داشتن پوستی سالم با خوردن آووکادو پایگاه خبری لقمه: آیا آووکادو برای پوست شما مفید ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا باید تا می توانیم میوه و سبزی بخوریم؟ آیا می دانید چرا توصیه به خوردن میوه و سبزی فراوان است؟ بیشتر حجم میوه مانند بدن انسان از آب تشکیل شده است. همانطور که ۸۰ درصد وزن بدن ما از آب تشکیل شده ۸۰ درصد حجم میوه ها را نیز آب تشکیل می دهد. تنها ماده غذایی که برطرف کننده تمام نیازهای بدن می باشد میوه است هیچ ماده غذایی وجود ندارد که ۸۰ درصد آب داشته باشد مگر میوه البته سبزیها نیز حاوی مقادیر زیادی آب هستند.
راست گویی به هضم غذا کمک می کند راست گویی برای کمک به هضم غذا مفید است. محققان معتقدند دروغ مانند یک لقمه بزرگ و چرب در معده باقی می ماند و عملکرد دستگاه گوارش را دچار اختلال می کند.
نکاتی درباره‌ی غذاهای مانده غذای مانده ارزش غذایی کمتری دارد. به همین دلیل لازم است تا جای ممکن غذای هر روز در همان روز پخته و تازه مصرف شود.
راهنما: برای راه اندازی تهیه غذای خانگی چه کنیم؟ پایگاه خبری لقمه: مشاغل زیادی هستند که ما آن‌ها را به درستی نمی‌شناسیم. آدم‌های زیادی هم هستند که هنوز جویای شغل مناسب هستند. مجله مهر شما را با برخی از این مشاغل آشنا می‌کند.