نانوذرات کورکومین برای درمان سل


پایگاه خبری لقمه: محققان هندی نشان دادند که نانوذرات کورکومین اثربخشی بیشتری نسبت به کورکومین توده‌ای دارد و مسمومیت کبدی کمتری برای درمان بیماری سل خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، این نتایج روی موش‌های آزمایشگاهی مثبت مثبت ارزیابی شده است.محققان هندی نشان دادند که نانوذرات کورکومین اثربخشی بیشتری نسبت به کورکومین توده‌ای دارد و مسمومیت کبدی کمتری برای درمان بیماری سل خواهد داشت. این نتایج روی موش‌های آزمایشگاهی مثبت مثبت ارزیابی شده است.

 
یافته‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که نانوذرات کورکومین ۵ برابر فعالیت زیستی‌ بیشتری نسبت به کورکومین رایج در موش‌های آزمایشگاهی داشته است. با این کار می‌توان اثرات سمی روی کبد را در حین درمان بیماری سل به حداقل رساند.
 
پژوهشگران مرکز پزشکی مولکولی در دانشگاه جواهر نهرو نشان دادند که اگر کورکومین به‌صورت فرمولاسیون نانوذره‌ای به کار گرفته شود، خواص درمانی بهتری برای بیماری سل در موش‌های آزمایشگاهی دارد.
 
بیماران مبتلا به سل به دلیل مسمومیت کبد، گاهی مجبور به توقف استعمال داروهای ضد سل می‌شوند؛ چرا که مقدار بیش از حد کورکومین موجب مسمومیت کبد می‌شود. این درحالی است که با کاهش ابعاد کورکومین، اثربخشی آن افزایش یافته و می‌توان دوز کمتری از دارو را مصرف کرد؛ در نتیجه مسمومیت به حداقل خواهد رسید.
 
کورکومین موجب مسدود شدن کانال پتاسیم Kv1.3 و مانع مرگ سلولی می‌شود. این اثربخشی معمولاً در حافظه سلول باقی می‌ماند. این فرآیند در نهایت موجب از بین رفتن باکتری سل در بدن می‌شود و سیستم ایمنی بدن را در مقابل این باکتری تجهیز می‌کند. یکی از مزایای این روش آن است که بازگشت بیماری بعد از درمان به حداقل می‌رسد.
 
پژوهشگران معتقداند که نانوذرات کورکومین پایدار بوده و می‌توان آنها را به‌صورت خوراکی یا تزریقی مصرف کرد؛ بنابراین دارای پتانسیل بالایی برای درمان در شرایط مختلف است.
 
خواص پزشکی کورکومین از دیرباز توسط بشر شناخته شده‌است. هر چند این ماده خواص منحصر به فردی در فرآیند درمان دارد، اما این ویژگی‌ها همیشه اثربخشی بالایی ندارند و استفاده از آنها با محدودیت‌هایی روبرو است. کورکومین به دلیل انحلال‌پذیری بسیار کم، فعالیت زیستی پایینی دارد.
 
تحقیقات گسترده‌ای در خصوص کورکومین صورت گرفته است و طی ۲۵ سال گذشته محققان بسیاری نشان دادند که این ماده در درمان برخی بیماری‌ها نظیر سرطان، التهاب، ارتروز و دیابت می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11516 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۷ مرداد بازدید: 1036 ساعت: 10:54 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا دچار ورم و نفخ شكم می‌شویم؟ گاهی اوقات ممكن است اندازه درد كمر در برخی افراد ب...

  رژیم غذایی در افراد فشار خون بالا همه افراد فشار خون دارند. فشار خون میزان نیرویی اس...

  رابطه وزن مرغ با ارزش غذایی آن پایگاه خبری لقمه: رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت