به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، بیماریهای قلبی عروقی در حال حاضر جزو سه علت اول مرگ و میر و ناتوانی انسان در سراسر دنیا بوده و در حال تبدیل شدن به اصلی ترین عامل مرگ و میر یا ناتوانی در اغلب کشورها می باشد. امکان ایجاد بیماریهای قلبی عروقی بعد از سن ۴۰سالگی در مردان %۵۰و در زنان %۴۰است. هرچند بعضی از عوامل ایجاد و پیدایش بیماریهای قلبی عروقی مثل جنس مرد، سن و نژاد و ژنتیک غیر قابل مداخله هستند ، اما روشهایی برای کنترل سایر عوامل خطر قابل تغییر و در نتیجه پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و یا حداقل به تأخیر انداختن بروز آنها وجود دارد.
رژیم های مدیترانه ای
این رژیم شامل افزایش تعداد سروینگ سبزی ها و میوه ها می باشد .
بیشتر توصیه به مصرف سبزی های ریشه ای و تازه شده است.
پیشنهاد شده طی این رژیم افراد از غلات سبوس دار , انواع ماهی های پرچرب , لبنیات کم چرب و آجیل ها و حبوبات بهره مند شوند .
مصرف روغن زیتون و کانولا نیز بسیار اثر بخش می باشد.
در طی این رژیم باید از مصرف بیش از حد گوشت های قرمز جلوگیری به عمل آید.
روزانه دوز کافی از اسیدهای چرب ضروری مصرف شود
مصرف 2 تا 4 گرم EPAو DHA در طول روز توصیه شده است.
تهیه کننده : آیدا ضیف الدینی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع : اصول تغذیه کراوس 2017
نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است