همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت


پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر محمد مهدی گویا با بیان اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوانات به شمار می‌رود، گفت: این بیماری در اصل مخصوص حیوانات است؛ طیف گوناگونی از حیوانات شامل حیوانات وحشی و اهلی مثل گوسفند، بز و گربه قابلیت میزبانی ویروس تب کریمه را دارند.

 

وی گفت: بیماری CCHF یا تب کریمه در بیشتر مواقع توسط کنه منتقل می‌شود که همه‌گیری بالایی هم دارد. شش ماه اول سال و در گرمای هوا، شرایط مناسبی برای رشد این ویروس به‌حساب می‌آید. خوشبختانه با تشخیص به‌ موقع این ویروس می‌توان فرد مبتلا را به‌طور کامل درمان کرد و تمام داروهای آن در کشور موجود است.

 

گویا با بیان اینکه این بیماری قدمتی ۲۰ ساله در کشور دارد، یادآور شد: این بیماری برای نخستین بار در سال ۷۸ در کشور دیده شد، سالیانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ مورد به این بیماری مبتلا می‌شوند. بیماری تب کریمه کنگو در ۳۰ درصد موارد حتی با اقدامات درمانی با مرگ‌ومیر مواجه بوده و کشنده است. در طول امسال بیش از ۳۰ نفر در کشور به این بیماری مبتلا شدند که از این تعداد ۳ مورد فوتی گزارش شده است.

 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با بیان اینکه علائم این بیماری بسته به نوع انتشار متفاوت است، افزود: این بیماری یا از طریق کنه یا از طریق کشتار در فضایی خارج از کشتارگاه به انسان منتقل می‌شود. در صورت انتشار با کنه، با کوچک‌ترین گزشی، این خون آلوده از کنه به انسان منتقل می‌شود. به این ترتیب کسانی که در دامداری و قصابی‌ها هستند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند. در نوع دوم، اگر کشتار دام در کشتارگاه صورت گیرد جای نگرانی نیست، هشدار زمانی است که دام در کوچه و خیابان کشتار شود که موجب آلودگی افراد تحت تماس می‌شود.

 

گویا با تکذیب انتشار این بیماری از طریق خوردن گوشت آلوده تاکید کرد: برخی فکر می کنند که خوردن گوشت آلوده می تواند منجر به انتشار این بیماری شود که این موضوع را قویا تکذیب می کنم، زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است، لذا گوشت پخته هیچ بیماری را منتقل نمی‌کند.

 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به علائم این بیماری، گفت: علائم این بیماری در انسان بین یک تا سه روز ظاهر می شود که شامل تب و لرز، سردرد، کوفتگی، اسهال و استفراغ به مدت ۳ تا ۵ روز و بعد از آن خونریزی زیر پوستی، وجود خون در مدفوع و دستگاه تناسلی و دستگاه گوارش آغاز می‌شود که در نهایت موجب مرگ فرد بیمار می‌شود.

 

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، با انتقاد از کشتار دام در کوچه و خیابان تاکید کرد: ما نمی توانیم شاهد کشتار سنتی دام در کوچه و خیابان باشیم، زیرا کشتار دام در داخل کشتارگاه اصول و قوانینی دارد که فرد کشتارکننده به آن اصول واقف است، برای این بیماری هیچ سرم و واکسنی وجود ندارد، اما می‌توان با رعایت نکات ایمنی به آن مبتلا نشد.

 

وی افزود: این بیماری پیش زمینه‌ای دارد و عملا بیماری افراد عادی نیست و تنها افرادی که به نوعی با دام در ارتباط هستند و حتی دام را به صورت زنده کشتار و مصرف کرده‌اند می‌توانند نسبت به ابتلا به این بیماری مشکوک باشند.

 

گویا ادامه داد: ما در مدت ۲۰ سال گذشته از همه شیوه‌های اطلاع رسانی برای بالابردن سطح آگاهی مردم استفاده کرده‌ایم، کسانی که بر اثر ابتلا به این بیماری فوت می‌کنند، پس از فوت باید به گونه‌ای دفن شوند که دیگران را آلوده نکنند و غسال‌ها باید دقت بیشتری داشته باشند تا هنگام شستشو و دفن متوفای مبتلا، به این بیماری مبتلا نشوند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10605 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ خرداد بازدید: 107 ساعت: 12:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط بین مصرف شکر با سلول های سرطانی ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
2 چاقی علائم آسم در کودک را تشدید می‌کند ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
3 تبدیل میوه های کال به میوه رسیده و سرطانزا ۱۳۹۶ شنبه ۲۹ مهر
4 نوشیدنی های معجزه گر که پوستتان را زیبا می کند ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۷ مهر
5 9 نوشیدنی که به زیباتر شدن پوستتان کمک می کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
6 مطالبات گندمکاران بزودی پرداخت می شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
7 ارتباط میان رژیم غذایی و وضعیت روحی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
8 هیچ محدودیتی برای ارائه تسهیلات به گلخانه‌ها نداریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
9 ضد عفونی کننده شگفت انگیز برای پوست را بشناسید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
10 افزایش 5 درصدی صادرات ایران به عراق ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
11 ارتباط آلزایمر با چای سبز ۱۳۹۶ شنبه ۲۲ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  نوشیدن چای در زمان نامناسب و بروز کم خونی کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام گفت: ص...

  تنظیم غلظت خون با تغذیه استفاده‌ی فراوان از میوه‌ها و سبزی‌های تازه در روز...

  بادام یکی از غذاهای آلرژی زا است یک متخصص ایمونولوژی و آلرژی اعلام کرد: آلرژی غذایی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نگاهی به مفهوم امنیت غذایی و ایمنی غذا افشین اسماعیلی فر – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
خواص معجزه آسای تره فرنگی تره فرنگی فشارخون بالا را کاهش می‌دهد. ترکیبی از ویتامینC، ویتامین B6، فولات، آهن و منگنز است. مصرف منظم آن، باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر می‌شود. حفظ این تعادل در بدن لازم است زیرا مانع از تصلب شرایین، بیماری دیابتی قلبی، حمله قلبی و حتی سکته می‌شود.
میزان ماندگاری گوشت قرمز و ماهی متخصصان تغذیه می گویند: گوشت یخ زده پس از یکسال از زمان ذبح تمام ارزش غذایی خود را از دست داده و به تفاله تبدیل می‌شود اما در موارد زیادی گوشت‌های یخ زده وارداتی تنها چند روز مانده به یکسال در کشور به فروش می‌روند.
عسل، مانع ریزش مو عسل خاصیت‌های فراوانی دارد كه از جمله آن پیشگیری از ریزش مو است. همه افراد به طور معمول روزانه ۲۰ تا۱۰۰ تار موی خود را از دست می‌دهند، اما ریزش مو بیش از این مقدار باعث كم مویی فرد می‌شود.