همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت


پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر محمد مهدی گویا با بیان اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوانات به شمار می‌رود، گفت: این بیماری در اصل مخصوص حیوانات است؛ طیف گوناگونی از حیوانات شامل حیوانات وحشی و اهلی مثل گوسفند، بز و گربه قابلیت میزبانی ویروس تب کریمه را دارند.

 

وی گفت: بیماری CCHF یا تب کریمه در بیشتر مواقع توسط کنه منتقل می‌شود که همه‌گیری بالایی هم دارد. شش ماه اول سال و در گرمای هوا، شرایط مناسبی برای رشد این ویروس به‌حساب می‌آید. خوشبختانه با تشخیص به‌ موقع این ویروس می‌توان فرد مبتلا را به‌طور کامل درمان کرد و تمام داروهای آن در کشور موجود است.

 

گویا با بیان اینکه این بیماری قدمتی ۲۰ ساله در کشور دارد، یادآور شد: این بیماری برای نخستین بار در سال ۷۸ در کشور دیده شد، سالیانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ مورد به این بیماری مبتلا می‌شوند. بیماری تب کریمه کنگو در ۳۰ درصد موارد حتی با اقدامات درمانی با مرگ‌ومیر مواجه بوده و کشنده است. در طول امسال بیش از ۳۰ نفر در کشور به این بیماری مبتلا شدند که از این تعداد ۳ مورد فوتی گزارش شده است.

 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با بیان اینکه علائم این بیماری بسته به نوع انتشار متفاوت است، افزود: این بیماری یا از طریق کنه یا از طریق کشتار در فضایی خارج از کشتارگاه به انسان منتقل می‌شود. در صورت انتشار با کنه، با کوچک‌ترین گزشی، این خون آلوده از کنه به انسان منتقل می‌شود. به این ترتیب کسانی که در دامداری و قصابی‌ها هستند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند. در نوع دوم، اگر کشتار دام در کشتارگاه صورت گیرد جای نگرانی نیست، هشدار زمانی است که دام در کوچه و خیابان کشتار شود که موجب آلودگی افراد تحت تماس می‌شود.

 

گویا با تکذیب انتشار این بیماری از طریق خوردن گوشت آلوده تاکید کرد: برخی فکر می کنند که خوردن گوشت آلوده می تواند منجر به انتشار این بیماری شود که این موضوع را قویا تکذیب می کنم، زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است، لذا گوشت پخته هیچ بیماری را منتقل نمی‌کند.

 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به علائم این بیماری، گفت: علائم این بیماری در انسان بین یک تا سه روز ظاهر می شود که شامل تب و لرز، سردرد، کوفتگی، اسهال و استفراغ به مدت ۳ تا ۵ روز و بعد از آن خونریزی زیر پوستی، وجود خون در مدفوع و دستگاه تناسلی و دستگاه گوارش آغاز می‌شود که در نهایت موجب مرگ فرد بیمار می‌شود.

 

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، با انتقاد از کشتار دام در کوچه و خیابان تاکید کرد: ما نمی توانیم شاهد کشتار سنتی دام در کوچه و خیابان باشیم، زیرا کشتار دام در داخل کشتارگاه اصول و قوانینی دارد که فرد کشتارکننده به آن اصول واقف است، برای این بیماری هیچ سرم و واکسنی وجود ندارد، اما می‌توان با رعایت نکات ایمنی به آن مبتلا نشد.

 

وی افزود: این بیماری پیش زمینه‌ای دارد و عملا بیماری افراد عادی نیست و تنها افرادی که به نوعی با دام در ارتباط هستند و حتی دام را به صورت زنده کشتار و مصرف کرده‌اند می‌توانند نسبت به ابتلا به این بیماری مشکوک باشند.

 

گویا ادامه داد: ما در مدت ۲۰ سال گذشته از همه شیوه‌های اطلاع رسانی برای بالابردن سطح آگاهی مردم استفاده کرده‌ایم، کسانی که بر اثر ابتلا به این بیماری فوت می‌کنند، پس از فوت باید به گونه‌ای دفن شوند که دیگران را آلوده نکنند و غسال‌ها باید دقت بیشتری داشته باشند تا هنگام شستشو و دفن متوفای مبتلا، به این بیماری مبتلا نشوند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10605 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ خرداد بازدید: 1394 ساعت: 12:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
2 سیاست‌های انقباضی در حوزه فرهنگ ۱۴۰۰ شنبه ۲۷ آذر
3 تب یونجه حساسیت شایع فصلی با علائم شبیه به آنفولانزا ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۸ آذر
4 هیچ بهانه‌ای برای عدم ایجاد تحول در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نداریم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
5 قانون تعارض منافع در مورد بانک های خصوصی موردی ذکر نکرده است ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
6 راه‌اندازی مرکز نوآوری رسانه‌ نقطه عطفی در توسعه ارتباطات نوین ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
7 مواد غذایی و لوازم یدکی صدرنشین کالای قاچاق ۱۴۰۰ دوشنبه ۱ آذر
8 آسیب شناسی رتبه بندی در دومین جلسه کمیته پایگاه‌های خبری انجمن صنفی مدیران رسانه ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۵ آبان
9 کمیته مدیران پایگاه‌های خبری انجمن صنفی مدیران رسانه تشکیل شد ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ آبان
10 حذف «معجون سلامتی» از سبد غذایی فقرا/خواص تخم مرغ لاکچری ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۸ مهر
11 کمک چای سبز و کاکائو به طول عمر ۱۴۰۰ شنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  عوارض نمک دریا جبران‌ناپذیر است وزارت بهداشت اعلام کرد: کمبود ید مهمترین عامل عقب‌...

  توزیع چیپس، پفك و لواشك در بو‌فه مدارس ممنوع مدیركل سلامت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی آموزش و...

  خطر ریواس برای فشارخونی‌ها یک کارشناس تغذیه عنوان کرد: ریواس سرشار از سلنیوم ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۹ چیزی که تیروئیدتان را تهدید می کند بحث در مورد ترکیبات شیمیایی، یک موضوع تخصصیه. اما چاره ای نیست برای حفظ سلامت باید بخشی از این مواد رو شناخت. از جمله این ترکیبات پرفلورنیته (PFCS) . این ماده نوعی فلورید شیمیایی با ویژگی های منحصر به فرده.
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»
به روش چینی لاغر شوید در میان وعده ها حب گیاهی بخورید؛ ۴ مغز پسته، بادام، فندق و گردو را با هم میکس کرده و حب هایی اندازه حبه قند بسازید.
مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.