خوراکی های حرام در رستوران های تهران چه می کنند؟


تهران پر از رستوران های رنگارنگ است.رستوران هایی که با نام فرانسوی، ایتالیایی، مکزیکی، چینی و مغولی هر روز در جای جای تهران افتتاح می شوند و برای مطرح کردن خود علاوه بر دکوراسیون های عجیب و غریب گاه به سرو انواع غذا های عجیب و غریب نیز روی می آورند ، غافل از این که خوردن این غذاها در کشور اسلامی مجاز است یا خیر؟

به گزارش لقمه، تهران پر از رستوران های رنگارنگ است، رستوران هایی که با نام فرانسوی، ایتالیایی، مکزیکی، چینی و مغولی هر روز در جای جای تهران افتتاح می شوند و برای مطرح کردن خود علاوه بر دکوراسیون های عجیب و غریب گاه به سرو انواع غذا های عجیب و غریب نیز روی می آورند ، غافل از این که خوردن این غذاها در کشور اسلامی مجاز است یا خیر؟

خرچنگ، لابستر، هشت پا، گوشت خوک که به اسم گوشت گراز عرضه می شود و انواع و اقسام کالباس ها و سوسیس ها با گوشت خوک از جمله این غذا هاست که با قیمت های نجومی در رستوران ها سرو می شود.

به این ترتیب به نظر می رسد، علی‌رغم ممنوعیت در خرید و فروش و واردات فراورد‌ه‌های گوشتی خوک و گراز در کشور به نظر می‌رسد این محصولات غیر قابل دسترس نیستند.

هنوز از یادها نرفته است که سال 90، حسن بیادی ، نائب رئیس شورای شهر تهران، فروش خرچنگ در این رستوران ها را غیر قانونی و غیر شرعی خواند و از ساکنان پایتخت خواسته است وجود این گونه رستوران ها را گزارش کنند تا با آنها برخورد شود.

این اظهارات اما دلیل خوبی شد که انتقاد به فروش مواد خوراکی غیر مجاز در کشور آغاز شود.

در آن روزها، حسن بیادی در جلسه شورای شهر تهران از کشف 160 مرکز توزیع غذای حرام در تهران خبر داد و هر چند رئیس اتحادیه صنف رستوران و سلف سرویس تهران در آن روزها این ادعا را رد کرد اما امروز در بسیاری از رستوران های درجه یک کشور که برند بین المللی بودن روی خود زده اند فروش لابستر که نوعی خرچنگ محسوب می شود، هشت پا و حتی سرو غذا با گوشت خوک به بهانه اقلیت ها و توریست ها امری عادی است.

هانیبال یکی از فروشندگان یکی از فروشگاه های معروف عرضه کالباس و سوسیس در تهران است.

او که از اقلیت مذهبی است و از ارامنه است برای خبرنگار شهر خبر از سوسیس و کالباس هایی می گوید که از گوشت خوک و گراز تهیه شده اند و گاهی وقت ها حتی در ایران تولید می شوند.

او می گوید: طرفداران این سوسیس و کالباس در ایران کم نیست و هر چند ما این نوع سوسیس و کالباس را برای اقلیت های مذهبی تدارک می بینیم و اکثر مشتری های ما از اقلیت ها هستند اما مسلمانان بسیاری را هم می شناسم که مخفیانه از ما خرید می کنند.

هانیبال ادامه می دهد: هر چند فروش این نوع مواد خوراکی در ایران غیر مجاز است اما در هر حال بازرسان به اقلیت ها زیاد سخت نمی گیرند و ما هم قصد نداریم این نوع سوسیس و کالباس ها را به مردم عادی بفروشیم اما باز هم رستوران هایی هستند که از ما خرید می کنند و برخی مشتریان قدیمی هم هستند که نمی شود به آنها نه گفت.

این فروشنده سوسیس و کالباس درباره نرخ این نوع سوسیس و کالباس ها نیز به شهر خبر می گوید: نا مرغوب ترین سوسیس و کالباس با گوشت گراز و خوک در مغازه ما کیلیویی 40 هزار تومان است و اجناس مرغوب ما که از خارج از ایران می آید بالای کیلویی 50 هزار تومان به فروش می رسد.

این سخنان اما در حالی است که شهریور ماه بود که اعلام شد، افرادی که با تهیه گوشت خوک در شهرستان قائمشهر استان مازندران آن را به یکی از رستوران های تهران ارسال می کردند شناسایی و دستگیر شدند .

با این حال اما هنوز هم فروش این نوع مواد خوراکی در فروشگاه ها ادامه دارد و رستوران ها نیز انواع خوراک با مواد غذایی حرام را سرو می کنند.

این روزها به هر رستوران چینی و فرانسوی که سرک بکشی در منوی آن نام شاه میگو و لابستر در لیست غذاهای گران دیده می شود.

بر اساس مشاهدات خبرنگار شهر خبر یک رستوران فرانسوی معروف در غرب کشور حتی نام خرچنگ را در منوی خود قرار داده و قیمت آن را توافقی ذکر کرده است.

این در حالی است که در یک ساندویج فروشی کوچک در حوالی خیابان مطهری نیز ساندویچ ژامبون خوک سرو می شود که مشتری های بسیاری دارد و البته صاحب این ساندویج فروشی هم از اقلیت های مذهبی است.

در این میان سوال اصلی اینجاست که هر چند هشت پا، خرچنگ و لابستر در داخل ایران قابل صید هستند اما گوشت خوک و گراز خارجی با وجود ممنوعیت چگونه وارد ایران می شود؟

در این خصوص محمود بهشتیان، مشاور رئیس كل گمرک ایران به احتمال واردات این محصولات به صورت چمدانی از برخی از مرزهای کشور اشاره می کند و می گوید: اجازه واردات هر کالایی به کشور وجود دارد، غیر از محصولاتی که به لحاظ شرعی حرام هستند.

وی تصریح می‌كند: گوشت خوک، گراز و فراورده‌های گوشتی از آنها شرعا حرام و واردات آنها به کشور ممنوع است.

اما غذاهای حرامی که برخی ایرانی‌ها مصرف می‌کنند، تنها دریایی نیستند؛ حیوانات حرام‌گوشت دیگری چون قورباغه و خرگوش آنغوره نیز در این لیست جای می‌گیرند. بر اساس فتوای مراجع، پرورش این حیوانات برای فروش به غیرمسلمانان جایز است؛ اما همین امر سبب شده تا بعضی گمان برند که خوراک آن‌ها برای مسلمانان نیز مشکلی ندارد.

بنا بر اخبار رسیده به شهر خبر، مزارع پرورش قورباغه در شمال ایران و استان مازندران بسیارند و در شهر آمل نیز یکی از این مزارع پرورش قورباقه مشغول به کار است و به نظر می رسد اگر نظارت بر رستوران ها و تولید کنندهگان مواد غذایی بیشتر نشود، حرام های دیگری هم به بازار خوراک ایران راه خواهند یافت.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :شهر خبر

کد: 7698 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۹ آذر بازدید: 4345 ساعت: 2:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران | فوت و فن پخت انواع برنج ایرانی به شیوه مجلسی رستورانی ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
3 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
4 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
5 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
6 قیمت اقلام و خدمات در ماه رمضان و شب عید/ ضوابط فعالیت رستوران ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
7 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
8 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
9 نکات مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
10 راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها ۱۴۰۲ جمعه ۲۹ دي
11 چالش جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  جوان كردن پوست با خوردن زردآلو بتا كاروتن موجود در زرد آلو مانع پینه بستن وخشك شد...

  افزایش انرژی و تمرکز با این مواد غذایی بسیاری از مواد خوراکی تاثیر درمانی دارند و در اغل...

  دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ پایگاه خبری لقمه: یک متخصص دندانپزشک کودکان گفت: ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این سوسیس كالباس‌های خوشمزه! همین چند سال پیش بود که انتشار گزارش اداره استاندارد تهران درباره کشف تخلفات گسترده در صنعت سوسیس و کالباس جنجال زیادی را در کشور به پا کرد و بسیاری از تولیدکنندگان فعال در این صنعت در مظان اتهام قرار گرفتند. از زمان انتشار آن گزارش تاکنون بیش از سه سال می‌گذرد. اما آیا در این مدت تحولی در کیفیت سوسیس و کالباس تولید داخل رخ داده است؟
اشتباهاتی که پس از یک وعده پرخوری مرتکب می شوید برای اینکه پرخوری تان را جبران کنید سعی می کنید در روزهای آتی کمتر بخورید. بهتر است که بدانید در اشتباه هستید و نیازی نیست احساس گناه کنید. به جای انجامکارهای غیرعادی موارد زیر را بخوانید.
خاصیت جوانه ها را بشناسیم هر چند جوانه ها بهترین غذای محلی در بعضی از مناطق است اما کمتر در برنامه غذایی گنجانده می شود.
آشنایی با الفبای ویتامین‌های مورد نیاز پوست احتمالش وجود دارد که پوستتان به اندازه‌ی کافی مواد مغذی دریافت نکند.