به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محمدعلی طهماسبی در گفتوگویی، در پاسخ به اینکه با توجه به حجم ضایعات محصولات باغی و نوسان قیمت به دلیل کمبود یا عرضه فراوان محصول در بازار چه فکری برای تنظیم بازار کردهاید، اظهار داشت: از آنجایی که در فصل تولید بسیاری از محصولات فصلی، قیمت آن نوسان دارد و باید دید چه راهکاری برای زمانهایی که تولید اضافه داریم، باید در نظر بگیریم.
وی اضافه کرد: ذخیرهسازی محصول در سردخانه، صادرات آن و یا ایجاد صنایع تبدیلی از جمله راهکارهایی است که اکنون برای تمام این موارد تسهیلات ارزی و ریالی داده میشود.
پرسید: یعنی با تمام این مشکلات، کسی برای ایجاد سردخانه درخواست تسهیلات نکرده است؟
طهماسبی پاسخ داد: اکثر فعالان این بخش خردهپا هستند و نمیتوانند این کار را انجام دهند. باید این افراد مانند بسیاری از تعاونیها تجمیع شوند، همان طور که اکنون بسیاری از تعاونیها هم سردخانه ایجاد کردهاند و هم صنایع تبدیلی راه انداختهاند.
وی با تأکید بر اینکه در برنامه اقتصاد مقاومتی طرحهای اصلی ایجاد سردخانه، صنایع تبدیلی و فرآوری محصول دیده شده است، خاطرنشان کرد: بانک کشاورزی و صندوق کارآفرینی مهر برای مناطق محروم تسهیلات میدهد، مضاف بر آنکه اگر کشاورزان میخواهند، خودشان در زنجیره تولید از دَم تا دُم وارد شوند، میتوانند با ایجاد تشکل، خودشان سود کنند، وگرنه در زمان پیک تولید، بازار کشش عرضه این همه محصول را ندارد.
طهماسبی همچنین در پاسخ به اینکه گفته میشود، آببری محصولات سردرختی به مراتب از هندوانه بیشتر است، با رد این موضوع خاطرنشان کرد: بالا بردن بهرهوری آب موضوع دیگری است، چرا که اکنون یک باغدار در منطقه دماوند با استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار به ازای هر هکتار 120 تن سیب برداشت کرده است.
وی تصریح کرد: امسال اجرای 300 هزار هکتار آبیاری تحت فشار را در برنامه داریم که تاکنون 50 هزار هکتار آن انجام شده و 190 هزار هکتار در دست اجراست، مضاف برآنکه در کارهای تجمیعی و اجرای این گونه طرحها 85 درصد هزینه از طرف دولت پرداخت میشود.
نقل از :فارس