نداشتن انبار و سردخانه دلیل مهم ضایعات محصولات کشاورزی است


به دلیل نبود ظرفیت کافی در سردخانه‌ها و انبارهای نگهداری محصولات کشاورزی، میزان هدررفت محصول در بخش کشاورزی بالاست.

به گزارش لقمه، هومن لیاقتی، رییس پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: تقویت زیرساخت‌های فناوری و استفاده از ماشین‌آلات مناسب در کاهش حجم ضایعات موثر است که باید اعتبارات لازم برای استفاده از فناوری و ماشین‌آلات روز در بخش کشاورزی اختصاص یابد.

وی یکی از دلایل موفقیت سلف‌خرها در بازار کشاورزی ایران را برخوردار بودن این افراد از انبار، سیستم حمل و نقل و بازارهای مناسب دانست و گفت: اگر دسترسی به این امکانات در اختیار کشاورزان تقویت شود، شغل کشاورزی سوددهی بیشتری برای آن‌ها خواهد داشت و بازدهی این بخش بالا می‌رود.

به گفته‌ این کارشناس کشاورزی تعاونی‌های روستایی می‌توانند در خصوص صنایع تبدیلی و بازاررسانی، نقش موثری ایفا کنند. تعاونی‌ها می‌توانند در آموزش و ترویج، روش‌های صحیح برداشت، چگونگی نگهداری و بازاررسانی به کشاورزان کمک کنند.

لیاقتی اظهار کرد: استفاده از تکنولوژی‌های مناسب در مراحل کاشت، داشت و برداشت می‌تواند از هدررفت منابع جلوگیری کند.

وی وجود بازار مناسب را زمینه ایجاد صنایع تبدیلی دانست و گفت: اگر بازار مناسبی برای محصولات پیدا نکنیم صنایع تبدیلی بلااستفاده خواهد بود. صنایع تبدیلی باید بر اساس نیاز بازار و صادرات ایجاد شوند.

این کارشناس کشاورزی گفت: نبود صنایع تبدیلی و فرآوری باعث هدررفت محصولات و از بین رفتن منابع بخش کشاورزی می‌شود.

وی با بیان این‌که کشاورزان در انبارداری و بازاررسانی محصولات با مشکلات جدی مواجه هستند، گفت: نبود صنایع تبدیلی و بازاررسانی مطلوب بعضا باعث ایجاد مشکلاتی در صادرات شده و به مرجوع شدن برخی محصولات انجامیده است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6145 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۷ بهمن بازدید: 2776 ساعت: 4:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
3 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
4 چالش جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ آذر
5 نیمی از محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود! ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
6 حدود دو سوم تولیدات بخش سبزی به ضایعات تبدیل می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
7 آموزش نانوایان در زمینه آماده سازی خمیر امری مهم است ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
8 آخرین وضعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
9 خوراکی هایی که بدنتان ر ا سم زدایی می کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
10 فرار از اجرای طرح کاهش وزن کشتار به بهانه گرانی جوجه ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير
11 کاهش ضایعات کشاورزی با فناوری نانو/راه‌اندازی آزمایشگاهی برای تصفیه آب‌های سطحی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۳ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواد غذایی ضد فراموشی کدامند؟ خیلی‌ها به محض این‌ که نکته‌ای را فراموش یا وسایل‌...

  رژیم لاغری برای این خانم ها ممنوع است پس از ابتلا به برخی بیماری‌ها و عدم تحرک لازم برخی...

  بهترین غذا برای تسكین علایم سرماخوردگی متخصص داروسازی (گیاهان دارویی) و عضو هیات علمی دان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جزئیات تهیه پرونده میراث جهانی هگمتانه عضو ارشد تهیه پرونده میراث جهانی هگمتانه درباره روند تهیه این پرونده، چالش‌ها و حاشیه‌های آن و محدوده‌ای که با رأی کمیته میراث جهانی یونسکو در فهرست میراث جهانی ثبت شد، شفاف‌سازی کرد.
«نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران پایگاه خبری لقمه: شرکت تولیدکننده‌ مواد غذایی نستله، از جمله شرکت‌های حامی رژیم صهیونیستی به حساب می‌آید که در سرتاسر جهان دارای شعبه است.
طعم بی رقیب غذاهای ایرانی انگشت‌هایی كه قبلا با آبگوشت‌های چرب و پردنبه خورده می‌شد و دل‌هایی كه قبلا برای قورمه‌سبزی‌های جا افتاده و خوش‌عطر غنج می‌رفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده می‌شود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال می‌رود.
چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد پایگاه خبری لقمه: سازمان جهانی بهداشت درباره بیماری آبله میمونی، هشدار بهداشتی صادر کرده است که می تواند خطرناک باشد.