رایج ترین کمبودهای تغذیه ای را بشناسید


پایگاه خبری لقمه: قبل از این که با دیدن علائم سوزش دست و پا و خستگی نگرانی درباره سلامت خود داشته باشید وضعیت ویتامین ها در بدن خود را بررسی کنید.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، اکثر مردم از کمبود ریزمغذی ها رنج می برند و در عین حال علائم این کمبودها را نمی دانند. رایج ترین کمبودهای تغذیه ای از این قرارند:

 
فقر ویتامین ب ۶: این ویتامین در دوران بارداری برای رشد طبیعی مغز جنین موردن یاز است. مبتلایان به فقر ویتامین ب ۶ در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و دیگر سرطان ها، خارش و ترک گوشه دهان، احساس افسردگی، و ... هستند. این در حالی است که بزرگسالان در سنین ۱۹ تا ۵۰ سال، نیاز به دریافت ۱,۳ میلی گرم ویتامین ب ۶ در طول روز دارند و آنهم از طریق مصرف ماهی تن، ماهی قزل آلا، مرغ، بوقلمون، گوشت گاو و غلات غنی شده.
 
فقر آهن: بدن برای حمل اکسیژن به سراسر اندام ها نیاز به ساخت هموگلوبین از طریق مصرف آهن دارد. زنان بزرگسال در سنین باروری باید روزانه ۱۸ میلی گرم آهن در روز مصرف کنند و این میزان در مردان و زنان مسن تر ۸ میلی گرم است. گوشت بدون چربی، غذاهای دریایی، مرغ، غلات غنی شده، حبوبات، آجیل، و برخی میوه های خشک، منابع غنی از آهن هستند. یک نصف فنجان اسفناج پخته شده نیز در حدود ۳ میلی گرم آهن به بدن می رساند. به خاطر داشته باشید که مصرف آهن با برخی منابع گیاهی از جمله مرکبات، به جذب آن کمک می کند.
 
فقر ویتامین دی: مصرف ویتامین دی برای حفظ سلامت استخوان ها و عضلات و اعصاب ضروری به نظر می رسد. مصرف ویتامین دی همچنین به سیستم ایمنی بدن و تقویت آن برای مبارزه با بیماری ها کمک می کند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید یکی از بهترین راه ها برای تامین ویتامین دی روزانه است با این حال سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه کرده که بزرگسالان بین سنین ۱۹ تا ۷۰ سال روزانه حداقل به ۶۰۰ واحد بین المللی و افراد مسن به ۸۰۰ واحد بین المللی از این ویتامین نیازمندند. ماهی، قارچ، شیر، غلات و آب پرتقال غنی شده، منابع مهم ویتامین دی هستند.
 
فقر ویتامین سی: این ویتامین به مبارزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد در بدن کمک می کند و منجر به بهبود زخم ها و افزایش ایمنی بدن می شود. کمبود ویتامین سی خود را با لثه های متورم، درد مفاصل، دیر بهبود یافتن زخم، و ... نشان می دهد. میزان نیاز روزانه به ویتامین سی به سن بستگی دارد. مردان بالغ روزانه به ۹۰ میلی گرم و زنان بالغ به ۷۵ میلی گرم ویتامین سی نیاز دارند. آب پرتقال، فلفل قرمز، کیوی، سیب زمینی پخته، توت فرنگی منابع غنی از ویتامین سی هستند.
 
فقر ویتامین ب ۱۲: این ویتامین به اعصاب و سلامت سلول های خون کمک می کند. احساس ضعف و خستگی، بی حسی و سوزن سوزن شدن دست ها و پاها از جمله علائم فقر ویتامین ب ۱۲ است. نوجوانان و بزرگسالان نیاز به روزانه ۲,۴ میکروگرم ویتامین ب ۱۲ در روز دارند. جگر گاو، مرغ، غلات غنی شده و دیگر منابع حیوانی گوشت حاوی ویتامین ب ۱۲ هستند. یک فنجان کشمش نیز ۱.۱۸ میکروگرم ویتامین ب ۱۲ دارد.

فقر ویتامین آ: ویتامین آ به افزایش سلامت بینایی، تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامت قلب، ریه ها و کلیه ها کمک می کند. برای افراد بالای ۴ سال، مصرف روزانه ۵ هزار واحد بین المللی ویتامین آ ضروری است. نصف فنجان کلم پخته شده ۱۷۷ درصد از نیاز شما به ویتامین آ را در طول روز برطرف می کند. ماهی قزل آلا، طالبی، زردآلو، هویج و فراورده های لبنی حاوی این ویتامین هستند.
 
فقر ویتامین ای: این ویتامین به محافظت از سلول ها در برابر آلودگی هوا و دیگر خطرات زیست محیطی کمک می کند و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. بزرگسالان نیاز به مصرف ۱۵ میکروگرم یا ۲۲ واحد بین المللی ویتامین ای در روز دارند. ویتامین ای در روغن های گیاهی، آجیل، اسفناج، کلم بروکلی، غلات غنی شده و حبوبات یافت می شود.

فقر فولات: کمبود فولات تا حدی در مقایسه با ریزمغذی های دیگر کاهش یافته است. فولات به تقسیم سلول های بدن کمک می کند و در دوران بارداری نقش مهمی در جلوگیری از نقص های لوله عصبی مانند اسپینابیفیدا دارد. فولات یا همان اسید فولیک در منابع طبیعی مانند سبزیجات، آجیل، لوبیا، و آب پرتقال یافت می شود. بزرگسالان روزانه به ۴۰۰ میکروگرم فولات نیاز دارند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :بهداشت نیوز

کد: 11731 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور بازدید: 2883 ساعت: 1:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صدور بیش از 23 هزار فقره حواله الکترونیکی کود شیمیایی در استان قم ۱۴۰۱ شنبه ۲۷ اسفند
2 صدور ۱۵۷ فقره مجوز صادرات انواع کودهای کشاورزی ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند
3 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
4 رسوم رمضانی استان گلستان چیست؟/از جگر خوردن در شب‌های رمضان تا کمک به فقرا ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۸ فروردين
5 حذف «معجون سلامتی» از سبد غذایی فقرا/خواص تخم مرغ لاکچری ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۸ مهر
6 فقر رژیم غذایی با 6علامت هشداردهنده فیزیکی ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
7 غذای دور ریز به اندازه 2 میلیارد نفر؛ آمار گرسنگان800 میلیون نفر ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
8 60 درصد زنان دچار فقر آهن هستند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد
9 فقر این ویتامین ها در بدن باعث سردردهای مزمن می شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
10 7 فایده برای غذا خوردن در حالت نشسته روی زمین ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هشدار معاون سازمان غذا و دارو در مورد مصرف نمکهای صنعتی معاون غذای سازمان غذا و دارو، نسبت به مصرف نمکهای ...

  چه نوع غذاهایی روند پوکی استخوان را تسریع می‌کند؟ کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: روند...

  اپیدمی آنفلوانزا تا سه هفته ادامه دارد/ رعایت بهداشت فردی و عمومی پایگاه خبری لقمه: تعداد مرگ و میر ناشی از آنفلوانز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آخرین نسخه برای کاهش سر درد دردهای همراه با ضربان و تهوع نشانه‌های سردردهای میگرنی است. متخصصان استفاده از درمان‌های خانگی را برای درمان دردهای میگرنی توصیه می‌کنند.
مراقبت‌ها و خوراک‌های مناسب زمان سرماخوردگی با آغاز فصل سرما و شیوع بیشتر سرماخوردگی و آنفلوآنزا، بیایید نگاهی به مراقبت‌های دوره این بیماری و تغذیه مناسب این ایام داشته باشیم.
چند نکته کاربردی برای سفید کردن دندان ها یک لبخند زیبا قبل از هر فاکتور دیگری توجه اطرافیان ما را بویژه در اولین ارتباط، جلب می کند و شاید نخستین عامل ظاهری است که بواسطه آن، مورد قضاوت دیگران قرار می گیریم. داشتن دندان های خراب، زرد و معیوب می تواند تاثیر نامطلوب بر زندگی و حتی حرفه افراد داشته باشد که این امر در زنان بیشتر صدق می کند.
لاغری آسان با 10 سم زدای طبیعی هنگامی که در حال اجرای برنامه سم زدایی خود هستید، حتماً ظرف غذایی را همراه خود داشته باشید تا غذاهای مورد نیاز در این دوره را بتوانید با خود به هر جایی ببرید؛ از محل کار گرفته تا مهمانی خانه دوستان.