غذای دور ریز به اندازه 2 میلیارد نفر؛ آمار گرسنگان800 میلیون نفر


پایگاه خبری لقمه: برنامه جهانی غذا(WFP) به مناسبت روزجهانی غذاگزارشی راجع به هزینه های غذایی در کشورهای مختلف منتشر کرد که حاکی از نابرابری توزیع مواد غذایی و فقر مفرط در برخی مناطق جهان است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سه شنبه به استناد گزارش برنامه جهانی غذا که روز گذشته منتشر شد، نوشت: در این گزارش که به واقعیت هایی از سراسر جهان درباره هزینه های غذایی می پردازد، آمده است که یک وعده غذایی برای شهروندان آمریکایی در نیویورک 1.2 دلار و برای شهروندان سودان جنوبی 321 دلار هزینه دارد.

مبنای این گزارش نسبت قدرت خرید مصرف کنندگان در همه کشورهای جهان است و از طریق مقایسه هزینه های نسبی یک وعده غذایی در این کشورها صورت گرفته است.
دیوید بیزلی مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا در این باره می گوید: با مقایسه قدرت خرید در کشورهای مختلف متوجه نا برابری های زیادی در توان دستیابی به یک وعده غذایی بین کشورها شدیم.
اقتصاد دانان برنامه جهانی غذا ، در مطالعات خود به مقایسه یک وعده غذایی ثابت شامل سبزیجات و در کنار آن مواد 
 
غذایی کربوهیدرات ها ( برنج، ماکارونی و یا مواد غذایی که بیشتر مردم در هر کشوری مصرف می کنند) پرداختند و سپس هزینه های میانگین غذایی را با درآمد روزانه هر کشوری مقایسه کردند.
بر اساس این معیارها مشخص شد که یک وعده غذایی برای شهروندان آمریکایی در نیویورک معادل 1.2 و یا معادل 6 صدم متوسط در آمد فرد می باشد در حالی که همین وعده غذایی در گواتمالا بالغ بر 8.27 دلار ، در نپال 27.77 دلار و در هاییتی 2.65 دلار می باشد.
کشور تازه استقلال یافته سودان جنوبی نیز در انتهای این لیست قرار دارد به طوری که هر وعده غذایی برای شهروندان این کشور بالغ بر 321.7 دلار هزینه دارد که معادل 155 درصد متوسط در آمد یک فرد در این کشور است.
 
بیزلی می گوید که این ارقام فقدان دسترسی به مواد غذایی را در کشورهای در حال توسعه و دلایل قحطی در این کشورها را نشان می دهد.
اعداد و ارقامی که در گزارش برنامه جهانی غذا ذکر شده نشان می دهد که در طول سال 2016 میلادی نزدیک به 800 میلیون تن از گرسنگی رنج برده اند و انتظار می رود که این رقم در سال جاری (2017 میلادی( به علت عوامل مختلفی مانند جنگ ها و بی ثباتی سیاسی و ضعف ساختارهای زیربنایی و تغییرات اقلیمی و آب و هوایی افزایش یابد.
 
فرانسیس موانزا سخنگوی برنامه جهانی غذا در باره میزان غذایی که هر ساله مصرف می شود، گفت: سال گذشته نزدیک به 800 میلیون نفر در جهان گرسنه بودند و قادر به تامین غذای خود نبودند هر چند که هر ساله ما غذای دو میلیارد نفر را به هدر می دهیم.
در این گزارش اشاره شده که حتی در برخی از کشورهای نسبتا پایدار مدیریت ضعیف صنایع غذایی و یا ذخیره سازی نادرست آن دستیابی به مواد غذایی را مشکل می کند.
 
در این گزارش به هزینه غذایی در سوریه اشاره شده و آمده است: نیمی از ساکنان سوریه نیاز به کمک های غذایی دارند و سوریه در رتبه های آخر فهرست کشورهایی قرار دارد که برنامه جهانی غذا منتشر کرده است به طوری که یک وعده غذایی در کشوری که در تولید مواد غذایی قبل از جنگ خودکفا بود اکنون بالغ بر 190.11 دلار می باشد.
سخنگوی برنامه جهانی غذا درپایان هشدار داد تا زمانی که جنگ ها ادامه داشته باشد و افرادی که کشورهای خود را ترک می کنند و به کشورهای دیگر می روند و مردم موادغذایی خودشان را تامین نکنند، همچنان شاهد حضور گرسنگان در جهان خواهیم بود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :یورونیوز

کد: 12175 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر بازدید: 2950 ساعت: 12:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایجاد اندیشگاه شهر سالم در مراغه در دنیا بی‌مانند است ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۸ اسفند
2 «اندیشگاه شهر سالم» ایده‌ای که قابلیت طرح جهانی دارد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها ۱۴۰۲ جمعه ۲۹ دي
4 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
5 تحقق رویای 5 هزار ساله کشاورزان به کمک سربازان ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
6 واگذاری نمایشگاه بین‌المللی تهران به اتاق تعاون غیرقانونی است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
7 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
8 مراغه در آستانه پیوستن به جمع شهرهای سالم جهان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
9 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
10 برنامه‌ریزی درست و تسهیلات مناسب چالش مکانیزاسیون بخش کشاورزی ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
11 پیگیری قطار سریع السیر تهران مشهد در «ایران امروز» ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  6 راز خوراکی برای سرما نخوردن اگر تصور می‌کنید نمی‌شود زمستان را بدون سرماخوردگی...

  آدامس بجویم یا نجویم؟! آدامس به شکل ها و رنگ های مختلف به عنوان پرعرضه تر...

  ارتباط بین رژیم غذایی مدیترانه ای با هوشیاری ذهن در سن بالا پایگاه خبری لقمه: اگرچه محققان اسکاتلندی ارتباطی ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مصرف نوشابه در ایران 2 برابر میانگین جهانی این روزها نوشابه به عنوان یك نوشیدنی دوست‌داشتنی و همه‌گیر در سبد كالاهای مصرفی خانواده‌های ایرانی جا خوش كرده است حتی در ادارات و سازمان‌ها هم این نوشیدنی به عنوان یك نوشیدنی لوكس به مصرف می‌رسد، تا آنجا كه گاهی حضور نوشابه بر سر سفره‌ها به عنوان نمادی از احترام به كارمند و مهمان نیز تعبیر می‌شود.
آیا آشپزی با باربیکیو می‌تواند عامل ایجاد سرطان باشد؟ آشپزی با باربیکیو به سلامتی افراد صدمه ای نمی‌زند، این جمله نتیجه گیری ای است که از سوی متخصصان آژانس ملی سلامت فرانسه اعلام شده است.
در مورد میکروبی شدن معده چه می دانید؟ خوب جوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن غذا، وعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های کم و مکرر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر طول روز، عد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م مصرف وعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه سنگین قبل از خواب می‌تواند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر بهبود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ علائم این بیماران موثر باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. میوه و سبزیجات تازه و مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ غذایی حاوی سلنیوم از قبیل مغزها و خصوصا باد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ام هند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی، غذاهای د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریایی، گوشت مرغ، گوشت گوسفند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و جگر برای سلامت معد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه مفید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌باشند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.
نکته‌هایی برای پختن ماهی ماهی یکی از مفیدترین مواد غذایی است که متاسفانه در ایران میزان مصرف آن پایین تر از بسیاری از کشورهای جهان است.