به گزارش پایگاه خبری لقمه ، «علیمراد اکبری» امروز (سه شنبه) در نشست خبری به مناسبت هفته دولت که در محل این معاونت برگزار شد، افزود: ٨٥ درصد این منابع از اعتبارات دولتی و ١٥ درصد از آورده کشاورزان تامین می شود.
** حل مشکل آب بدون توجه به خاک ممکن نیست
اکبری با بیان اینکه دیپلماسی نفت جای خود را به دیپلماسی آب می دهد، افزود: مسئله خاک کشور باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد زیرا هرگونه برنامه ریزی در بخش کشاورزی بدون توجه به خاک، آب در هاونگ، کوبیدن است.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه توجه به مسیله خاک آورده شده، افزود: در این برنامه سالانه 500 هزار هکتار بهبود وضعیت خاک زراعی کشور در نظر گرفته شده است.
به گفته این مقام مسئول، همچنین موضوع توسعه گلخانه ها که در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته نیز به تقویت خاک مربوط می شود.
وی از آورده شدن طرح جامع خاک در برنامه ششم توسعه خبر داد و افزود: اما تاکنون اعتباری به این بخش اختصاص داده نشده که امید است برای سال آینده ردیفی درنظر گرفته شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت : بررسی ها نشان می دهد تنها راه نجات آب کشور مدیریت مصرف تقاضا و افزایش بهره وری در بخش کشاورزی است.
وی با بیان این که بازچرخانی آب از وظایف بخش کشاورزی نیست افزود: این حوزه فعالیت وزارت نیرو است که در نظر دارد آب را به بخش صنعت تخصیص دهد و پس از آن اگر آب از کیفیت لازم برخوردار بود آن را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند که ما با آن موافقیم.
وی با تاکید براین که آمار وزارت نیرو درخصوص مصرف آب بخش کشاورزی صحیح نیست گفت: طبق گزارش وزارت نیرو اکنون ١٠٤ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر داریم که ٢ میلیارد مترمکعب به مصرف صنعت، ٦ میلیارد مترمکعب به مصرف شرب و مابقی به مصرف بخش کشاورزی مَی رسد.
به گفته وی، این درحالیست که بررسی های وزارت جهاد کشاورزی نشان می دهد که سالانه ١٠ میلیارد مترمکعب آب گیلان وارد دریای خزر ، ٤ میلیارد مترمکعب آب خوزستان وارد اروند، ٢ میلیارد مترمکعب آب هرمزگان و بوشهر ، تبخیر ٥ میلیارد متر مکعب آب در پشت سدها و شبکه های روباز و حجم آبی که سالانه برای تولید برق رهاسازی می شود، را داریم.
وی اضافه کرد: این میزان مصرف سالانه آب ربطی به بخش کشاورزی ندارد به طوری که آمارها نشان می دهد مصرف آب بخش کشاورزی سالانه ٦٥ درصد است نه انچه که وزارت نیرو ادعا دارد.
وی ادامه داد: اکنون این آمارها به شورای عالی آب جهت بررسی آرائه شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در أمور آب و خاک گفت: در حال حاضر عملیات بروز سانی سند ملی آب و خاک و اصلاح آمار مصرف آب بخش کشاورزی را در دست اجرا داریم که می تواند در افزایش راندمان مصرف آب تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی افزود: ساماندهی بازار آب مشروط به عدم تغییر کاربری أراضی کشاورزی می تواند مؤثر باشد.
اکبری اضافه کرد: الگوی کشت ایران تهیه شده و توسط معاون اول رییس جمهوری در دست بررسی و نهائی شدن است.
**تراز تجاری آب کشاورزی مثبت است
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی گفت: برسی ها نشان می دهد سالانه ٥ میلیارد مترمکعب محصولات آب بر صادر و به ازای ان ٣٠ میلیارد مترمکعب مواد غذایی و محصولات آب بر مجازی وارد کشور مَی شود که نشان می دهد ایران جز کشورهای با تراز تجاری مثبت است.
** تجهیز و نوسازی ١٠٥ هزار هکتار شالیزار و خشکزار
اکبری تصریح کرد: طبق برنامه تجهیز و نوسازی ١٠٥ هزار هکتار شالیزار و خشکزار را در دستور کار داریم که دولت ٨٥ درصد یارانه به تسطیح و نوسازی أراضی و پروژه های بزرگ اختصاص داده است.
** با هرگونه آب فروشی و اضافه برداشت مخالفیم
معاون وزیر جهاد کشاورزی معتقد است: هرگونه اضافه برداشت آب باید کنترل شود و به طور قطع ما با هر نوع اضافه برداشت، آب فروشی و گران فروشی آب مخالفیم.
نقل از :ایرنا