36 نکته طلایی برای نگهداری مواد غذایی در تابستان


فصل تابستان باز هم با آن گرمای به یادماندنی اش از راه رسید و دردسرهای ویژه را هم به دنبال خود می آورد.

توجه به نکات و چند قانون طلایی زیر به شما کمک می کند که در فصل تابستان خوراکی های خوشمزه را نوش جان کنید و سالم باقی بمانید:

1 – درجه سرمای یخچال برای نگهداری مواد غذایی بین صفر تا پنج درجه است.

2- هرماه برای اطمینان از نگهداری مواد غذایی در شرایط بهداشتی سرمای داخل یخچال با میزان الحراره اندازه گیری نمایید.

3- از بازگذاردن درب یخچال پس از استفاده خودداری نمایید.

4- مواد غذایی در داخل یخچال بنحوی گذارده شود که اختلالی در گردش سرمای داخل یخچال ایجاد نکند.

5- مواد فاسد شدنی مانند گوشت و لبنیات را در بالاترین قسمت یخچال نگهداری کنید.

6- از نگهداری سبزیجات آلوده و شسته نشده در داخل یخچال خودداری کنید.

7- حداقل ماهی یک بار نسبت به نظافت و تمیز کردن یخچال اقدام نمایید.

8- نگهداری مواد غذایی در داخل یخچال بر حسب نوع مواد غذایی مدت زمان معینی دارند.

9- شیر پاستوریزه بر حسب نوع بسته بندی بین 24 تا 48 ساعت در داخل یخچال قابل نگهداری است. لیکن شیرهای استرلیزه نیازی به نگهداری در داخل یخچال ندارند.

10 – گوشت تازه، گوشت مرغ و ماهی باید پس از شستشوی کامل در قطعات کوچک و بسته بندی در لفاف های پلاستیکی برای مدت دو تا سه روز بصورت تازه در بالاترین قسمت یخچال قابل نگهداری هستند.

11- برای نگهداری مواد پروتئینی برای مدت بیش از سه روز باید پس از بسته بندی در قطعات کوچک و کم عمق در داخل فریزر گذارده شود.

12- از نگهداری مواد پروتئینی بدون بسته بندی در لفاف پلاستیکی بپرهیزید.

13- فریزر یا منجمد کردن مواد پروتئینی باید در سرمای شدید و در کوتاهترین زمان صورت گیرد.

14- در داخل فریزر بایستی بسته بندی مواد غذایی بنحوی چیده شود که گردش هوای سرد تمام قطعات را در برگیرد.

15- همیشه متناسب با ظرفیت یخچال یا فریزر موادغذایی را نگهداری کنید.

16- اگر در داخل یخچال میوه جات یا سایر مواد غذایی کپک زده مشاهده شد ضمن خارج نمودن آن از یخچال نسبت به شستشو و ضدعفونی محل نگهداری آن اقدام گردد.

17- اگر اشکالات فنی مانند خرابی لاستیک درب یخچال و نفوذ گرما بداخل یخچال و یا عیب فنی که باعث سرد نشدن موادغذایی ملاحظه شود تا رفع نقص از نگهداری مواد غذایی در یخچال خودداری شود.

18- اگر از محصولات منجمد خریداری می کنید دقت شود هرنوع تغییر رنگ و بو بر حسب نوع ماده غذایی علائم فساد قبل از انجماد یا نگهداری نامناسب است.

19- مواد پروتئینی منجمد در معرض فروش باید رنگ اصلی ماده غذایی را دارا بود ه و اگر لکه های رشد کپک و قارچ که مرئی هستند بصورت دانه ای و یا بصورت متراکم نشانه نگهداری در شرایط نامناسب بوده و غیر قبل مصرف هستند.

20- رویت پلاک های پوسته شده و پوکی مواد پروتئینی منجمد شده علامت نگهداری بیش از حد متعارف و انقضا مصرف این مواد هستند و غیر قابل مصرف هستند.

21- مواد پروتئینی منجمد پس از خروج از انجماد اگر بوی نامطبوع از آن حس شود علائم فساد ماده غذایی در قبل از انجماد است و غیر قابل مصرف هستند.

22- خارج نمودن مواد غذایی از حالت انجماد بایستی بصورت تدریجی انجام شود وبهترین روش گذاردن در داخل یخچال است تا از حالت انجماد خارج شود.

23- از انجماد مجدد مواد غذایی که از حالت انجماد خارج شده خودداری نمایید.

24- سبزیجات و موادغذایی که می خواهید بصورت منجمد در فریزر نگهداری کنید، پس از بسته بندی در بسته های پلاستیکی با یک برچسب نوع تاریخ گذاردن در فریزر را روی آن قید نمایید.

25- از گذاردن غذاهای داغ در داخل یخچال خودداری نمایید.

26- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در شرایط نیم گرم(40-20 درجه سانتیگراد) جدا خودداری نمایید.

27- غذاهای اضافی را پس از سرد شدن برای یک وعده بعدی در داخل یخچال نگهداری شود و اگر مقدار آن زیاد بوده و برای وعده های بعدی می خواهید مصرف کنید حتما باید در فریزر نگهداری شود.

28- از نگهداری مواد غذایی در حجم و وزن و بسته های بزرگ در داخل یخچال خودداری نمایید.

در اینصورت لازم است آنها در بسته بندی های کوچکتری آماده و در داخل یخچال بگذارید.

29- مواد غذایی که بصورت منجمد نگهداری شده پس از خروج از انجماد آمادگی فساد بیشتری از مواد غذایی تازه دارند و بایستی ترتیبی داده شود که سریعا مصرف و در نگهداری آن تا هنگام مصرف دقت بیشتری اعمال گردد.

30- حبوبات و غلات را در جای خنک نگهداری کنید.

31- حبوبات را قبل از مصرف بدقت بازدید و دانه های که دارای سوراخ هستند علامت رشد آفات انباری و لارو گذاری حشرات در داخل آنهاست که بایستی جداسازی و مصرف نشوند.

32- حبوبات وغلات را خریداری کنید که در داخل بسته بندی های مناسب بهداشتی و دارای مجوز رسمی بسته بندی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشند.

33- آرد مصرفی برای تهیه غذا در منازل باید در بسته بندی های بهداشتی مناسب و دارای مجوز بسته بندی از وزارت بهداشت باشند معهذا قبل از مصرف بهتر است الک شوند.

34- از نگهداری آرد در محل های گرم خودداری نمایند زیرا بسرعت حشرات و آفات در آنها رشد کرده و حشره و یا لارو آنها براحتی قابل رویت می باشند.

35- در صورتیکه آرد مصرفی دارای بوی کهنگی یا باصطلاح بوی "نا" از آن استشمام شود و یا در داخل آن حشره یا لارو(بصورت کرمهای سفید)مشاهده گردد از مصرف آن خودداری نمایید.

36- نگهداری برنج در شرایط گرما موجب رشد سریع آفات(حشرات) و نگهداری در شرایط مرطوب موجب رشد و نمو کپک ها و قارچ ها در آنها شده که در هر دو حالت صلاحیت مصرف ندارند.




کد: 1199 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱ مرداد بازدید: 11560 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
3 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 خبر مهم معاون پزشکیان درباره تامین دارو ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 کشف هزار و دویست کیلو حشیش در قوطی‌های رب ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
7 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
8 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
9 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
10 دامن زدن به نابودی زمین‌های کشاورزی با انفعال بنیاد مسکن ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
11 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تقلبات رایج در تولید آب لیمو آب لیمو ترش به دلیل سرشار بودن از ویتامین c و طعم ...

  چرا هویج نارنجی است؟ هویج از سبزی‌های ریشه‌ای است که می‌توان آن را خام ...

  10برگزیده دنیای خوراکی ها لقمه: با توجه به تنوع مواد غذایی بیشتر ما برای انت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت