به گزارش پایگاه خبری لقمه ، انار هجیج، انار ملس، یارالی، تا له شیرین و انار ساوه از ارقام انار است که در اورامان برداشت می شود و انار آبی (هه ناره که وه) از انارهای بومی و کهن اینجاست که هر میوه آن از نیم کیلو تا یک کیلو وزن دارد، دیررس است و تا نیمه های زمستان هم روی درخت دوام می آورد.
مهمترین ارقام تولید شده در باغات هورامان ملس، رباب و ارقام بومی منطقه هستند که به صورت فراوری شده رب انار مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین از پوست آن برای تولید رنگ و دارو نیز استفاده می شود.
اما مهم ترین دغدغه باغداران این منطقه با توجه به مسافت طولانی با شهرستان سروآباد و خاکی بودن جاده، نبود سردخانه است که با توجه به این مسئله زودتر از موعد مقرر اقدام به برداشت محصولاتشان می کنند.
نقل از :مهر