توزیع سبدغذایی میان مادران دارای سوءتغذیه


پایگاه خبری لقمه: معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه احتمالا امسال تعداد سفیران سلامت مدارس و خانواده از مرز پنج میلیون نفر عبور می‌کند، برخی از اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت زنان را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر علیرضا رئیسی در نشست وزیر بهداشت با معصومه ابتکار - معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت زنان، گفت: در این زمینه ارائه خدمات اورژانس مامایی، ترویج زایمان ایمن در مناطق محروم، راه‌اندازی واحدهای زایمانی، اجرای طرح اسکان مادران ساکن مناطق دورافتاده در کنار بیمارستان‌ها و ... را انجام دادیم. همچنین با همکاری بنیاد علوی برای مادران مبتلا به سوء تغذیه در حاشیه شهرها سبد غذایی توزیع کردیم و همین کار را با همکاری کمیته امداد در روستاها و مناطق دورافتاده نیز انجام دادیم.

 
وی با بیان اینکه یکی از بحث‌های مهم در حوزه بهداشت، سلامت باروری و سلامت جنسی است، افزود: این موضوعات از چند سال گذشته در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است؛ به طوریکه در سطح کشوری مربیانی برای این حوزه تربیت شدند. همچنین با توجه به اینکه ۵۰ درصد طلاق‌ها در پنج سال ابتدایی زندگی رخ می‌دهند، در زمینه سبک زندگی نیز آموزش‌هایی را ارائه دادیم.
 
۱۵ درصد زوج‌های ایرانی نابارورند
 
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۵ درصد زوج‌های ایرانی نابارورند، گفت: در وهله اول باید توجه کرد که بسیاری از موارد ناباروری مربوط به شیوه زندگی، افزایش سن فرزندآوری و ... است.
 
وی با اشاره به ارائه آموزش به دو میلیون و ۵۰۰ هزار زوج نابارور، گفت: در همین راستا کتاب‌ها و بروشورهای مرتبط با این موضوع را به این زوج‌ها ارائه دادیم. از طرفی وزارت بهداشت ۸۵ درصد از هزینه‌های درمان ناباروری را تحت پوشش قرار داده است. همچنین کار شناسایی زنان در معرض خطر در بارداری‌های پرخطر نیز انجام شده است. باید توجه کرد که ۱۰ درصد از جمعیت زنان در سنین باروری در معرض بارداری پرخطر قرار می‌گیرند که ما آنها را شناسایی کرده و آموزش و خدمات لازم را به آنها ارائه می‌دهیم.
 
رئیسی با اشاره به اقدامات انجام شده در وزارت بهداشت برای کاهش سزارین، گفت: با اقداماتی که در این زمینه انجام شد و با تسهیلاتی که ارائه شد، آمار سزارین از ۵۶.۷ درصد به ۵۰ درصد رسیده است. از طرفی وزارت بهداشت کار فرهنگسازی برای ترویج زایمان ایمن از طریق برگزاری کلاس‌ها و ارائه آموزش‌های مرتبط را انجام می‌دهد. باید توجه کرد که در استان‌های کوچک کشور شاهد مشارکت ۶۰ تا ۷۰ درصدی مادران در این آموزش‌ها هستیم، اما در استان‌های بزرگ‌تر میزان مشارکت ما کمتر بوده و نزدیک به ۴۰ درصد است. در عین حال اپلیکیشن‌های موبایلی طراحی شده‌اند که آموزش‌های لازم را به مادران باردار ارائه می‌کنند و استقبال از آنها در استان‌های کوچک‌تر بسیار بالا بوده است.
 
سفیران سلامت وزارت بهداشت امسال پنج میلیونی می‌شوند
 
رئیسی با اشاره به بحث مدارس مروج سلامت، گفت: این مدارس پنج جزء دارند و آموزش‌های مرتبط با سلامت را بر اساس خدمات بالینی، سلامت محیط مدرسه، بهبود تغذیه، تحرک فیزیکی در مدارس، خدمات سلامت روان در مدارس و مشارکت والدین و جامعه پیش می‌برند. همچنین باید توجه کرد که در بحث سفیران سلامت در حال حاضر یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر سفیر سلامت دانش آموزی داریم و مجموعا چهار میلیون و ۲۰۰ هزار سفیر سلامت مدارس و خانواده داریم که بستری ارزان، مهم و موثر در حوزه سلامت است و فکر می‌کنم امسال تعداد این سفیران سلامت از مرز پنج میلیون نفر عبور کند.
 
وی ادامه داد: باید توجه کرد که در آغاز طرح مدارس مروج سلامت، تعداد این مدارس ۷۲ مدرسه بود و هر یک از آنها که یکی از حوزه‌های پنج گانه را اجرا می‌کردند و یک ستاره می‌گرفتند. به طوریکه در سال ۹۵، ۱۳ هزار مدرسه ستاره‌دار داشتیم و ۲۶۶۶ مدرسه پنج ستاره داریم و احتمالا امسال تعداد این مدارس به ۱۹ هزار مدرسه مروج سلامت برسد.
 
آمادگی وزارت بهداشت برای توسعه طرح حمایت تغذیه‌ای از زنان باردار و شیرده در مناطق محروم
 
رئیسی خطاب به معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، گفت: در گذشته تفاهم‌نامه‌ای با معاونت شما در زمینه ساماندهی مشاوره‌های پیش از ازدواج امضا کردیم که در زاهدان و گلستان اجرا شد و ۳۰ هزار زوج تحت پوشش این طرح قرار گرفتند. فکر می‌کنم می‌توانیم با همکاری شما این طرح را گسترش دهیم. همچنین طرح حمایت‌های تغذیه‌ای از زنان باردار و شیرده در مناطق محروم و در استان‌های زاهدان، کرمان و هرمزگان انجام شد و این آمادگی وجود دارد تا آن را گسترش دهیم.
 
رئیسی با اشاره به بحث کلینیک‌های سلامت خانواده نیز گفت: برای این کلینیک‌ها ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شد که ۱۵۰ میلیون آن برای هلال احمر و ۵۰ میلیون هم برای مرکز مطالعات ملی بود، اما از آنجایی که این میزان بودجه با سرفصل‌های هزینه‌ای تطابق نداشت، آن را برگشت دادند.
 
رئیسی همچنین گفت: ما از سه سال گذشته ۲۶۰۰ کارشناس بهداشت روان و ۱۳۰۰ کارشناس تغذیه را در مراکز جامع سلامت مستقر کردیم که این اقدام آثار خوبی در پی داشته است. در عین حال تا کنون ۹۲۰ هزار ارزیابی اختلالات عملکردی جنسی، ۸۸۶ هزار غربالگری سرطان دهانه رحم، ۲۹۲ هزار ارزیابی خشونت‌های خانگی و ... را انجام داده‌ایم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 13417 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان بازدید: 1958 ساعت: 3:30 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 توزیع ۱۷۵۰ تُن کالای اساسی برای اربعین حسینی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۵ مرداد
3 توزیع یک میلیون و ۳۰۰ هزار افطاری در رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
4 کوتاه شدن دست دلالان با واگذاری تنظیم بازار کالاهای اساسی به اتاق اصناف ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
5 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
6 توزیع شیر استریل و با کیفیت در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
7 ارتقای سرانه مصرف لبنیات با اجرای طرح توزیع شیر در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 الزام توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
9 روایت نذری متفاوت اهالی روستای اراضی/ میزبانی ۳٠٠ ساله از عزاداران حسینی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد
10 جزئیاتی از اسکان و طبخ غذای ایرانیان در مدینه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۱ خرداد
11 کاهش قیمت گوشت قرمز در اثر افزایش توزیع ۱۴۰۲ دوشنبه ۴ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شادابی پوست با پنج اکسیر جوانی زیبایی و جوانی برای همه مهم است.شما میتوانی بدون م...

  غذاهایی که شب ادراری را تشدید می‌کنند شب ادراری یکی از مشکلات بسیاری از افراد، خصوصا کود...

  آزمون غذا در فصل امتحانات مادران هرکاری می‌کنند تا به خیال خود فرزندانشان از...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نوشابه‌خوارترین مردم دنیا پاک شدن سینک ظرفشویی، حل کردن رسوب آهک و آدامس و یخ زدایی بهترین خدماتی است که از نوشابه‌ها بر می‌آید؛ حال قضاوت کنیم چنین ماده‌ای چه بر سر معده و دستگاه گوارش خواهد آورد.
آشنایی با خوراکی های شادی آور! خواب کافی، خندیدن، گذراندن زمان با افراد شاد و مدیتیشن، همگی می توانند به شاد کردن افراد کمک کنند. اما علم نشان می دهد که ما می توانیم با خوردن برخی مواد خوراکی شادتر و خوشحال تر باشیم.
هم بخورید و هم لاغر شوید مصرف صبحانه موجب کنترل اشتها شده و تمایل به مصرف شیرینی جات را کاهش می دهد.
چرا هندوانه اینقدر مفید است هندوانه از آن دست میوه های تابستانی است که به خاطر آبدار و شیرین بودنش محبوب و مورد علاقه همگان است. هندوانه منبع طبیعی از بهترین آنتی‌‌اکسیدان‌ها بوده که طبیعت فراهم کرده است. آنتی ‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین‌ C و A که از ما در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. با مصرف هندوانه خطر کم ‌آب شدن بدن نیز کاهش می‌‌یابد.