تغذیه در بحران و بلایای طبیعی


پایگاه خبری لقمه: یکی از موضوعات مهم در طی بلایای طبیعی از جمله زلزله تامین انرژی و غذا کافی برای افراد آسیب دیده است.باید یه این موضوع توجه کرد که برخی گروه ها نظیر کودکان زنان باردار و شیرده بیشترین نیاز تغذیه ای برای جلوگیری از سوتغذیه را دارا می باشند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، تامین جیره ی غذایی مناسب برای افراد باید به صورت زیر باشد: 

 
* میزان انرژی هر جیره ی غذایی باید 2100 کیلو کالری باشد. جیره ی غذایی باید میزان کافی پروتیین(10 تا 15 درصد) , املاح معدنی و ویتامین ها را دارا باشد.
 
* ترجیح بر این است غذاهای کاملا پخته در دسترس افراد قرار گیرد.
 
* در دسترس قرار دادن میوه ها و سبزی های کامل ضدعفونی شده به منظور تامین ویتامین های ضروری بدن عامل حیاتی است.
 
* توصیه می شود توزیع مکمل های مولتی ویتامین در زنان باردار و کودکان به منظور رشد کافی و جلوگیری از سوتغذیه انجام شود.
 
* در صورت طولانی شدن  شرایط غیر عادی بعد از بلایای طبیعی توصیه می شود همواره کودکان پایش شوند تا خطر سوتغذیه کاهش پیدا کند. 
 
* بررسی وزن برای قد در کودکان شاخص مناسب سو تغذیه است.
 
* در بزرگسالان همواره شاخص توده بدنی و اندازگیری محیط وسط بازو، لازمه تشخیص سوتغذیه است.
 
* استفاده از کنسرو های ماهی و گوشت و لوبیا به طوری که کنسرو قبلا جوشیده شود مناسب شرایط بحران است.
 
* همچنین به دلیل عدم دسترسی به آب کافی مصرف کمپوت میوه ها نیز راهکار مناسبی است.
 
* مصرف بیسکوییت های ساده به دلیل عدم دسترسی به نان جهت تامین انرژی افراد توصیه می شود.
 
* مصرف آب آشامیدنی سالم همواره در جهت عدم ابتلا به عفونت ها توصیه می شود.
 
* مصرف انواع آجیل و مغز ها برای تامین ویتامین در افراد و گروه های حساس ضروری است.
 
 
نویسنده: آیدا ضیف الدینی کارشناس تغذیه 
 
 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 13452 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان بازدید: 335 ساعت: 9:28 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آغاز احداث مراکز بهداشتی و درمانی مناطق زلزله‌زده با حضور وزیر بهداشت ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
2 توزیع اقلام مصرفی در بین زلزله زدگان کرمانشاه ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
3 آغاز ساخت خانه‌های بهداشت در مناطق زلزله زده ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
4 دولت به کمک گندمکاران مناطق زلزله زده آمد/نرخ خرید تضمینی سریع تر اعلام شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
5 آب آشامیدنی زلزله‌زدگان گل‌آلود است/ ۲۵هزار دفترچه آذوقه توزیع شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
6 آموزش رایگان دانشگاه فنی و حرفه ای به دامداران و کشاورزان زلزله زده کرمانشاه ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
7 ٧٩٠ تن جو توزیع شد/کشاورزان به نایلون نیاز دارند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
8 وزارت بهداشت بحران زلزله را بخوبی مدیریت کرد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
9 وزیر جهاد کشاورزی ‌به کرمانشاه می‌رود ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
10 با دستور وزیر بهداشت، رسیدگی به مصدومان حادثه زلزله ادامه خواهد داشت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
11 توزیع "جو" رایگان بین دامداران مناطق زلزله‌زده ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  12 ماده‌ غذایی برای بالا بردن کلسترول خوب خون فیبرهای غذایی می‌توانند میزان کلسترول خوب خون را ا...

  7عارضه مهم بی‌توجهی به مصرف نمک یددار یک فوق تخصص غدد با تاکید بر اینکه کمبود ید پس از ت...

  مصرف آب گوجه‌فرنگی موثرتر از نوشابه‌های انرژی‌زا کارشناسان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید ادعا کرد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگر قصد استفاده چندباره از روغن سرخ کردنی دارید، بخوانید! هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود به داخل روغن برگردد.
سفره و صندوق پایگاه خبری لقمه: شاید عنوان این تیتر در نگاه اول عجیب به نظر برسد و مخاطب با خود بگوید غذا چه ربطی با انتخابات به عنوان یک کنش سیاسی دارد؟!اما واقعیت این است غذا به عنوان نماد و مصداقی از بهبود اوضاع زندگی و به مثابه یک شاخص اقتصادی از اهمیت و جایگاه خاصی در برنامه های نامزدهای انتخاباتی برخوردار است و بخش عمده ای از فعالیت ها و وظایف یک رئیس جمهور به شکل مستقیم و غیر مستقیم با مساله غذا در ارتباط است.
قصۀ نان سنگک؛ از شاه عباس تا علی جغجغه و سهمیه بندی نان شاطر، خمیرگردان، نان پزان، نان درآر و پادو... این‌ها اعضای تیمی هستند که سال‌ها است خوشمزه‌ترین نان سنتی ایران را سر سفره‌های مردم می‌گذارند. مردانی که کنار تنها تنور مثلثی شکل دنیا می‌ایستند، و قدیمی‌ترین نان مثلثی شکل دنیا را می‌پزند؛ سنگک!
شخصیت شناسی با بستنی لقمه: بنا به نتیجه یک تحقیق علمی، تجربی که همبستگی نزدیک بین طعم ها و شخصیت افراد را ثابت میکند ، اگر می خواهید بدانید بستنی مورد علاقه تان چه ویژگی‌های شخصیتی شما را لو می دهد! اول بستنی مورد علاقه ی خود را انتخاب کنید و بعد بخوانید.