10 توصیه تغذیه پس از سکته مغزی


پایگاه خبری لقمه: سکته مغزی یکی از مهم ترین علل فوت و ناتوانی جدی است که در نتیجه انسداد یا پارگی عروق خونی مغز ایجاد می شود. در این شرایط، مغز به طور ناگهانی از خون و اکسیژن سرشار آن محروم می شود که عوارض منفی برای سلامت عمومی (جسمی و روانی) فرد دارد. اختلالات کلامی، بینایی و حرکت اندام های بدن مهم ترین این عوارض هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سلامت سیستم عروقی و تاثیرات آن بر اندام های حیاتی مانند مغز نیز مانند دیگر جنبه های سلامت بستگی زیادی به تغذیه و عادت های درست غذایی دارد. بعضی خوراکی ها تاثیر پیشگیرانه ای در بروز سکته مغزی دارند و می توانند این خطر را کاهش دهند که در ادامه همین پوستر به مهم ترین های شان اشاره کرده ایم.

 
 
10 توصیه تغذیه پس از سکته مغزی
 
1. مصرف هویج پس از سکته مغزی بسیار مفید است. مطالعات نشان می دهد سکته مغزی مجدد در افرادی که 5 عدد هویج یا بیشتر در طول هفته می خورند 68 درصد کمتر از افرادی است که تنها به مصرف یک هویج در هفته اکتفا می کنند.
 
2. باید از چربی های اشباع و هیدروژنه پرهیز کرد و لبنیات چرب، گوشت قرمز و مارگارین تا حد امکان مصرف نشود زیرا مصرف روزانه گوشت قرمز می تواند احتمال سکته مغزی را 2 برابر کند. به جای روغن های هیدروژنه توصیه می شود روغن کارا کانولا و سویا میل شود.
 
 
3. مصرف ماهی در برنامه غذایی افراد دچار سکته مغزی باید افزایش پیدا کند. البته ماهی های دریا برتری دارند زیرا سرشار از امگا 3 و آلفالیتولئیک هستند که به جلوگیری از تشکیل لخته های خون کمک می کند.
 
4. خوراکی های حاوی پتاسیم مانند حبوبات، مغزها، دانه ها، میوه ها و سبزیجات در برنامه غذایی این افراد باید گنجانده شود.
 
5. برای کنترل فشار خون پس از سکته مغزی توصیه می شود رژیم غذایی بسیار کم نمک رعایت شود و مقدار نمک از 300 میلی گرم بیشتر نباشد. برای این بیماران بهتر است غذا در منزل طبخ شود.
 
6. افزایش مصرف فیبرها به کاهش کلسترول بیمار کمک می کند که میوه ها، سبزیجات و دانه های کامل این نیاز را تامین می کنند. از این رو حداقل 5 سهم میوه و سبزی در روز لازم است. برای جذب فیبرها نوشیدن آب فراوان نیز توصیه می شود.
 
7. باید از مصرف برنج سفید پرهیز شود.
 
8. غذای این بیماران اصلا نباید سرخ شده باشد و باید از روش های پخت سالم تر مانند بخارپز شدن، کبابی کردن در فر و آبپز شدن استفاده کرد.
 
9. حجم غذای یک وعده بیمار باید کم باشد زیرا مصرف ناگهانی غذای زیاد به خصوص چربی ها احتمال سکته مجدد را افزایش می دهد.
 
10. اگر بیمار دچار مشکلات بلع است، غذا باید به شکل پوره یا آب گرفته به وی خورانده شود.
 
ترجمه مریم سادات کاظمی

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 13584 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر بازدید: 5745 ساعت: 9:50 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
3 علائم و نشانه های سکته مغزی ناقص از زبان محققان ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
4 چربی موجب کاهش ماده خاکستری مغز می‌شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۹ مرداد
5 اقداماتی برای پیشگیری از گرمازدگی/ سکته گرمایی چیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۶ تير
6 افزایش آسیب آئورت با این آنتی بیوتیک ۱۳۹۶ شنبه ۲۶ اسفند
7 کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی با مصرف ماست ۱۳۹۶ يکشنبه ۶ اسفند
8 ارتباط مصرف روزانه پنیر با حملات قلبی ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
9 افزایش ریسک بیماری قلبی و دیابت با سریع غذا خوردن ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
10 ارتیاط غذای تند با حملات قلبی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مسمومیت غذایی و 7 منبع احتمالی آن مسمومیت‌های غذایی ممکن است تا چند هفته بعد از مصرف...

  مصرف پاستیل باعث بیش فعالی کودکان می‌شود یک متخصص تغذیه گفت: مصرف بیش از اندازه پاستیل باعث...

  بهترین روش پخت ماهی هدف از خوردن ماهی چیست و چرا مصرف حداقل 2 وعده گوش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

منتظر فیلم‌هایی با موضوع تغذیه سالم و ایمنی غذا از هنرمندان هستیم محمدهادی ایازی گفت: منتظریم که آثار بیشتری در حوزه تغذیه سالم را شاهد باشیم چه بسا ما در سال های آتی بتوانیم از ظرفیت های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه ایمنی غذا استفاده کنیم.
چرا به آسانی نمی‌توان لاغر شد؟ خیلی‌ها شکایت دارند که با آب‌خوردن هم چاق می‌شوند. می‌گویند حتی اگر چیزی نخوریم و فقط نفس بکشیم باز هم چاق می‌شویم. اما این شکایت‌ها منحصر به چاق شدن نیست و کم کردن وزن هم برای خودش داستان دیگری است.
کاهش نرخ رشد نقدینگی به تنهایی برای مهار تورم کافی نیست/ لزوم اجرای سیاست های تثبیت پایگاه خبری لقمه: عدم کاهش چشم گیر تورم با توجه به موفقیت دولت سیزدهم در نزولی کردن روند رشد نقدینگی، نشان می دهد نوسانات نرخ ارز نقش غیر قابل انکاری را در جهش های تورمی ایفا می کند و مهار پایدار تورم مستلزم اعمال و اجرای سیاست های تثبیتی به صورت کامل است.
9 توصیه‌ی تغذیه‌ای برای فصل امتحانات برای تقویت قوای ذهنی لازم است قندخون همیشه در حالت نرمال و متعادل باقی بماند.