10 توصیه تغذیه پس از سکته مغزی


پایگاه خبری لقمه: سکته مغزی یکی از مهم ترین علل فوت و ناتوانی جدی است که در نتیجه انسداد یا پارگی عروق خونی مغز ایجاد می شود. در این شرایط، مغز به طور ناگهانی از خون و اکسیژن سرشار آن محروم می شود که عوارض منفی برای سلامت عمومی (جسمی و روانی) فرد دارد. اختلالات کلامی، بینایی و حرکت اندام های بدن مهم ترین این عوارض هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سلامت سیستم عروقی و تاثیرات آن بر اندام های حیاتی مانند مغز نیز مانند دیگر جنبه های سلامت بستگی زیادی به تغذیه و عادت های درست غذایی دارد. بعضی خوراکی ها تاثیر پیشگیرانه ای در بروز سکته مغزی دارند و می توانند این خطر را کاهش دهند که در ادامه همین پوستر به مهم ترین های شان اشاره کرده ایم.

 
 
10 توصیه تغذیه پس از سکته مغزی
 
1. مصرف هویج پس از سکته مغزی بسیار مفید است. مطالعات نشان می دهد سکته مغزی مجدد در افرادی که 5 عدد هویج یا بیشتر در طول هفته می خورند 68 درصد کمتر از افرادی است که تنها به مصرف یک هویج در هفته اکتفا می کنند.
 
2. باید از چربی های اشباع و هیدروژنه پرهیز کرد و لبنیات چرب، گوشت قرمز و مارگارین تا حد امکان مصرف نشود زیرا مصرف روزانه گوشت قرمز می تواند احتمال سکته مغزی را 2 برابر کند. به جای روغن های هیدروژنه توصیه می شود روغن کارا کانولا و سویا میل شود.
 
 
3. مصرف ماهی در برنامه غذایی افراد دچار سکته مغزی باید افزایش پیدا کند. البته ماهی های دریا برتری دارند زیرا سرشار از امگا 3 و آلفالیتولئیک هستند که به جلوگیری از تشکیل لخته های خون کمک می کند.
 
4. خوراکی های حاوی پتاسیم مانند حبوبات، مغزها، دانه ها، میوه ها و سبزیجات در برنامه غذایی این افراد باید گنجانده شود.
 
5. برای کنترل فشار خون پس از سکته مغزی توصیه می شود رژیم غذایی بسیار کم نمک رعایت شود و مقدار نمک از 300 میلی گرم بیشتر نباشد. برای این بیماران بهتر است غذا در منزل طبخ شود.
 
6. افزایش مصرف فیبرها به کاهش کلسترول بیمار کمک می کند که میوه ها، سبزیجات و دانه های کامل این نیاز را تامین می کنند. از این رو حداقل 5 سهم میوه و سبزی در روز لازم است. برای جذب فیبرها نوشیدن آب فراوان نیز توصیه می شود.
 
7. باید از مصرف برنج سفید پرهیز شود.
 
8. غذای این بیماران اصلا نباید سرخ شده باشد و باید از روش های پخت سالم تر مانند بخارپز شدن، کبابی کردن در فر و آبپز شدن استفاده کرد.
 
9. حجم غذای یک وعده بیمار باید کم باشد زیرا مصرف ناگهانی غذای زیاد به خصوص چربی ها احتمال سکته مجدد را افزایش می دهد.
 
10. اگر بیمار دچار مشکلات بلع است، غذا باید به شکل پوره یا آب گرفته به وی خورانده شود.
 
ترجمه مریم سادات کاظمی

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 13584 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر بازدید: 5197 ساعت: 9:50 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
2 علائم و نشانه های سکته مغزی ناقص از زبان محققان ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
3 چربی موجب کاهش ماده خاکستری مغز می‌شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۹ مرداد
4 اقداماتی برای پیشگیری از گرمازدگی/ سکته گرمایی چیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۶ تير
5 افزایش آسیب آئورت با این آنتی بیوتیک ۱۳۹۶ شنبه ۲۶ اسفند
6 کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی با مصرف ماست ۱۳۹۶ يکشنبه ۶ اسفند
7 ارتباط مصرف روزانه پنیر با حملات قلبی ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
8 افزایش ریسک بیماری قلبی و دیابت با سریع غذا خوردن ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
9 ارتیاط غذای تند با حملات قلبی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
10 مصرف نوشابه گازدار ریسک ابتلا به دیابت را افزایش می دهد ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  استفاده از ظروف مسی مس بدن را تامین نمی‌کند کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم...

  چه کسانی نباید از شربت معده استفاده کنند؟ یک فوق تخصص گوارش و کبد تاکید کرد: افرادی که دچار ...

  بهترین و بدترین بستنی ها را بشناسید بستنی یکی از خوراکی‌های خوشمزه‌ای است که برخی افرا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۱۲ غذای سمی و خطرناک که مصرف می‌کنیم پایگاه خبری لقمه: وقتی اسم غذاهای خطرناک را می شنوید به احتمال زیاد به این فکر می کنید که بیشتر مردم دنیا از آن ها اجتناخب کرده و هرگز سراغشان نمی روند. اما حتما برایتان عجیب خواهد بود که برخی از این خوراکی ها همین الان در یخچال یا کابینت آشپزخانه تان جای خوش کرده باشند!
چرا میوه های خارجی خوش رنگ ترند؟ در روزهایی که تولید کنندگان میوه تدارک فروش شب عید را می بینند، بازار میوه خود را برای ورود میوه های ماندگار با رنگ و طعم ویژه آماده می کند. میوه های با کیفیتی که ظاهری شبیه به میوه های وارداتی دارند اما نه از طعم آبکی در آنها خبری هست و نه از مضرات کودهای شیمیایی و هورمون های رشد.
حد مجاز مصرف ویتامین D اولین مطالعه در زمینه عوامل غلظت ویتامین D و پارامترهای آن توسط محققان فرانسوی انجام شد.
درباره سندروم روده تحریک پذیر بیشتر بدانید کارشناس زبانشناسی و متخصص بیماری های گوارشی با حضور در برنامه صبح پارسی درباره زبان مادری و بیماری های گوارشی صحبت کردند.