به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سلامت سیستم عروقی و تاثیرات آن بر اندام های حیاتی مانند مغز نیز مانند دیگر جنبه های سلامت بستگی زیادی به تغذیه و عادت های درست غذایی دارد. بعضی خوراکی ها تاثیر پیشگیرانه ای در بروز سکته مغزی دارند و می توانند این خطر را کاهش دهند که در ادامه همین پوستر به مهم ترین های شان اشاره کرده ایم.
10 توصیه تغذیه پس از سکته مغزی
1. مصرف هویج پس از سکته مغزی بسیار مفید است. مطالعات نشان می دهد سکته مغزی مجدد در افرادی که 5 عدد هویج یا بیشتر در طول هفته می خورند 68 درصد کمتر از افرادی است که تنها به مصرف یک هویج در هفته اکتفا می کنند.
2. باید از چربی های اشباع و هیدروژنه پرهیز کرد و لبنیات چرب، گوشت قرمز و مارگارین تا حد امکان مصرف نشود زیرا مصرف روزانه گوشت قرمز می تواند احتمال سکته مغزی را 2 برابر کند. به جای روغن های هیدروژنه توصیه می شود روغن کارا کانولا و سویا میل شود.
3. مصرف ماهی در برنامه غذایی افراد دچار سکته مغزی باید افزایش پیدا کند. البته ماهی های دریا برتری دارند زیرا سرشار از امگا 3 و آلفالیتولئیک هستند که به جلوگیری از تشکیل لخته های خون کمک می کند.
4. خوراکی های حاوی پتاسیم مانند حبوبات، مغزها، دانه ها، میوه ها و سبزیجات در برنامه غذایی این افراد باید گنجانده شود.
5. برای کنترل فشار خون پس از سکته مغزی توصیه می شود رژیم غذایی بسیار کم نمک رعایت شود و مقدار نمک از 300 میلی گرم بیشتر نباشد. برای این بیماران بهتر است غذا در منزل طبخ شود.
6. افزایش مصرف فیبرها به کاهش کلسترول بیمار کمک می کند که میوه ها، سبزیجات و دانه های کامل این نیاز را تامین می کنند. از این رو حداقل 5 سهم میوه و سبزی در روز لازم است. برای جذب فیبرها نوشیدن آب فراوان نیز توصیه می شود.
7. باید از مصرف برنج سفید پرهیز شود.
8. غذای این بیماران اصلا نباید سرخ شده باشد و باید از روش های پخت سالم تر مانند بخارپز شدن، کبابی کردن در فر و آبپز شدن استفاده کرد.
9. حجم غذای یک وعده بیمار باید کم باشد زیرا مصرف ناگهانی غذای زیاد به خصوص چربی ها احتمال سکته مجدد را افزایش می دهد.
10. اگر بیمار دچار مشکلات بلع است، غذا باید به شکل پوره یا آب گرفته به وی خورانده شود.
ترجمه مریم سادات کاظمی
نقل از :هفته نامه سلامت