علائم و نشانه های سکته مغزی ناقص از زبان محققان


پایگاه خبری لقمه: سکته مغزی نه تنها برای فردی که سکته می کند، بلکه برای کل خانواده می تواند اتفاقی ناگوار باشد. این اتفاق می تواند منجر به مرگ زودرس و ناتوانی مادام العمر شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از زی نیوز، هنگامی که جریان خون به مغز برای مدت کوتاهی (کمتر از ۵ دقیقه) قطع می‌شود، باعث ایجاد یک علامت عصبی گذرا می‌شود که در سکته مغزی مشاهده می‌شود اما به سرعت قابل برگشت است. این حالت به عنوان سکته ناقص شناخته می‌شود.
 
سکته مغزی ناقص آسیب کمتری ایجاد می‌کند اما مطمئناً بدون تأخیر نیاز به مراقبت اضطراری دارد.
 
مشاهده شده است که خطر سکته مغزی در سه ماه اول پس از سکته ناقص ۲-۱۷ درصد است. حدود ۳۳ درصد از کسانی که سابقه سکته مغزی ناقص دارند در طی یک سال، اگر تحت درمان قرار نگیرند، دچار سکته مغزی اصلی می‌شوند.
 
هنگامی که عروق خون رسانی به مغز به دلیل لخته شدن خون مسدود می‌شوند، باعث کمبود اکسیژن و در نتیجه سکته ناقص می‌شود. اما جریان طبیعی خون به مغز به سرعت باز می‌گردد.
 
علائم سکته ناقص معمولاً در عرض یک ساعت (معمولاً کمتر از ۱۵ دقیقه) فروکش می‌کند، اما در برخی موارد ممکن است تا ۲۴ ساعت طول بکشد. برعکس، در سکته مغزی ایسکمیک، مغز برای مدت طولانی‌تری از اکسیژن محروم می‌شود. این باعث آسیب بیشتر و اثرات طولانی مدتی می‌شود که می‌تواند کُشنده باشد و باعث ناتوانی دائمی یا مرگ شود.
 
جدا از خطراتی که تحت کنترل ما نیستند مانند سن و سابقه خانوادگی، به طور کلی زنان در معرض خطر بیشتر سکته مغزی نسبت به مردان هستند.
 
سایر مشکلات مانند چاقی، بیماری شریان کاروتید، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی از قبل موجود نیز احتمال سکته مغزی را افزایش می‌دهند. گزینه‌های سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، خوردن غذاهای حاوی کلسترول بالا و مصرف مواد مخدر مانند آمفتامین، کوکائین و هروئین می‌توانند این خطر را افزایش دهند.
 
علائم اصلی سکته مغزی ناقص عبارتند از:
 
• افتادگی صورت بطوریکه چشم‌ها یا دهان ممکن است به یک طرف افتاده باشند. همچنین ممکن است فرد در زمان لبخند زدن مشکل داشته باشد.
 
• مشکلات مربوط به گفتار مانند نامفهوم بودن، درهم ریختگی یا درک مشکل جملات. همچنین، ممکن است فرد برای پیداکردن کلمات مناسب مشکل پیدا کند.
 
• تجربه ضعف یا بی حسی اندام‌ها. ممکن است در بلند کردن یا بالا نگه داشتن بازوها مشکلی وجود داشته باشد.
 
• گاهی اوقات فرد ممکن است دچار مشکلات مربوط به تعادل و هماهنگی، تاری گذرا بینایی، ناتوانی در حرکت دادن یک طرف بدن، سرگیجه، گیجی، و تشخیص دیگران شود.
 

خبرنگار: سعید اسماعیلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 14508 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر بازدید: 1544 ساعت: 8:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
2 چربی موجب کاهش ماده خاکستری مغز می‌شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۹ مرداد
3 اقداماتی برای پیشگیری از گرمازدگی/ سکته گرمایی چیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۶ تير
4 افزایش آسیب آئورت با این آنتی بیوتیک ۱۳۹۶ شنبه ۲۶ اسفند
5 کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی با مصرف ماست ۱۳۹۶ يکشنبه ۶ اسفند
6 ارتباط مصرف روزانه پنیر با حملات قلبی ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
7 10 توصیه تغذیه پس از سکته مغزی ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
8 افزایش ریسک بیماری قلبی و دیابت با سریع غذا خوردن ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
9 ارتیاط غذای تند با حملات قلبی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
10 مصرف نوشابه گازدار ریسک ابتلا به دیابت را افزایش می دهد ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  لزوم مصرف ویتامین ها و املاح چیست

  با این 10 غذا پوستتان پیر می شود تابه‌حال فکر کرده‌اید که چرا پس از چندین روز تعطیل...

  تغذیه در پیاده‌ روی اربعین پایگاه خبری لقمه: به دلیل وجود برخی بیماری‌ها در ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص و فواید بی شمار چای زنجبیل لقمه: گیاه درمانی رویکردی جدید در درمان بیماری‌هاست و اگر توسط اهل فن آن تجویز شود، بهترین راه رفع ناخوشی‌هاست. تغذیه به روش سنتی، اولویت بخش عمده‌ای از جمعیت هند است و علاقه شدیدی به نوشیدنی‌ها بویژه چای دارند. یکی از این نوشیدنی‌های مورد علاقه آن‌ها، چای زنجبیل است که خواص زیادی دارد.
چگونه خواص ضدسرطانی سبزیجات را حفظ کنیم؟ متخصصان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید تاکید کردند شیوه پخت کلم بروکلی و سبزیجات مشابه آن در حفظ خواص ضدسرطانی آنها تاثیر قابل توجهی دارد.
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
۱۰ عادتی که باعث می‌شود چاق شوید اگر کاهش وزن آسان بود، هیچکس اضافه وزن نداشت! حقیقت این است که رولت تخم مرغ، خیلی خوشمزه‌تر از نیمرو است، مزه‌ی سیب زمینی سرخ‌کرده خیلی بهتر از سالاد کنار غذاست، و مرغ هم لذیذتر خواهد شد اگر آنرا سوخاری کرده باشید.