چربی موجب کاهش ماده خاکستری مغز می‌شود


پایگاه خبری لقمه: نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که برخی از انواع چاقی منجر به کاهش ماده خاکستری مغز می شود و ارتباط آن با خطر زوال عقل و سکته مغزی را نشان می دهد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، مطالعه جدید محققان دانشگاه استرالیای جنوبی ارتباط بین چربی بدن و خطر ابتلاء به زوال عقل یا سکته مغزی را کشف کرد.

 
با افزایش روزافزون چاقی، ارتباط بین چربی بدن و سلامت شناختی زنگ خطر را به صدا در می‌آورد.
 
محققان گزارش می‌دهند افرادی که دارای چاقی نامطلوب هستند، با بیشترین خطر کاهش ماده خاکستری مغز روبرو هستند.
 
نتایج این مطالعه نشان می‌دهد بین برخی از انواع چربی بدن و کاهش ماده خاکستری، بخشی از مغز که بیشتر نورون‌های آن را شامل می‌شود و برای عملکرد شناختی حیاتی است، ارتباط وجود دارد.
 
«آنوار مالاگتا»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما دریافتیم افراد دارای میزان چاقی بیشتر، به ویژه افراد دارای زیرگونه‌های چربی نامطلوب از نظر متابولیک، میزان بسیار کمی از ماده خاکستری مغز را دارند که نشان می‌دهد این افراد ممکن است با اختلال در عملکرد مغز روبرو باشند که نیاز به بررسی بیشتر دارد.»
 
به گفته وی، «ماده خاکستری جز ضروری مغز است که غنی از سلول‌های عصبی، سلول‌های گلیال و مویرگها است. از آنجا که در مناطق مختلف مغز قرار دارد نقش‌های متعددی از جمله یادگیری، حافظه، عملکرد شناختی، توجه و کنترل ماهیچه‌ها را بر عهده دارد.»
 
به گفته محققان، زوال شناختی مرتبط با افزایش سن و زوال عقل اغلب با کاهش ماده خاکستری همراه است که آتروفی نامیده می‌شود.
 
چاقی در سراسر جهان رو به افزایش است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر نزدیک به ۲ میلیارد بزرگسال دچار اضافه وزن و ۶۵۰ میلیون نفر از آنها چاق هستند.
 
این مطالعه نشان داد که به ازای هر ۳ کیلوگرم اضافه وزن در فردی با قد متوسط، میزان ماده خاکستری ۰.۳ درصد کاهش می‌یابد.
 
نتایج این مطالعه نقش احتمالی التهاب و ناهنجاری‌های متابولیکی و چگونگی نقش آنها در چاقی و کاهش حجم ماده خاکستری را نشان می‌دهد.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 14397 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۹ مرداد بازدید: 1769 ساعت: 2:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
2 چاقی و پرخوری عصبی چرا و چگونه؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
3 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
4 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
6 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
7 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
8 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
9 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
10 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
11 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با مصرف حبوبات کلسترول بد را کاهش دهید بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف روزانه حبوبات پخته به...

  غذاهایی كه باید آنها را بیشتر خورد تنوع محصولات و مواد غذایی و فلسفه خوردن غذاها، نشا...

  آشنایی با ویتامین k از این گذشته ویتامین K در مقابله با التهاب‌های مرب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کندوی عظیم عسل در سقف حمام خانه قدیمی پایگاه خبری لقمه: یک زوج در شهر «لیسترشایر» انگلیس یک کندوی عظیم عسل را در سقف خانه‌شان پیدا کردند.
کی و چقدر آبمیوه به کودکمان بدهیم؟ هیچ هیجانی مثل تماشای اولین روز میوه خوردن بچه‌ها نیست. وقتی که میوه را به سروصورت‌شان می‌مالند وصحنه‌های بدیعی را به وجود می‌آورند. برای همین والدین همیشه منتظر رسیدن این روز هستند و در مورد مصرف میوه درتغذیه کودک شان سوالاتی دارند.
بایدها و نبایدهای استفاده از مایكروویو ظروف پلاستیكی معمولی برای استفاده در مایكروویو مناسب نیست، چون در اثر حرارت زیاد، ساختار شیمیایی آنها تغییر می‌كند و مواد سمی وارد غذا می‌شود.
نصف شدن سرانه مصرف گوشت قرمز نسبت به سه سال پیش پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر که عنوان می شود سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش پیدا کرده و به حدود ۶ تا ۷ کیلو گرم به ازای هر نفر در سال رسیده با براورد جمعیتی ۸۵ میلیون نفر نیاز کشور حدود ۵۱۰ هزار تن خواهد بود.