اثر ساردین و قزل‌آلا در جلوگیری از کاهش بینایی سالمندان


پایگاه خبری لقمه: پژوهشی جدید به افراد مسن و سالمند توصیه کرده به دلیل وجود نوعی ماده شیمیایی در قزل‌آلا و ساردین، خوردن این ماهیها را بیشتر در برنامه غذایی خود بگذارند تا از کاهش بینایی مرتبط با سن در امان بمانند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، ماده‌ای شیمیایی در روغن ماهی شناسایی شده که موجب بقای بیشتر سلولهای محافظ بینایی در برابر مشکلات کاهش دید ناشی از افزایش سن می‌شود.

 
کشف مذکور ممکن است به شکل‌گیری درمانهایی جدید برای تعداد زیادی از مشکلات تخریبی شبکیه چشم منجر شود.
نتایج تحقیق دانشمندان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا که جزئیات بیشتری از آن در نشریه Cellular and Molecular Neurobiology منتشر شده، نشان می‌دهد DHA اسید چرب امگا-۳ (که بخصوص روغن ماهی سرشار از آن است) انواع مختلفی از سلولهای شبکیه را قادر می‌سازد در برابر استرسهایی چون قطع خونرسانی مقاومت بیشتری از خود نشان دهند.
 
نیکولاس بازان، پروفسور عصب‌شناس این دانشگاه گفت: یافته‌های ما از این مفهوم حمایت می‌کند که DHA و docosanoids، مولکولهایی ساخته‌شده در مغز حین شروع آسیب یا بیماری، مسئولیت فعالسازی مکانیسم سلولی پایداری را بر عهده دارند که حفاظتی موسوم به preconditioning طولانی مدت از آنها استنباط می‌شود.
هرچند روغن ماهی حاوی ماده امگا-۶ ای‌ای (omega-6 AA) نیز هست که به نوبه خود ایجادکننده التهاب است و می‌تواند سبب بروز آسیب شود، به نظر می‌رسد که امگا-۳ دی‌اچ‌ای (omega-3 DHA) بر عملکرد سلولهای بینایی اثرگذار است. (سلامت آنلاین/ ترجمه: زری حسین‌زاده)

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت آنلاین

کد: 13604 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر بازدید: 2420 ساعت: 10:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
2 افزایش صادرات ماهی قزل‌آلا بیش از 300 درصد /توسعه صادرات غیرنفتی ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان
3 قیمت آبزیان در آستانه شب یلدا ۱۳۹۴ جمعه ۲۷ آذر
4 قیمت ماهی قزل‌آلا و تیلاپیا در هفته‌جاری کاهش یافت ۱۳۹۴ سه شنبه ۵ آبان
5 قیمت انواع گوشت کاهش یافت+جدول ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۷ خرداد
6 100 تن قزل‌آلای ایرانی در سفره روس‌‌ها ۱۳۹۳ شنبه ۴ بهمن
7 ماهی آزاد خطر پیشرفت روماتیسم مفصلی را کاهش می‌دهد ۱۳۹۲ پنج شنبه ۷ شهريور
8 متخصصین تغذیه هالیوودی ها چه می گویند؟ ۱۳۹۲ جمعه ۷ تير
9 علت افزایش قیمت ماهی چیست؟ ۱۳۹۱ شنبه ۱۲ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مکمل یاری در سرطان،از علم تا جدال پایگاه خبری لقمه: بیش از ٨٠درصد بزرگسالان مبتلا به...

  ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده پایگاه خبری لقمه: آلودگی هوا یکی از معضلات زندگی م...

  درمان سرماخوردگی به روش طب سنتی استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگر رژیم غذایی بگیرید دیرتر پیر می شوید! تحقیقات نشان می‌دهد که اگر میزان کالری‌های دریافتی تا 40 درصد کاهش یابند روند پیری سلول‌ها آهسته شده و عمر طولانی خواهد شد، از این رو محققان تلاش می‌کنند راهی پیدا کنند تا تأثیرات محدودیت کالری روی مغز را با یک دارو تقلید کنند.
پاکسازی پوست با بخورهای گیاهی پاکسازی پوست با انواع بخورهای گیاهی یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای افرادی است که تمایلی به استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌های شیمیایی ندارند.
وقتی غذا، دراماتیک می شود! پایگاه خبری لقمه: سریال آشپز باشی و فیلم های همچون ماهی ها عاشق می شوند و مهمان مامان، حرفه و كنش آشپزی را عمق بخشیده و اعتبار بیشتری داده و به مخاطب می آموزد كه غذا خوردن صرفا در جویدن و بلعیدن نیست و ظرافت ها و ظرفیت های هنری و زیبایی شناختی هم دارد.
کمبود «دارو» را فاکتور بگیرید؛ مراقب «ایدز» باشید! پایگاه خبری لقمه: گزارش های میدانی و هشدارهای متخصصین عفونی، حکایت از این واقعیت دارد که موارد ابتلا به HIV در کشور به سرعت در حال افزایش است.