به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، از جمله عوامل زمینه ساز آن چاقی و دیابت نوع دو میباشد.
در صورت عدم درمان به سمت سیروز کبدی و سرطان کبد پیش میرود.
بیماری کبد چرب به 2 دسته ی کبد چرب الکلی و کبدچرب غیر الکلی تقسیم می شود.
در ادامه به بررسی کبد چرب غیر الکلی می پردازیم, این بیماری اگر در مراحل اولیه شناسایی شود قابل درمان و کنترل می باشد , ولی اگر وارد فاز سیروز کبدی شود قابلیت بازشگت خود را از دست می دهد و در ادامه نارسایی کبدی و سرطان کبد را ایجاد می کند.
با تجویز یک برنامه ی غذایی مناسب جهت کاهش وزن و افزایش فعالییت بدنی میتوان سطح انزیم های کبدی این افراد را نرمال کرد.
مصرف گوشت های فراوری شده و غذاهای اماده ارتباط عمیقی با ابتلا به کبد چرب غیر الکلی دارد .
مطالعات نشان داده است , مصرف میوه و سبزی و غلات در این افراد بیمار کمتر از افراد سالم و هم چنین مصرف گوشت ها, گروه چربی ها و قندهای ساده بیشتر بوده است.
اثبات شد که مصرف بالای گوشت قرمز به دلیل وجود اسیدهای چرب اشباع شده میتواند سبب استرس اکسیداتیو و بروز این بیماری گردد.
مصرف غلات تصفیه شده شیرینی ها و چربی ها سبب بروز اینده نگر کبد چرب غیر الکلی میشود.
منبع: مقالات مروری
ترجمه: آیدا ضیف الدینی کارشناس تغذیه
نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است