مضرات آلودگی هوا را با سیر از خود دور کنید


پایگاه خبری لقمه: محققان در تحقیقات خود ثابت کردند که سیر خواص فوق العادهای در درمان سرماخوردگی، کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا و پیشگیری از روند پیری دارد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سیر گیاهی از تیره‌ آلیوم (پیاز) محسوب میشود و از راسته مارچوبه‌سانان از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان و سرده والک است.

 
این گیاه مفید و مغذی،  علفی و دائمی است که ساقه آن گاهی تا ارتفاع ۴۰ سانتیمتر نیز رشد می کند، قسمت زیر زمینی سیر متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ تکه است که در غشاهای نازک و ظریفی به رنگ خاکستری مایل به سفید محبوس هستند.
 
برگ‌های سیر باریک و نواری شکل بوده و به رنگ سبز تیره و گل های آن کوچک و صورتی رنگ است که به شکل یک چتر در انتهای ساقه رشد می کنند،  سیر گیاهی غنی از انواع ویتامین ها و موادمغذی چون فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B2 ، B1 و B3 است.
 
این گیاه با پیاز، موسیر، و تره‌فرنگی شباهت های بسیاری دارد، سیر در بسیاری از مناطق دنیا رشد می‌کند و به دلیل بوی مطبوع و  قوی و طعم منحصر به فرد به  عنوان یک چاشنی در آشپزی استفاده می شود و محبوبیت زیادی دارد، با وجود این‌، از قدیم کاربرد اصلی این گیاه در مصارف دارویی و خواص آن بوده است، بر اساس شواهد و اسناد تاریخی مصری‌ها، بابلی‌ها، یونانی‌ها، رومی‌ها و چینی‌ها  از سیر به عنوان یک دارو استفاده می کردند.
 
به هر قطعه‌کوچک سیر، حبه گفته می‌شود. در هر بوته‌ به طور تقریبی حدود ۱۰ تا ۲۰ حبه وجود دارد. بر اساس یافته های محققان، خواص سیر برای سلامت بدن به منظور وجود ترکیبات گوگردی است که با خردشدن، له یا جویدن سیر به‌وجود می‌آیند، سیر دارای ترکیبی به نام آلیسین است که بوی سیر نیز به دلیل وجود این ماده است؛ آلیسین در دستگاه گوارش جذب و وارد بدن می‌شود  و تاثیرات مثبت بسیاری بر سلامت بدن می گذارد.
 
سیر بسیار مفید، مغذی و کم کالری است و با مصرف ان ۴۲ کالری، ۸/۱ گرم پروتئین و ۹ گرم کربوهیدرات وارد بدن می شود، این گیاه مفید سرشار از ویتامین C ،  B6 و منگنز بوده و مقادیر زیادی از مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.
 
سرماخوردگی را با سیر از پای درآورید
بر اساس مطالعه‌ای که محققان در طول ۱۲ هفته‌ بر روی جامعه آماری بزرگی انجام دادند دریافتند که مصرف روزانه‌ سیر به‌ عنوان یک مکمل خوراکی، در درمان سرماخوردگی بسیار موثر است و کسانی که از این ماده غذایی استفاده کرده بودند  ۶۳‌درصد در کنترل سرماخوردگی موفق بودند، همچنین مدت زمانی که علائم سرماخوردگی به‌طور متوسط در بدن طول می کشد در تحقیقات  ۵ روز در نظر گرفته شده بود که نشان داده شد مبتلایان به سرماخوردگی که از سیر استفاده کرده بودند، مدت زمان بروز  علائم به ۱.۵ روز  تقلیل یافته بود و کاهشی ۷۰‌درصدی به دنبال داشت.
 
سیر، قرص فشار طبیعی
امروزه بیماری‌های قلبی‌وعروقی به خصوص حمله و سکته قلبی به عنوان نخستین علت مرگ و میر در دنیا و ایران شناخته می شوند و در واقع بزرگ‌ترین قاتل‌های دنیا هستند، فشارخون بالا یکی از علل بروز بیماری‌های قلبی و سکته مغزی و قلبی است،  محققان در مطالعات خود دریافتند که سیر به‌عنوان یک مکمل خوراکی می تواند در درمان فشارخون بالا بسیار موثر باشد.
 
 با سیر به جنگ آلزایمر بروید
رادیکال‌های آزاد در تسریع روند پیری و بروز برخی بیماری‌ها چون آلزایمر نقش دارند، سیر حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند، بر اساس تحقیقات دانشمندان، دوز بالای سیر به‌عنوان مکمل غذایی، موجب افزایش آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان در بدن می‌شود افزون بر این در افراد مبتلا به فشارخون بالا نیز با مصرف سیر، استرس اکسیداتیو (غلبه‌ رادیکال‌های آزاد بر دفاع آنتی‌اکسیدانی) کاهش چشمگیری دارد.
 
سیر بخورید، عمر طولانی داشته باشید
شاید امکان اثبات تاثیر خواص سیر بر روی افزایش طول عمرممکن نباشد اما به دلیل اینکه این ماده غذایی مفید در کاهش عوامل خطر چون فشارخون و کندی روند پیری تاثیر دارد،  پس می تواند در افزایش طول عمر بشر نقش داشته‌ باشد افزون بر این  سیر مانند یک آنتی بیوتیک قوی در مبارزه با بیماری‌های عفونی عمل می کند.
 
مضرات آلودگی هوا را با سیر از خود دور کنید
بر اساس مطالعات، ترکیبات گوگردی که در سیر وجود دارند در دوزهای بالا می توانند اعضای بدن را از آسیب های ناشی از فلزات سنگین سمی محافظت کنند؛ در واقع این ترکیبات سیر در سم زدایی بدن از فلزات سنگین بسیار تاثیرگذار هستند، مطالعه ای بر روی کارکنان کارخانه‌ باتری ماشین (این افراد در معرض سرب بالا قرار دارند) در طول ۴ هفته‌ انجام شد، در این مطالعه به کارکنان به طور روزانه سیر داده شد و محققان دریافتند که سیر سرب خون را تا ۱۹‌درصد کاهش می‌دهد افزون بر این بسیاری علائم  از ناشی از آلودگی هوا مانند سردرد و فشارخون که در اثر مسمومیت با سرب اتفاق می افتد، با مصرف سیر از بین می رود.
محققان در تحقیقات خود ثابت کردند که سیر خواص فوق العادهای در درمان سرماخوردگی، کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا و پیشگیری از روند پیری دارد.
 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13769 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر بازدید: 2729 ساعت: 12:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
2 اطعام بیش از ۱۳ هزار زائر رضوی در مسیر مشهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ شهريور
3 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
4 تذکر به وزیر کشاورزی برای تمدید مجوز دامداریهای سنتی روستایی ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
5 کوتاه شدن دست دلالان با واگذاری تنظیم بازار کالاهای اساسی به اتاق اصناف ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
6 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
7 دلایل معاون وزیر اقتصاد بر عملکرد بانک کشاورزی در مسیر حرفه‌ای ۱۴۰۲ جمعه ۳ آذر
8 پیگیری قطار سریع السیر تهران مشهد در «ایران امروز» ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
9 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
10 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
11 روش پخت نان ساده در خانه | فقط با چند ماده ساده نان سیر بپزید | طرز تهیه نان موزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۳ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  شما هم چای را داغ داغ می نوشید؟ نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود، خطر ابت...

  با بوی بد سیر چه کنیم؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که سیر را به خ...

  فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعم فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعمفراموش نكنید گ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل پایگاه خبری لقمه: با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و مناطق در ایران، هر روستا و منطقه می‌تواند غذاهای محلی خاصی داشته باشد. غذاهایی که در منوی هیچ رستورانی مشابهش یافت نمی شود و خوردن آن می‌تواند تجربه بی‌نظیری باشد. نکته ی اصلی اینجاست که برای مزه کردن غذاهای خاطره انگیز بهتر است رستوران های جذاب را رها کرده و مانند محلی ها غذا بخورید. بهترین غذاها در مقصدی که به آن سفر می کنید آنهایی هستند که مردم همان منطقه می خورند.
غذای ایرانی در چهار گوشه جهان ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.
در هفته چقدر گوشت قرمز بخوریم؟ یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: مصرف بالای گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده که همبرگر و کالباس شامل آن می‌شود می‌تواند از علل ایجاد سرطان روده باشد. حتی گوشت قرمز دودی یا نمک‌سود هم باعث ایجاد مواد سرطان‌زا می‌شود.
چطور یخچال را تمیز کنیم؟ یخچال پرکارترین وسیله برقی آشپزخانه است. با رعایت نکات ساده زیر آن را همواره تمیز نگه دارید.