مضرات آلودگی هوا را با سیر از خود دور کنید


پایگاه خبری لقمه: محققان در تحقیقات خود ثابت کردند که سیر خواص فوق العادهای در درمان سرماخوردگی، کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا و پیشگیری از روند پیری دارد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سیر گیاهی از تیره‌ آلیوم (پیاز) محسوب میشود و از راسته مارچوبه‌سانان از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان و سرده والک است.

 
این گیاه مفید و مغذی،  علفی و دائمی است که ساقه آن گاهی تا ارتفاع ۴۰ سانتیمتر نیز رشد می کند، قسمت زیر زمینی سیر متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ تکه است که در غشاهای نازک و ظریفی به رنگ خاکستری مایل به سفید محبوس هستند.
 
برگ‌های سیر باریک و نواری شکل بوده و به رنگ سبز تیره و گل های آن کوچک و صورتی رنگ است که به شکل یک چتر در انتهای ساقه رشد می کنند،  سیر گیاهی غنی از انواع ویتامین ها و موادمغذی چون فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B2 ، B1 و B3 است.
 
این گیاه با پیاز، موسیر، و تره‌فرنگی شباهت های بسیاری دارد، سیر در بسیاری از مناطق دنیا رشد می‌کند و به دلیل بوی مطبوع و  قوی و طعم منحصر به فرد به  عنوان یک چاشنی در آشپزی استفاده می شود و محبوبیت زیادی دارد، با وجود این‌، از قدیم کاربرد اصلی این گیاه در مصارف دارویی و خواص آن بوده است، بر اساس شواهد و اسناد تاریخی مصری‌ها، بابلی‌ها، یونانی‌ها، رومی‌ها و چینی‌ها  از سیر به عنوان یک دارو استفاده می کردند.
 
به هر قطعه‌کوچک سیر، حبه گفته می‌شود. در هر بوته‌ به طور تقریبی حدود ۱۰ تا ۲۰ حبه وجود دارد. بر اساس یافته های محققان، خواص سیر برای سلامت بدن به منظور وجود ترکیبات گوگردی است که با خردشدن، له یا جویدن سیر به‌وجود می‌آیند، سیر دارای ترکیبی به نام آلیسین است که بوی سیر نیز به دلیل وجود این ماده است؛ آلیسین در دستگاه گوارش جذب و وارد بدن می‌شود  و تاثیرات مثبت بسیاری بر سلامت بدن می گذارد.
 
سیر بسیار مفید، مغذی و کم کالری است و با مصرف ان ۴۲ کالری، ۸/۱ گرم پروتئین و ۹ گرم کربوهیدرات وارد بدن می شود، این گیاه مفید سرشار از ویتامین C ،  B6 و منگنز بوده و مقادیر زیادی از مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.
 
سرماخوردگی را با سیر از پای درآورید
بر اساس مطالعه‌ای که محققان در طول ۱۲ هفته‌ بر روی جامعه آماری بزرگی انجام دادند دریافتند که مصرف روزانه‌ سیر به‌ عنوان یک مکمل خوراکی، در درمان سرماخوردگی بسیار موثر است و کسانی که از این ماده غذایی استفاده کرده بودند  ۶۳‌درصد در کنترل سرماخوردگی موفق بودند، همچنین مدت زمانی که علائم سرماخوردگی به‌طور متوسط در بدن طول می کشد در تحقیقات  ۵ روز در نظر گرفته شده بود که نشان داده شد مبتلایان به سرماخوردگی که از سیر استفاده کرده بودند، مدت زمان بروز  علائم به ۱.۵ روز  تقلیل یافته بود و کاهشی ۷۰‌درصدی به دنبال داشت.
 
سیر، قرص فشار طبیعی
امروزه بیماری‌های قلبی‌وعروقی به خصوص حمله و سکته قلبی به عنوان نخستین علت مرگ و میر در دنیا و ایران شناخته می شوند و در واقع بزرگ‌ترین قاتل‌های دنیا هستند، فشارخون بالا یکی از علل بروز بیماری‌های قلبی و سکته مغزی و قلبی است،  محققان در مطالعات خود دریافتند که سیر به‌عنوان یک مکمل خوراکی می تواند در درمان فشارخون بالا بسیار موثر باشد.
 
 با سیر به جنگ آلزایمر بروید
رادیکال‌های آزاد در تسریع روند پیری و بروز برخی بیماری‌ها چون آلزایمر نقش دارند، سیر حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند، بر اساس تحقیقات دانشمندان، دوز بالای سیر به‌عنوان مکمل غذایی، موجب افزایش آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان در بدن می‌شود افزون بر این در افراد مبتلا به فشارخون بالا نیز با مصرف سیر، استرس اکسیداتیو (غلبه‌ رادیکال‌های آزاد بر دفاع آنتی‌اکسیدانی) کاهش چشمگیری دارد.
 
سیر بخورید، عمر طولانی داشته باشید
شاید امکان اثبات تاثیر خواص سیر بر روی افزایش طول عمرممکن نباشد اما به دلیل اینکه این ماده غذایی مفید در کاهش عوامل خطر چون فشارخون و کندی روند پیری تاثیر دارد،  پس می تواند در افزایش طول عمر بشر نقش داشته‌ باشد افزون بر این  سیر مانند یک آنتی بیوتیک قوی در مبارزه با بیماری‌های عفونی عمل می کند.
 
مضرات آلودگی هوا را با سیر از خود دور کنید
بر اساس مطالعات، ترکیبات گوگردی که در سیر وجود دارند در دوزهای بالا می توانند اعضای بدن را از آسیب های ناشی از فلزات سنگین سمی محافظت کنند؛ در واقع این ترکیبات سیر در سم زدایی بدن از فلزات سنگین بسیار تاثیرگذار هستند، مطالعه ای بر روی کارکنان کارخانه‌ باتری ماشین (این افراد در معرض سرب بالا قرار دارند) در طول ۴ هفته‌ انجام شد، در این مطالعه به کارکنان به طور روزانه سیر داده شد و محققان دریافتند که سیر سرب خون را تا ۱۹‌درصد کاهش می‌دهد افزون بر این بسیاری علائم  از ناشی از آلودگی هوا مانند سردرد و فشارخون که در اثر مسمومیت با سرب اتفاق می افتد، با مصرف سیر از بین می رود.
محققان در تحقیقات خود ثابت کردند که سیر خواص فوق العادهای در درمان سرماخوردگی، کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا و پیشگیری از روند پیری دارد.
 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13769 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر بازدید: 866 ساعت: 12:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 این هفت روش درمان کرونا تقلبی هستند ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۷ اسفند
2 قیمت سیر و زنجبیل در بازار چقدر باید باشد؟ ۱۳۹۸ پنج شنبه ۱۵ اسفند
3 برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور
4 غذاهای محلی سوباتان معرفی می شوند ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير
5 آغاز برداشت کلزا در کشور تا پایان تیرماه ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
6 میوه های با کمترین و بیشترین محتوای قند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ اسفند
7 رد استفاده از داروی نظافت در پخت کله پاچه ۱۳۹۶ جمعه ۸ دي
8 چگونه رگهای بدن را پاکسازی کنیم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
9 چگونه از بوی بد سیر خلاص شویم ؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
10 کاهش ریسک سرطان کبد با نوشیدن قهوه ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  راه های داشتن ابروهای پرپشت و پهن پهنای مناسب و پرپشت و خوش فرم تأثیر زیادی در آراست...

  درمان سرماخوردگی به روش طب سنتی استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ...

  این خوراکی‌های باهوش کننده را بشناسید! کارشناس مسئول مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انتقاد یک خلبان از کیفیت بد غذاهایی که در هواپیما سرو می شود در پی انتشار گزارشی در ایسنا با عنوان «چرا دیگر در هواپیماها آبگوشت سرو نمی‌شود؟»، خلبان یکی از شرکت‌های هواپیمایی در تماس با این خبرگزاری از کیفیت بد غذاهایی که در هواپیما برای مسافران و گردشگران سرو می‌شود، انتقاد کرد.
چاقی در کودکی زمینه ساز بروز همه این بیماری‌ها پایگاه خبری لقمه: رئیس پنجمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: سن ابتلا به عوارض ناشی از چاقی (دیابت و فشارخون) به حدود ۱۰ تا ۱۹ سال رسیده است.
"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.
تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن» «ممنون، میل ندارم. برنج کم می‌خورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شب‌ها شام نمی‌خورم. به جای پروتئین، سالاد می‌خورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سال‌های اخیر به رواج بی‌اشتهایی‌های عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آن‌ها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگ‌های غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.