راز ماندگاری شیر عالیس بیرون از یخچال و بدون مواد نگهدارنده


پایگاه خبری لقمه: در شرایطی که نوشیدن مایعات سرد امکان ایجاد سرما خوردگی یا ابتلا به بیماریی هایی از قبیل کرونا را افزایش می دهد امکان نگهداری شیر بیرون از یخچال از مزایای ویژه یک محصول به حساب می آید.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، کارخانجات تولیدی «عالیس»، یک مجموعهی کاملا خصوصی و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع نوشیدنی در سطح کشور است که با تاسیس شرکت «بهار رز چناران» اقدام به تولید انواع مختلفی از لبنیات و نوشیدنی‌ها از جمله ماست میوه‌ای، شیر میوه‌ها، انواع آب میوه‌ها، شیرهای طعم‌دار، شیر ساده و دوغ(اسپیتیک) کرد. این محصولات به کمک مدرن‌ترین تکنولوژی‌های روز دنیا تولید و به بازار عرضه شدند.

از ویژگی های این کارخانه این است که برای تولید محصولات خود از سیستم اسپتیک بهره می برد. این روش این امکان را فراهم می کند تا محصول پیش از باز شدن بدون استفاده از یخچال در محیطی مثل اتاق نگهداری شود گرچه بسیاری از مواد غذایی پس از باز شدن بسته بندیشان باید مصرف شده و یا برای نگهداری موقت به یخچال منتقل شوند.

در واقع موادغذایی که در داخل بسته های اسپتیک پر می شوند هیچ نیازی به افزودن مواد نگهدارنده ندارند. چرا که در این روش با ماندگاری طولانی، محصولات لبنی مایع را در دمای ۱۳۷ درجه سانتیگراد و به مدت ۴ ثانیه حرارت داده و بلافاصله در بسته استریل پر می کنند. آبمیوه (محصولات با اسید بالا) را نیز در دمای ۸۰ تا ۹۵ درجه به مدت ۱۵ الی ۳۰ ثانیه حرارت می دهند و سپس به صورت اسپتیک پر می کنند. هر دو روش به گونه ای طراحی شده است که تنها مقدار بسیار کمی از ویتامین ها و املاح معدنی از بین می روند.

جدای از اینکه این فرآیند ها زمان نگهداری محصول را به مدت چندین ماه خارج از محیط یخچال افزایش می دهد، با روش های دیگری که در دمای 72 درجه اما به مدت 15 ثانیه اقدام به از بین بردن میکروب های بیماری زای موجود در مواد غذاییمی کنند، تفاوت ویژه ای هم دارد. این اختلاق در این است که گرچه پاستوریزه کردن فرآیند زمان نگهداری محصول را به مدت یک هفته در یخچال افزایش می دهد، اما مواد غذایی با بسته بندی اسپتیک در مقایسه با کنسرو ها و یا مواد غذایی پاستوریزه که فرآیند حرارتی آنها در دمای بالا و مدت زمان طولانی انجام شده است، از طعم و رنگ به مراتب بهتری برخوردارند، چرا که اثرات جانبی بسته بندی با قوطی که نتیجه واکنش اکسیژن با فلزاست را ندارد.

امروزه در بازارهای جهانی به جز بسته های معمولی می توان انواع بسته های اسپتیک را در اندازه و شکلهای مختلف با دربهایی که قابلیت باز و بسته شدن آسان را دارند یافت. در حال حاضر تنوع بسیاری در بسته های اسپتیک وجود دارد و در کشورهای مختلف جهان محصولاتی چون شیر، خامه، آبمیوه، سوپ و رب گوجه فرنگی، انواع دسر، شربت، نوشیدنی هایی که سویا تهیه می شوند و همچنین نوشیدنی هایی که مکمل غذایی به شمار رفته و انرژی زا هستند و حتی تخم مرغ مایع در بسته های اسپتیک عرضه می شوند.

 

مزایای بسته بندی کیسه های اسپتیك

۱- افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی (دمای بالاو زمان كم)

۲- انواع مختلف مواد و ظروف بسته بسته بندی در ابعاد مختلف

۳- انتقال حرارتی بالا

 فرآیند استریل کردن در تولید محصولات اسپتیک

فرآیند استریل کردن در تولید محصولات اسپتیک شامل موارد زیر است:

۱- استریل کردن محصول قبل از پر کردن

۲- ضد عفونی کردن یا استریل کردن مواد بسته بندی و ظروف قبل از پر کردن

۳- ضد عفونی کردن تاسیسات اسپتیک قبل از شروع فرآیند شامل خط تولید کیسه ، دستگاه پرکننده و منطقه قرار گرفتن دستگاه های تولید کیسه های اسپتیک

۴- جهت تولید این کیسه ها باید تمام ورودی های سیستم مانند هوا ، گازها ، آب و.. استریل شده باشد

نگهداری مواد غذایی به شیوه اسپتیک، کمک می‌کند تا زمانیکه درب محصول باز نشده محصولات غذایی بدون مواد نگهدارنده، به مدت طولانی نگهداری شوند، تغییر مزه، بو و رنگ مشاهده نشود. علاوه بر آن نیاز به فریز کردن را نیز محدود می‌کند.

انواع شیرهای تولید شده در کارخانجات عالیس

شیر را می‌توان مهمترین دسته از گروه لبنیات عالیس به‌شمار آورد. این محصول در شرکت عالیس در انواع مختلفی به تولید می‌رسد. به طور کلی شیرهای این شرکت در دو گروه شیر ساده و شیر طعم دار قرار می‌گیرند.

گروه شیرهای ساده شامل سه محصول مختلف می‌شود که عبارتند از شیر ویتامین دی، شیر کم‌چرب و شیر پرچرب.

در گروه شیرهای طعم‌دار هم می‌توانید از بین ۶ طعم مختلف، نوشیدنی موردنظرتان را انتخاب کنید. شیرنارگیل، شیرموز و شیرکاکائو سه طعم پرطرفدر در بین شیرهای طعم‌دار هستند که طرفداران زیادی هم دارند. علاوه بر این‌ها عالیس سه طعم شیرقهوه، شیرمالت و شیرتوت‌فرنگی را هم به گروه شیرهای طعم‌دار خود اضافه کرده است. تنوع بالای این محصولات می‌تواند برای هر ذائقه‌ای یک انتخاب مناسب مهیا کند.

 

گزارش: آزاده فضلی

 

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14071 تاریخ نشر: ۱۳۹۸ شنبه ۲۴ اسفند بازدید: 5629 ساعت: 5:39 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
2 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
3 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
6 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
7 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
8 صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
9 ترس از عملیات خونخواهی ایران اقتصاد اسرائیل را بهم ریخته ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
11 تکذیب صدور مجوز برای تولید پنیر با شیر الاغ ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خطر پاستیل برای دندان کودکان پایگاه خبری لقمه:استفاده از پاستیل علاوه بر عوارض...

  هویج بستنی یا فالوده بستنی؟ در این روزهای گرم وقتی تشنه می‌شویم، حاضریم از هر ...

  كمی استرس برای سلامتی مفید است محققان ادعا كردند كه میزان كمی از استرس می‌تواند ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای ایرانی سالم ترند/لزوم تهیه لیستی از غذاهای سنتی هر استان/غذاهای صنعتی را جایگزین غذاهای سنتی نکنید رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت:«روند رو به گسترش بیماری های ناواگیر متولیان سلامت را نگران کرده است ومتاسفانه سن ابتلا به بیماری هایی که در این دسته جا می گیرند نیز در حال کاهش اس تا جایی که بعضی از متخصصان قلب شاهد جراحی های عروق قلب در سنین پایین تر از 40 سال هستند.»
با مصرف نوشابه های رژیمی، در دراز مدت چاق تر می شوید یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با هشدارنسبت به اثرات سوء طولانی مدت مصرف نوشابه های رژیمی خاطرنشان کرد:« مصرف نوشابه های رژیمی آستانه چشایی فرد را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود.»
آنچه درباره خواص زعفران نشنیده اید! گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.
آنتی بیوتیک را اینجوری مصرف کنیم آنتی‌بیوتیک‌ها بعد از مسکن‌ها دومین دسته از داروهای پرمصرف کشور محسوب می‌شوند که بسیاری از آنها را می‌توان بدون نسخه پزشک از داروخانه‌ها تهیه كرد.