یک کارشناس بهداشت مواد غذایی:
بهترین میوه جایگزین قند و شکر


یک کارشناس بهداشت مواد غذایی، از خرما به عنوان میوه ای نام برد که با خوردن ۱۵ گرم آن در روز می توان کم خونی ناشی از کمبود آهن بدن را برطرف کرد.

به گزارش لقمه، حسین عبدالعزیزی با عنوان این مطلب که خرما میوه ای پرخاصیت، سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین ها است، گفت: خرما، علاوه بر قند طبیعی، حاوی مواد مغذی و با ارزشی همچون آهن و منیزیم است. همچنین خرما دارای قند زیادی است که در واقع حدود ۷۰ درصد آن را کربوهیدرات، ۲۵ درصد آن ساکاروز و ۵۰ درصد گلوکز است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این میوه پرخاصیت، سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین ها است، قطعا برای تأمین سلامتی بدن بسیار مفید و ضروری است و به دلیل اینکه آهن خرما زیاد است، با خوردن ۱۵ گرم آن در روز می توان نیازمندی آهن بدن را رفع کرد و کم خونی یا عوارض ناشی از کمبود آهن را به این وسیله برطرف کرد.

عبدالعزیزی گفت: خرما را می‌توان جایگزین قند، شکر و مربا کرد برای مثال یک عدد خرمای مرطوب ۲۰ کالری و یک خرمای خشک ۱۵ کالری دارد که با خوردن آن انرژی بدن تامین می‌شود. به ویژه خرمای ربی با توجه به دارا بودن قند طبیعی از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و جایگزین مناسبی برای قند است.

این کارشناس بهداشت مواد غذایی، افزود: خرما یكی از مواد مغذی و خوشمزه‌ای است كه معمولا کارشناسان تغذیه مصرف آن را در رژیم غذایی روزانه افراد توصیه می‌ کنند. البته باید تاکید کرد که این میوه پرخاصیت حاوی فیبر طبیعی است و به دلیل داشتن پتاسیم برای تقویت سیستم عصبی بدن نیز مفید است.

وی افزود: متخصصان تغذیه بر این باورند که خوردن خرما خطر ایجاد سكته را نیز كمتر می كند و مصرف مقدار مناسب خرما كلسترول خون را نیز كاهش می‌دهد. آنها معتقدند افرادی كه می خواهند وزن‌شان افزایش یابد می‌توانند از این ماده غذایی مفید در رژیم روزانه‌ شان كمك بگیرند.

عبدالعزیزی تاکید کرد: البته خرما برای برخی افراد زیان هایی نیز دارد. به عنوان نمونه كسانی كه داخل دهان‌شان زخم و یا تاول وجود دارد باید از خوردن خرما پرهیز كنند. در ضمن، خوردن خرما با ماست نیز بسیار مضر است. همچنین افرادی كه دیابت دارند یا اینكه این بیماری در خانواده آنها وجود دارد، باید در خوردن خرما احتیاط كنند. همچنین افراد چاق یا كسانی كه با مشكل اضافه وزن روبه‌رو هستند نیز می بایست در خوردن خرما دقت کنند و آن را بیش از حد مصرف نكنند.

این کارشناس بهداشت مواد غذایی، اظهارداشت: با توجه به اینکه انرژی خرما بسیار كمتر از انرژی قند ساده است، به همین دلیل مصرف آن بسیار بهتر و مناسب‌تر از قندهای ساده است. با توجه به فوایدی كه از خرما گفته شد، بهتر است این ماده غذایی را در برنامه غذایی خانواده خود جای دهید، اما هنگامی كه می‌خواهید خرما بخرید، حتما توجه داشته باشید خرما تازه باشد و مزه و بوی ترشیدگی ندهد. استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است. خرما، قند کاهش یافته در دوران روزه داری را جبران می کند و به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک شده است، باعث تحرک آن می شود.

 بازگشت به صفحه نخست

 

در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.


نقل از :مهر

کد: 8154 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۸ تير بازدید: 994 ساعت: 1:07 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص شگفت انگیز خرمالو ۱۳۹۵ سه شنبه ۴ آبان
2 برداشت خرمای استعمران ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۱ شهريور
3 حداکثر قیمت خرما برای مصرف‌کننده 8000 تومان است/ روند کاهشی قیمت در بازار ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۵ شهريور
4 خرمای تولیدی هفت شهرستان جنوبی کرمان به کشورهای آسیای میانه و اروپا صادر می‎شود ۱۳۹۵ سه شنبه ۲ شهريور
5 قیمت خرید توافقی خرما درجه یک هزار و ۶۰۰ تومان اعلام شد ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۷ مرداد
6 گرانی مرغ و خرما گران‌فروشی نیست ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲ تير
7 افزایش 30 درصدی قیمت خرما در یک هفته! ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۰ خرداد
8 توصیه های تغذیه ای برای روزه داران ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۹ خرداد
9 ذخیره‌سازی ۴۰ هزار تن خرما برای ماه مبارک رمضان ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ ارديبهشت
10 افزایش لاک‌پشتی صادرات خرما/ آمریکا هم مشتری شد ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۹ ارديبهشت
11 ۱۲۰ هزار تن خرمای تولیدی در خوزستان قابلیت صادرات دارد ۱۳۹۵ سه شنبه ۷ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  نگین‌ دندان عامل پوسیدگی است نصب نگین زیبایی دندان در صورتیکه بهداشت دهان و دند...

  سفیدکننده های طبیعی دندان سفیدی دندان ها به واسطه انواع خوراکی و سیگار و قهو...

  مزایای استفاده از گیاهان معطر در برنامه غذایی افزودن گیاهان معطر به غذاها می‌تواند به حفظ وزن طب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نذورات حسینی در منازل پایگاه خبری لقمه: هرساله در ایام محرم در روستاها و شهرهای کشور عزاداران حسینی با تهیه نذری و توزیع آن ارادت خود را به امام حسین (ع) و یاران باوفایش به نمایش می گذارند. در دهه اول و دوم محرم نذرورات حسینی از محصولات کشاورزی و دامی روستاییان در سال جاری تهیه می شود. اهالی روستا با کمک و همکاری افراد خانواده و اقوام در منازلشان پذیرای عزاداران هستند. تصاویر ثبت شده از روستاهای رودبارو اورطشت آمل و میرنای چمستان تهیه شده است.
بخور و نخورهای ورزشی رژیم غذایی و رعایت موادی که در طول روز خورده می‌شود، در همه افراد، بویژه ورزشکاران، از اهمیت بالایی برخوردار است و نقش تعیین‌کننده‌ای در روند فعالیت ورزشی آنها دارد.
با این روش کمتر غذا می خورید به هنگام غذا خوردن بوی غذا، تنوع در غذاها، چیدمان و تنوع غذایی از عوامل تحریکات غذایی به شمار می روند.
توزیع نذری با طعم سرطان! به گفته وزارت بهداشت و كارشناسان غذای داغ در ظرف های یك بار مصرف پلاستیكی كه از مواد نفتی نشات گرفته است موجب تولید 77 نوع بیماری سرطان زا شده و به هیچ وجه توصیه نمی شود در حالی كه ظروف یك بار مصرف گیاهی بدون عوارض است ولی همچنان هیئت های مذهبی بدون توجه به توصیه ها مواد سرطانی به عزاداران توزیع می كنند

حامیان