عیسی گلشاهی: تولید ماهی قزل آلا در سال ۱۴۰۰ به ۱۸۰ هزار تن می رسد


پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتربهبود کیفیت آبزیان از برنامه‌ریزی برای ۱۸۰ هزار تن ماهی قزل آلا در سال ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عیسی گلشاهی افزود: بر اساس تک گونه ای، پس از ماهی قزل‌آلا، گونه‌های گرم‌آبی و سپس گونه‌های مختلف ماهیان جنوب کشور بیشترین میزان عرضه و دسترسی مردم را در بازار داخلی دارند.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران پیش بینی کرد: در سال ۱۴۰۰ نیز همچون سال گذشته حدود ۱۸۰ هزار تن ماهی قزل آلا در کشور تولید شود.

تولید ترشی کیلکا با هدف صادراتی

وی درباره تولید و ورود محصولات جدید آبزی به بازار گفت: در سال ۹۹ علاوه بر عرضه کنسرو ماهی قزل آلا در بازار داخلی برای نخستین بار، در زمینه محصولات کنسروی ترشی کیلکا برای بازار داخل و بازار صادراتی تولید و عرضه شد.

گلشاهی با بیان این که در برخی استان‌های کشور سابقه مصرف ترشی کیلکا را داشته ایم، تصریح کرد: این محصول به‌طور عمده با هدفگذاری صادرات تولید شده است.

ایجاد سه واحد تولید سیلاژ ماهی در سال ۱۴۰۰

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به محصولات جدید غیر خوراکی، افزود: پارسال تولید و عرضه محصول سیلارژ ماهی برای تامین و جبران بخشی از کمبود تولید پودر ماهی برای نخستین بار انجام شد که سیلاژ ماهی در واقع نوعی پروتیین مایع و حاوی آنزیم ها برای هضم و جذب بهتر غذا است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۹ یک واحد تولید سیلاژ ماهی در کشور راه اندازی شد، پیش بینی کرد که در سال ۱۴۰۰ نیز سه واحد تولیدی دیگر ایجاد و به بهره برداری برسد.

گلشاهی ادامه‌داد: راه اندازی یک واحد تولیدی سیلاژ به سرمایه نسبتا مناسبی نیاز دارد و هر چند تکنیک تولید این محصول خارجی است، اما کارشناسان ایرانی توانسته اند فناوری آن را بومی‌سازی کنند.

وی میزان تولید سیلاژ ماهی در واحد تولیدی کنونی را روزانه ۶ تن عنوان کرد.

به گفته این مسوول، اگر مواد اولیه یعنی ضایعات ماهی موجود باشد، افزایش تولید روزانه سیلاژ ماهی توسط واحد مذکور به ۱۰ تن هم امکان‌پذیر است.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار  آبزیان سازمان شیلات ایران، کاهش دور ریزهای ماهی مانند امعاء، احشا، سر و دم را از مزیت های تولید سیلاژ ماهی برشمرد و اظهار داشت: برای تولید سیلاژ ماهی بیشتر از ضایعات قزل آلا به ویژه امعاء و احشا استفاده می شود.

ایرنا در این زمینه نوشت: براساس آمار ۹ ماهه سال گذشته (۱۳۹۹) بیش از  ۵۰۲ هزار تن انواع آبزیان در آب‌های شمال و جنوب کشور صید شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد کاهش نشان می دهد.

سال ماقبل (۱۳۹۸) نیز یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات شیلاتی از محل صید و آبزی‌پروری در کشور تولید شد که با وجود تحریم‌ها و شیوع ویروس کرونا، تراز تجاری این بخش از ۴۴۰ میلیون دلار عبور کرد.

طبق آمارها تولیدات شیلاتی کشور در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی‌ ۴۰ برابر رشد یافته که روند شتابنده‌ای را در حوزه آبزی‌پروری نشان می‌دهد.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14272 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ جمعه ۱۳ فروردين بازدید: 2198 ساعت: 10:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رهایی از رژیم های سفت‌و‌سخت با فیبـر تابستان از راه رسیده. سفر، مهمانی، دورهمی‌های شبان...

  داروهای فشارخون همزمان با این غذاها مصرف نکنید مصرف مواد غذایی فرآوری شده حاوی سدیم برای بیماران ...

  روغن نارگیل برای قلب مفید نیست محققان دانشگاه کویینزلند استرالیا اثبات کرده‌اند ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روغن زیتون خالص و مرغوب را بشناسید عضو شورای ملی زیتون، رنگ روغن زیتون خالص و مرغوب را زرد متمایل به سبز عنوان کرد و گفت: باید تلخی و تیز بودن آن، انتهای گلو را بسوزاند.
قبل از مصرف سبزیجات بخوانید مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزیجات می‌شود.
راه های مقابله با کودکان پُرخور و شکمو با شیطنت دستش را به سمت ظرف شیرینی‌ روی میز، دراز کرد. یک نگاهش به در بود که یکدفعه مادر وارد اتاق نشود و نگاه دیگرش به شیرینی‌های داخل ظرف که از عصر تا حالا دلش را برده بود! تا آمد یکی از آن شیرینی‌های بزرگ شکلاتی را که با ترافل‌های رنگی تزئین شده بود، بردارد سر و کله مادر با ابروهای درهم رفته و یک جیغ بنفش پیدا شد که می‌گفت: «آخه من با این شکم سیری‌‌ناپذیر تو باید چکار کنم؟!» حتما شما هم با چنین صحنه‌‌هایی مواجه شده‌اید.
آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»