باز هم گرانی لبنیات!


گزارشات خبرگزاری‌های مختلف نشان می‌دهد قیمت لبنیات و اقلام دیگری نظیر تخم‌مرغ در روزهای گذشته و در سكوت خبری ناشی از اجلاس عدم تعهد افزایش پیدا كرده‌است.

قیمت فرآورده‌های لبنی در حالی در یک هفته اخیر در سکوت خبری برای چندین بار گران شده که هنوز هیچ مسئولی در این‌باره موضع‌گیری نکرده‌است. البته مشاور انجمن صنفی صنایع فرآورده های لبنی ایران درخصوص افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی در بازار اظهارداشته‌است: متاسفانه باوجود همه تمهیداتی که در رابطه با موضوع قیمت شیرخام اندیشیده شد، نه تنها قیمت این محصول در بازار کاهش نیافت بلکه شاهد افزایش قیمت شیرخام و به تبع آن قیمت فرآورده‌های لبنی در بازار بودیم.

حسین چمنی، مشاور انجمن صنفی صنایع فرآورده‌های لبنی در حالی از عدم كنترل قیمت شیرخام صحبت به میان می‌آورد كه پیش از این قرار بود با تمهیدات دولت قیمت شیرخام كاهش یافته و به كارخانه‌های لبنی تخصیص داده‌شود. حسین چمنی با اشاره به اینکه هم‌اکنون به‌دلیل افزایش قیمت نهاده‌های دامی هرکیلوگرم شیرخام در حدود 1100تومان از سوی دامداران به کارخانجات تولید فرآورده‌های لبنی عرضه می‌شود، درعین حال گفت: البته به‌نظر می‌رسد که در حدود 200 تا 250 تومان حباب قیمتی برای شیرخام وجود داشته باشد، چون تولید شیرخام در کشور به اندازه نیاز مصرف انجام نمی‌شود. وی با اعلام اینکه عدم ثبات قیمتی شیرخام موجب افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی در بازار شده است، گفت: البته با اقدام قهری و برخورد تعزیراتی نمی‌توان قیمت فرآورده های لبنی را در بازار کاهش داد، چون این اقدام نه‌تنها موجب کاهش قیمت این فرآورده‌ها نخواهد شد بلکه موجب به‌وجود آمدن تنش در بازار هم خواهد شد.

چمنی خواستار تشکیل کارگروه دائمی برای سیاست‌گذاری در بخش شیر و لبنیات کشور شد و اظهارداشت: اعضای این کارگروه می‌توانند نمایندگان دولت، مجلس، دامداران و صنایع فرآورده های لبنی باشند. مشاور انجمن صنفی صنایع فرآورده های لبنی ایران خاطرنشان کرد: اگر به پیش نیازهای تولید شیر و فرآورده های لبنی در کشور توجه همه‌جانبه نشود، برخورد با حلقه نهایی یعنی قیمت تمام شده محصولات لبنی مشکلی را از این صنعت حل نخواهد کرد چراکه تنها نتیجه، کاهش و غیراقتصادی شدن تولید ونهایتا وابستگی مجدد کشور به واردات این محصول استراتژیک خواهد بود.

وی با تاکید براینکه افزایش نرخ شیر و محصولات لبنی باید آسیب‌شناسی شود، گفت: به عنوان مثال، باید به صورت شفاف مشخص شود که تاکنون چه میزان نهاده دامی و علوفه به کشور وارد شده است؟ چگونه بین دامداران توزیع شده است؟ و چرا این اقدام تاثیری در کاهش قیمت شیرخام نداشته است؟!

از سوی دیگر زمانی كه چندی پیش قیمت لبنیات با افزایش روبه‌رو شد مسئولین وعده دادند كه قیمت‌ها را به وضعیت پیش از خود برگردانند. واقعیات بازار اما نشان داد كه این اتفاق در بازار به طور فراگیر نیفتاد. با این وجود اما رئیس سازمان صنعت استان تهران از بازگشت قیمت لبنیات تا دو روز دیگر خبر داده‌ و گفته‌است: کارخانجات لبنیات گرانفروش ۱۰ میلیارد تومان جریمه شده‌اند. ید‌الله صادقی اظهار کرد پیگیری و بررسی‌های قیمت محصولات لبنی براساس قیمت شیر خام انجام شده است و تا دو روز دیگر کلیه کارخانجات لبنیات باید قیمت‌ها را اصلاح کنند. وی افزود: در حال حاضر متوسط قیمت شیر خام هزار تومان است و بر همین اساس باید قیمت محصولات لبنی تعیین شود اما در چند کارخانه شاهد گرانفروشی بودیم لذا چند کارخانه لبنیات 10 میلیارد تومان جریمه شدند و پرونده آنها به تعزیرات تحویل داده شد.

همچنین محمدرضا اسماعیلی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی اظهار داشت: رایزنی‌ها برای تعیین قیمت فرآوردهای لبنی در حال انجام است و به احتمال زیاد امروز یک‌شنبه جلسه‌ای در این راستا با مسئولان وزارت صنعت و معدن و سازمان حمایت از تولید‌کننده و مصرف‌کننده با حضور فعالان این بخش برگزار خواهد شد. وی ادامه داد: در حال حاضر تولیدکنندگان با کمبود شیرخام روبه‌رو هستند كه باعث گرانی محصولات شده است. از سوی دیگر آنطور كه گزارشات نشان می‌دهد جدای از لبنیات، قیمت تخم‌مرغ هم در 10 روز گذشته حدود دو هزار تومان افزایش پیدا كرده‌است. در این زمینه مسئولان نظارت و بازرسی در کشور طی دوره‌های اخیر عملکرد مناسبی نداشته‌اند، به‌طوری که در مورد قیمت لبنیات نیز شاهد افزایش روزانه قیمت‌ها هستیم. قوانین و مصوباتی که به تصویب می‌‌رسد بدون ضمانت اجرا رها شده و بازار نه به صورت منطقی بلکه به صورت افسارگسیخته راه خود را درپیش گرفته است.



نقل از :فارس

کد: 1447 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۲ شهريور بازدید: 2997 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار نسبت به سرعت گسترش سویه جدید آبله میمونی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
2 آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
3 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
4 خانواده وزارت جهاد کشاورزی وزیر منتخب خود را معرفی کردند ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
5 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
6 صادراتی موفق به ارزش ۱۲۱ هزار میلیاردتومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
7 آیا گرانی نان به تهران هم می رسد؟/ تغییر قیمت نان از سوی استاندارها ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد
8 چرایی افزایش قیمت محصولات لبنی/ عرضه لبنیات در غرفه‌های میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
9 کاکائو گران‌تر از همیشه ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
10 عرضه روزانه ۱۰۰ تن مرغ تازه در میادین تره بار ۱۴۰۲ جمعه ۲۵ فروردين
11 ۱۵۰ واحد عرضه کالاهای اساسی در استان تهران جریمه شدند ۱۴۰۱ شنبه ۱۳ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر ویتامین D بر فشارخون نتایج یک مطالعه جدید تایید کرد که کمبود ویتامین D‌...

  ماءالشعیر طعم‌دار و نوشابه چه فرقی با هم دارند؟ متاسفانه شناسایی محصولاتی که با اسانس تولید می‌شود...

  بخور نخورهای شب امتحان امسال روزهای امتحان کمی زودتر از همیشه فرارسیده‌ان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کم‌خواب‌ها چاق می‌شوند بی‌خوابی خطر ابتلا به چاقی مفرط و دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد؛ به نوشته روزنامه لوفیگارو، مطالعات نشان می‌دهد خواب کوتاه مدت احتمال ابتلا به چاقی مفرط و دیابت را افزایش می‌دهد.
دندان های تان را سمباده نزنید اصولا یک خمیردندان باید تا حدودی حاوی مواد ساینده باشد تا بتواند عملکرد مسواک را در تمیز کردن دندان ها بهبود بخشد. ولی مقدار بیش از حد مواد ساینده در خمیردندان ضدجرم، باعث سایش مینا و عاج دندان شده و فرد را با مشکلات متعددی روبرو می کند.
نسخه طب سنتی برای اختلالات جنسی مکاتب درمانی سنتی و مکمل، شیوه‌ها و روش‌های طبیعی و متنوعی را برای بهبود و درمان بیماری‌ها و اختلال‌های جنسی به کار می‌بستند و استفاده از این شیوه‌ها را سالم‌ترین و بی‌عارضه‌ترین روش‌ها برای حفظ سلامت و درمان بیماری‌های جنسی مردان و زنان می‌دانند.
تسهیل صدور مجوز کسب و کار تنها برای هتل و بوم گردی‌ها افزایش صدور مجوز تاسیسات گردشگری در سال ۱۴۰۲ ، بیش از آنکه معلول قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار باشد،حاصل سیاست‌های وزارت میراث فرهنگی در حمایت از بومگردی ها و هتلهاست.