انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان


پایگاه خبری لقمه: رئیس اتاق اصناف تهران با انتقاد شدید از سیاست‌های فعلی قیمت‌گذاری نان و نقش کمرنگ اتحادیه‌ها در فرآیند تصمیم‌گیری تأکید کرد: قیمت نان باید واقعی باشد و یارانه‌ها مستقیماً به مردم پرداخت شود.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، حمیدرضا رستگار رئیس اتاق اصناف تهران در برنامه «میز اقتصادی» شبکه خبر با انتقاد از گرانی نان، گفت: مشکل اصلی از همان ابتدا از جایی آغاز شد که اجازه ندادند نان با قیمت واقعی به دست مردم برسد و اکنون نه مردم راضی هستند، نه نانوایان و نه حتی دولت. در سایر اصناف، ضریب سود قانونی طبق آنالیز قیمت نهایتاً توسط سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان تصویب می‌شود. اما در مورد نان این روند نادیده گرفته شده و قیمت به شکل یارانه‌ای و غیرواقعی باقی مانده است.

 
وی تصریح کرد: با وجود نرخ تورم، افزایش هزینه‌های کارگری و سایر مخارج، باید توجه کرد که هزینه نانوایان از سایر صنوف مستثنی نیست. متأسفانه دولت نرخ‌هایی را که ما پس از آنالیز دقیق ارائه کرده‌ایم؛ نمی‌پذیرد و به‌صورت دستوری نرخ‌هایی غیرواقعی را اعمال می‌کند. ما کارشناسانی داریم که ذینفع نیستند و فرآیند قیمت‌گذاری را بر مبنای واقعیات اقتصادی انجام می‌دهند. اما نقش‌آفرینی اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف به‌شدت تضعیف شده است و این برخلاف اصل ۴۴ قانون اساسی و تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص واگذاری امور اقتصادی به بخش خصوصی است.
 
رستگار در مورد ساختار مدیریتی موجود در صنعت نان توضیح داد: در حوزه نان سنتی و حجیم، سه اتحادیه مسئول هستند، اما تصمیم‌گیری‌ها از دست این نهادها خارج شده و سامانه‌ای به نام نانی‌نو جایگزین آن‌ها شده است. این در حالی است که اساساً باید کار صنفی به صنف سپرده شود و اتحادیه‌ها پاسخگو باشند. امروز وقتی به نانوایی‌های مختلف می‌رویم، با قیمت‌های متفاوتی مواجه می‌شویم. این آشفتگی نتیجه عدم پذیرش نظرات کارشناسی اتحادیه‌ها و اجرای سیاست‌های سرکوب نرخ است.
 
وی عنوان کرد: در حال حاضر اتحادیه‌ها هیچ نقشی در تعیین سهمیه آرد ندارند و این وظیفه به سامانه نانی‌نو و سایر نهادهای دولتی واگذار شده است. این در حالی است که ما باور داریم مدیریت واحد توزیع، تولید، طبخ، قیمت‌گذاری و نظارت باید در اختیار اصناف و اتحادیه‌ها باشد. ورود چند دستگاه باعث تداخل در مسئولیت‌ها و ضعف در اجرای وظایف شده است.
 
رئیس اتاق اصناف استان تهران، علت اصلی تخلفات نانوایی‌ها را قیمت‌گذاری دستوری قلمداد کرد و گفت: نکته دیگر در تخلفات نانوانی‌ها، چند نرخی بودن آرد است که سبب شده این وضعیت مانع شکل‌گیری رقابت سالم برای تولید نان با کیفیت و قیمت مناسب شود. وقتی نرخ نان غیرواقعی است، طبیعی است که برخی نانوایان برای جبران هزینه‌ها به کاهش وزن نان یا دیگر روش‌ها روی بیاورند. ما تضمین می‌کنیم که اگر مسئولیت به اتحادیه‌ها واگذار شود، نظارت بهتری صورت خواهد گرفت و تخلفات کاهش می‌یابد.
 
وی بیان کرد: کیفیت نان نیز به یکی از دغدغه‌های جدی مردم تبدیل شده است؛ برخی نان‌هایی که امروز تولید می‌شوند، نه‌تنها غیرقابل مصرف‌اند، بلکه باعث اتلاف و دورریز می‌شوند و کیفیت نان مستقیم با سلامت مردم مرتبط است. ضروری است که نقش اتحادیه‌ها به‌عنوان نمایندگان بخش خصوصی به رسمیت شناخته شود. تعیین سهمیه آرد، نظارت بر تولید و تعیین نرخ باید در اختیار اتحادیه‌ها باشد، نه سامانه نانی‌نو و نهادهای دیگر.
 
رستگار در پایان گفت: ما بارها اعلام کرده‌ایم که اگر متولی واحد و پاسخگو برای سامانه نانی‌نو مشخص شود و این مسئولیت به اتحادیه‌ها واگذار گردد، کارآمدی و شفافیت بیشتری حاصل خواهد شد. چندگانگی در تصمیم‌گیری فقط موجب سردرگمی و نارضایتی خواهد بود. بهترین پیشنهاد ما حذف قیمت‌گذاری دستوری و تخصیص مستقیم یارانه به مردم است. همچنین واگذاری اختیار تعیین نرخ به استان‌ها نیز می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و به بی‌ثباتی قیمت‌ها دامن بزند.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست

 




کد: 15822 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد بازدید: 408 ساعت: 6:00 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
4 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
6 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
7 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
9 اتاق اصناف: کمبود کالا نداریم، مردم ذخیره‌سازی نکنند ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
10 جزئیات پویش مردمی چله خدمت/نظر شهید رئیسی در مورد خیرین ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سبزی های ضد سرطان تحقیقات جدید در آمریکا نشان می‌دهد که گروهی از سبز...

  ویتامین K دوست دار استخوان پایگاه خبری لقمه: در حالی که کلسیم و ویتامین D اغل...

  آیا کنترل «دیابت نوع یک» با رژیم‌غذایی ممکن است؟ پزشکان آمریکایی در یک مطالعه جدید دریافتند که مواد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این غذاها به شدت کاهنده وزن هستند بسیاری از خوراکی ها و سبزیجات و میوه ها هستند که کالری منفی دارند و یا سوخت و ساز بدن در مواجهه با آنها کاهش دهنده انرژی بدن است.
عادات غذایی کم‌خونی‌ آور کم‌خونی فقر آهن از شایع‌ترین کم‌خونی‌هاست. بر اساس جدیدترین بررسی‌ها، مشخص شده است 20 درصد خانم‌ها، 50 درصد خانم‌های باردار و 3 درصد آقایان به اندازه کافی آهن دریافت نمی‌کنند و همین امر باعث می‌شود کم‌خونی ناشی از کمبود این ماده معدنی در آن‌ها بروز کند.
به موهایتان سس مایونز بزنید! توصیه‌ها و هشدارهای دکتر بهروز باریک‌بین درباره صاف کردن، فرکردن و ترمیم موهای آسیب‌دیده را بخوانید.
10 تکنیک در پخت خورش قیمه خوش رنگ و خوش طعم برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود.