افزایش تولید گندم و خرید تضمینی آن در ۵ استان کشور


پایگاه خبری لقمه: آمار تولید گندم براساس میزان سطح زیر کشت و پیش‌بینی رشد تولید گندم در ۵ استان، حاکی از افزایش ۵۶ درصدی خرید تضمینی این محصول است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، آمار تولید گندم براساس میزان سطح زیر کشت و پیش‌بینی رشد تولید گندم در استان‌های زنجان، مازندران، چهارمحال و بختیاری، یزد و خراسان جنوبی، حاکی از برآورد افزایش ۵۶ درصدی میزان خرید تضمینی گندم در استان‌های مورد بررسی است.

 
روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ) اعلام کرد: میزان رشد خرید گندم در استان زنجان با وجود کاهش ۴ درصدی اراضی زیر کشت گندم، احتمالاً ۶۵ درصد است که از ۲۱۲ هزار تُن در سال گذشته زراعی به ۳۵۰ هزار تُن در سال جاری زراعی افزایش یابد.
 
در استان مازندران، سطح زیر کشت گندم ۷/۵ درصد افزایش داشته و برآورد می‌شود، شاهد رشد ۲۰ درصدی خرید گندم و افزایش آن از ۸۳ هزار و ۵۰۰ تُن در سال ۱۴۰۱ به ۱۰۰ هزار تُن در سال ۱۴۰۲ باشیم.
 
در استان چهارمحال و بختیاری نیز با وجود تنها یک درصد افزایش در سطح زمین‌های زیر کشت گندم، رشد ۶۵ درصدی در خرید گندم مورد انتظار است که به این ترتیب، از ۲۶ هزار تُن گندم خریداری شده در سال گذشته زراعی، به ۴۳ هزار تُن در سال جاری زراعی افزایش می‌یابد.
 
در استان یزد، در شرایطی که سطح زیر کشت گندم ۳۲ درصد افزایش داشته است، اما با توجه تدابیر و تمهیدات اندیشیده شده، برآوردها نشان دهنده رشد ۹۵ درصدی خرید گندم و افزایش آن از ۱۵ هزار و ۴۰۰ تن در سال ۱۴۰۱ به ۳۰ هزار تُن در سال ۱۴۰۲ است.
 
در استان خراسان جنوبی هم با وجود ثابت ماندن اراضی زیر کشت گندم، پیش‌بینی می‌شود با رشد ۷۵ درصدی خرید گندم، میزان خرید این محصول راهبردی، از ۱۲ هزار تُن در سال گذشته به ۲۱ هزار تُن در سال جاری افزایش یابد.

  

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15184 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت بازدید: 736 ساعت: 6:55 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توافق ایران و آمریکا چه اثری بر بازار جهانی گندم دارد؟ / کاهش هزینه حمل‌ونقل در کانون توجه بازار ۱۴۰۵ شنبه ۳۰ خرداد
2 واردات ۱.۲ میلیون تن گندم کیفی برای تقویت ذخایر استراتژیک ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
6 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
7 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
9 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
11 امسال نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شیرینی خورها بخوانند! غالبا اکثر مردم به دنبال این هستند که چگونه از هوس...

  این خوراکی ها معدن پتاسیم هستند! پتاسیم با محافظت از رگ های خونی در مقابل ضخیم شدن ...

  كدام مواد غذایی در بروز یبوست موثرند یبوست از مشكلات شایع دستگاه گوارش است كه با مصرف ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دیابت پشت گوش یک چهارم ایرانیان یک فوق تخصص غدد گفت:‌ رشد دیابت در یک دهه گذشته دو برابر شده، ۴ میلیون نفر مبتلا و ۵ میلیون نفر در خطر ابتلا هستند، با این روند تا دو دهه آینده از هر ۴ ایرانی بزرگسال یکی دیابت دارد یا در شرف بیماری است. سیاستگذاری ها نیز فقط روی کاغذ باقیمانده است.
کاربردهای دیگر روغن زیتون در خانه همیشه یک بطری روغن زیتون در آشپزخانه موجود است که معمولا برای سالاد و پخت و پز استفاده می‌شود با این حال روغن زیتون را می‌توان در موقعیت‌های مختلف و برای امور مختلف دیگری نیز استفاده کرد.
آشنایی با هشت غذای نذری از عراق تا پاکستان یکی از مرسوم‌ترین رسم‌های ماه محرم و صفر، پخش کردن غذای نذری است. پختن نذری هم فقط محدود به ایران و ما ایرانی‌ها نمی‌شود بلکه خیلی از مسلمانان جهان در این ماه‌ها رسم تهیه غذای نذری دارند.
5 اشتباه رایج در نگهداری غذاها چه کسی فکرش را می‌کند؟ این پنج اشتباه رایج می‌تواند باعث فساد مواد غذایی در یخچال شود و حتی ممکن است باعث مسمومیت غذایی گردد.