افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده


پایگاه خبری لقمه: تحقیقات جدید نشان می دهد که غذاهای فوق فرآوری شده می تواند خطر مرگ و میر را در میان مبتلایان به دیابت نوع ۲ افزایش دهد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از هلث لاین، خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی به ویژه در میان این افراد بالا است.
 
برای مبتلایان به دیابت نوع ۲، رژیم غذایی بسیار مهم و حیاتی است و خوردن غذاهایی با محتوای مغذی بالا برای وزن سالم و سطح قند خون کنترل شده بسیار مهم است.
 
برای بررسی تأثیر غذاهای فوق فرآوری شده بر دیابت نوع ۲، محققان داده‌های ۱۰۶۵ فرد مبتلا به بیماری متابولیک را تجزیه و تحلیل کردند.
 
محققان داده‌های شرکت‌کنندگان را از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ جمع‌آوری کردند و آنها را به‌مدت ۱۱.۶ سال تحت نظر داشتند.
 
آنها دریافتند کسانی که مقادیر بیشتری از غذاهای فوق فرآوری شده می‌خورند بیشتر در معرض خطر مرگ و میر ناشی از همه علل و مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار دارند.
 
دکتر «ماریالارا بوناچیو»، سرپرست تیم تحقیق از بخش اپیدمیولوژی و پیشگیری نورومد در ایتالیا، گفت: «ما تا حدودی از میزان خطرات مرتبط با افزایش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده شگفت زده شدیم، که ۲.۵ برابر بیشتر برای مرگ و میر بیماری‌های قلبی عروقی در مقایسه با افرادی است که در رژیم غذایی خود غذاهای فوق فرآوری شده کمتری دارند.»
 
نکته مهم این است که محققان همچنین دریافتند که خوردن غذاهای سالم در کنار غذاهای فوق فرآوری شده اثرات مضر آنها را خنثی نمی‌کند.
 
بوناچیو گفت: «داده‌های ما نشان می‌دهد که مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده یک عامل خطر کلیدی برای مرگ و میر در این جمعیت از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است.»
 
محققان پیشنهاد می‌کنند که دستورالعمل‌های غذایی برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ باید به شدت همراه با کاهش مصرف غذاهای فوق فراوری شده باشد.
 

برخی از غذاهای شناخته شده فوق فرآوری شده عبارتند از:

 
• وعده‌های غذایی فوری یا منجمد که در مایکروویو گرم می‌شوند
 
• انواع کیک، کلوچه، و نان
 
• گوشت فرآوری شده (مانند سوسیس و کالباس)
 
• غلات صبحانه شیرین
 
• چیپس
 
• بستنی
 
• نوشابه

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15318 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۶ مرداد بازدید: 285 ساعت: 5:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
3 صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
4 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
5 خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
6 خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
7 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
8 این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
9 ایرانی ها بیش از حد نمک می خورند ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت
10 شیوع مسمومیت با قارچ های سمی در فصل بهار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۰ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پیشگیری از سرطان‌ با تغذیه امروزه به طور گسترده‌ای در تمام دنیا این باور که م...

  غذاهای مناسب فصل پاییز و طبع سرد افراد یک متخصص طب سنتی با اشاره به بیماری‌های فصل پاییز ...

  خوب جویدن غذا، راز کاهش وزن است اگر قصد دارید وزنتان را کم کنید یک روش بسیار موثر ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت