به گزارش لقمه، دکترعباسعلی ناصحی، مدیر کل دفتر سلامت روانی و اجتماعی اعتیاد وزارت بهداشت در رابطه با علل مصرف داروهای لاغری گفت :« عده ای از افراد سودجو از این تمایل خانم ها برای کاهش وزن استفاده می کنند و توصیه های غیر علمی به افراد برای کاهش وزن می کنند .
از جمله این توصیه ها استفاده از داروهایی است که منجر به کاهش وزن می شود این داروها از نظر وزارت بهداشت و منابع علمی تائید شده نیستند و در نهایت باعث ایجاد عوارض جسمی و روانی می شوند .برخی از این داروها که به عنوان داروهای گیاهی مطرح می شوند حاوی مواد محرک روانی ( آمفتامین و شبه آمفتامین ) می باشند ، ضررهای جسمی و روانی دارند و موجب اعتیاد فرد می شوند .این مواد درابتدا باعث کاهش اشتها و کاهش وزن می شوند و بدین ترتیب فرد تشویق می شود تا به مصرف این داروها ادامه دهد و به تدریج فرد به این داروها اعتیاد پیدا می کند ».
دکتر عباسعلی ناصحی ، روانپزشک ضمن تاکید بر اینکه :« مسئله سلامت روان امری مهم است و افراد جهت حفظ سلامت روان خود باید کوشا باشند . » خاطر نشان کرد :« از جمله جنبه های سلامت روان وضعیت جسمی ،ظاهر اندام ها و قد و وزن افراد است که باید وزنشان را در محدوده نرمال حفظ کنند .اهمیت حفظ ظاهر در خانم ها تجلی بیشتری پیدا می کند و به طور ذاتی زن ها بیشتر از مردها به ظاهر جسمانی و وزن و تناسب اندام خود توجه دارند .از نظر پزشکی برای حفظ تناسب اندام دو روش سالم وجود دارد : روش اول رعایت رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی مناسب است ».
وی در ادامه افزود :« بعضی از افراد توجهی به این مسئله ندارند و برای تناسب اندام راه های غیر معمول دیگری انتخاب می کنند تا وزن ایده آل را پیدا کنند . نکته حائز اهمیت این است که استفاده از چنین روش هایی در خانم ها شایع تر است ».
دکتر ناصحی در ادامه افزود :« متاسفانه در کشور ما هم بر اثر تبلیغات سوء و باورهای غلطی که وجود دارد ، مصرف این داروها روند رو به رشدی دارد وبرخی از زنان به دنبال این تبلیغات اقدام به مصرف این مواد و داروهای اعتیاد آورمی کنند ».
این روان پزشک خاطر نشان کرد :«از جمله مکان هایی که مصرف این گونه مواد بیشتر است در آرایشگاه های زنانه و سالن های ورزشی می باشد.خوشبختانه آمار اعتیاد زنان در برابر مردها کمتر است . در سال های اخیر دو مسئله قابل توجه است مسئله اول این است که سوء مصرف و اعتیاد به مواد محرک صنعتی مانند شیشه رو به افزایش است. مسئله قابل توجه دوم هم این است که آمار اعتیاد زنان نسبت به قبل روند افزایشی داشته است که این امر اعلام خطری برای خانم ها می باشد که میزان اعتیاد به مواد محرک نظیر شیشه افزایش یافته است ».
دکترعباسعلی ناصحی در رابطه با مداخلاتی که در رابطه با شیوع مصرف مواد بین خانم ها به منظور لاغری صورت گرفته است گفت:«از جمله اقداماتی که در این زمینه انجام شده است آگاه سازی مردم نسبت به افزایش شیوع مصرف این مواد از طریق رسانه ها است و به طور خاص اجرای برنامه ی مداخله ای پیشگیری از اعتیاد در سالن های ورزشی و آرایشگاه های زنانه است .
این گونه برنامه های مداخله ای برای زنان آرایشگر و مربیان ورزشی خانم ها است که آنها تحت آموزش های لازم قرار می گیرند تا از اعتیاد زنان جلوگیری کنند . این مداخلات با همکاری امور زنان ریاست جمهوری در چند منطقه از تهران در حال انجام است که در آینده این مداخلات گسترده تر خواهد شد و مناطق بیشتری را تحت پوشش قرار می دهند».
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :سلامت نیوز