برنامه غذایی کارگران چگونه باید باشد؟


در کارخانجات، شرکت های بزرگ و غیره، که یک جمعیت، بخشی از زندگی خود را به صورت شبانه روزی در آن مکان ها می گذرانند لازم است رژیم غذایی خاصی منظور شود تا بتواند نیاز غذایی افراد را درازمدت فراهم سازد.در تغذیه ی گروهی کارگران، ازغذا بیشتر به عنوان مشوق کار استفاده می شود؛ بنابراین، هدف اصلی را اقتصاد تشکیل می دهد.

به گزارش لقمه، مواردی که باید در تهیه و تنظیم رژیم غذایی کارگران لحاظ شوند:

1- بهداشت غذایی:
باید توجه داشت که آلودگی های مختلف به دلیل تغذیه ی جمعیت زیاد، اثرات وخیم و جبران ناپذیری را به بار نیاورد.

 
2- کیفیت غذا:
غذا باید متناسب یا متعادل باشد. انرژی مورد نیاز باید به این صورت باشد که حدود 65- 55 درصد انرژی از کربوهیدرات ها، 15- 10 درصد از پروتئین ها و 35- 25 درصد از چربی ها تامین شود. در ضمن غذا باید حاوی مواد مغذی باشد که اغلب در این شرایط ایجاد کمبود می کنند( ویتامین ها و املاح ). این نوع غذا مناسب است و شادابی مصرف کنندگان آن را در پی خواهد داشت؛ همچنین موجب افزایش بهره ی کاری کارگران و احساس خستگی کمتر می گردد و مانع از بروز بیماری های مختلف می شود.

در حدود 65- 55 درصد انرژی مورد نیاز کارگران باید از کربوهیدرات ها، 15- 10 درصد از پروتئین ها و 35- 25 درصد از چربی ها تامین شود.

 
3- تنظیم میزان انرژی:
میزان انرژی روزانه باید طوری تنظیم شود که متناسب با نیاز مصرف کننده باشد، تا کمتر به چاقی و یا لاغری دچار شود.


4- وعده های غذایی:
صبحانه، ناهار، شام و فواصل صبح و عصر یا حتی آخر شب نیز باید رعایت شود تا مواد غذایی مصرف شده به صورت چربی ذخیره نگردد و از جهت دیگر، از ذخائر بدن کاسته نشود. ولی در مراکزی که سه وعده غذا مصرف می شود، باید تقسیم انرژی و مواد مغذی به صورت درست در این سه نوبت صورت پذیرد. در مراکزی که فقط یک وعده ی غذای اصلی (مثل ناهار) داده می شود، باید کوشید بیشترین انرژی و مواد مغذی ضروری در این وعده ی غذا گنجانده شود تا در صورت نخوردن صبحانه و کم خوردن شام، مصرف کننده دچار کمبود نشود(البته توصیه می شود تا حد امکان پنج وعده غذایی در نظر گرفته شود).


5- تهیه ی غذا:
فراهم کردن غذا باید به صورت مطبوع و پاکیزه انجام شود؛ مهارت آشپز و نظافت وی و دیگر همکاران او بسیار حائز اهمیت است.


عوامل مؤثر بر روی انرژی مورد نیاز:
* طول مدت کار

* سلامت فرد

* شدت کار

* وضعیت تغذیه ی افراد (هم قبل از کار و هم در حین انجام کار)

* وجود استرس و همچنین شرایط محیطی مانند ارتفاع، حرارت، رطوبت، فشار و تفا وت های بین افراد مختلف از نظر توده عضلانی در استفاده از انرژی مورد نیاز در طول کار مؤثر است.


مصرف مواد مغذی و انرژی زا در طول کار
انرژی مورد نیاز در طول کار از دو منبع کربوهیدرات و چربی تامین می شود و پروتئین در زمانی که ذخایر کربوهیدرات تخلیه شده باشد، به عنوان منبع دیگری از انرژی محسوب می شود. البته انرژی حاصل از منبع پروتئین بسیاراندک است؛ به طور کلی چربی، قابلیت تحمل کار سبک در مدت طولانی را بدون مکمل داراست، درحالی که ذخایر گلیکوژن اگر به تنهایی مصرف شوند، درعرض 12ساعت تخلیه می شوند. رژیم پرکربوهیدرات جهت نگهداری ذخایر گلیکوژن کبدی و همچنین برای تولید مجدد گلیکوژن ماهیچه ای ضروری است. از بین رفتن گلیکوژن کبدی منجر به کاهش قند خون، و فقدان گلیکوژن عضلانی باعث کاهش توان کار عضلانی می شود.
رژیم پرکربوهیدرات جهت نگهداری ذخایر گلیکوژن کبدی و همچنین برای تولید مجدد گلیکوژن ماهیچه ای ضروری است.

مطالعات انجام شده نشان می دهد که حذف کربوهیدرات برای بیش از یک روز منجر به افزایش مواد ستونی (کتون بادی ها، اسید بتاهیدروکسی بوتریک و اسید استواستیک و استون) و تجزیه ی پروتئین های بدن به اسیدهای آمینه، کاهش آب بدن و در نهایت کاهش کا تیون های بدن می شود. این اثرات می تواند با مصرف حداقل 100گرم از مواد کربوهیدراتی از بین برود. به طور معمول توصیه می شود 60- 55 درصد کالری رژیم غذایی ازمنبع کربوهیدرات تأمین شود و بهتر است از کربوهیدرات های پیچیده (مثل غلات ، حبوبات و سیب زمینی ) به جای کربوهیدرات های ساده (مانند قند و شکر ) استفاده شود؛ زیرا کربوهیدرات های پیچیده دیرتر جذب می شوند و کم تر به فرم چربی در می آیند.

مصرف کربوهیدرات های پیچیده (غلات، حبوبات و سیب زمینی) توصیه می شود؛ زیرا کربوهیدرات های پیچیده دیرتر جذب می شوند و کمتر به فرم چربی در می آیند.

به طور کلی 60 درصد کالری رژیم حتماً باید از منبع کربوهیدرات به ویژه نوع پیچیده باشد. هم چنین باید 30 درصد کالری مورد نیاز ازمنبع چربی و بقیه از منبع پروتئین تامین شود. جهت افزایش سوخت و ساز انرژی، نیاز به سه ویتامین B3 , B2 , B1 افزایش پیدا می کند.بنابر این داشتن یک رژیم غذایی کافی و متعادل به همراه افزایش میزان انرژی، آب ، آهن ، و این سه ویتامین(B1، B2، B3 ) جهت تغذیه کارگران توصیه می شود.

 


نقل از :آکاایران

کد: 1542 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ جمعه ۱۷ شهريور بازدید: 5378 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایران رکورددار صادرات پسته در جهان شد؛ اروپا محدودیت‌ها را برداشت ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۷ مهر
2 چای ماچا و تغییرات در برنامه صبحگاهی شبکه سه ۱۴۰۴ شنبه ۲ شهريور
3 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
4 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 فعلا شارژ کالابرگ دهک‌های چهارم تا هفتم در دستور کار نیست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 ۱۹ ساعت برق رایگان برای کشاورزان با رعایت ۵ ساعته مدیریت مصرف برق ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
8 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
9 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت
10 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
11 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این پنج ماده غذایی عمر شما را طولانی می کند پایگاه خبری لقمه: نتایج تحقیق محققان چینی نشان داد...

  آب مزه دار را در تابستان حتما امتحان کنید اگر هر روز 7 تا 8 لیوان آب می نوشید، شاید بهتر باش...

  روغن نارگیل برای قلب مفید نیست محققان دانشگاه کویینزلند استرالیا اثبات کرده‌اند ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انقلاب علیه رژیم‌ های غذایی! بعضی افراد برای اینكه خیلی سریع و در مدت زمان كوتاهی لاغر شوند، به رژیم‌های لاغری غیرعلمی و نامتعادلی رو می‌آورند كه هر چند باعث كاهش وزن زیاد در مدت زمان كوتاه می‌شوند، ولی صدمات جبران‌ناپذیری بر سلامت بدن وارد می‌كنند. اما بعضی از عوارض هستند كه در هر رژیمی وجود دارند چون شخص تحت رژیم كمتر از نیاز بدن خود غذا می‌خورد، بنابراین بدن از دریافت بعضی از نیازهای ضروری خود در طول رژیم محروم می‌شود.
برای لاغر شدن، شام را جدی بگیرید! خیلی از افرادی که از افزایش وزن رنج می‌برند، می‌دانند که برای کاهش وزن می‌بایست مقدار غذای دریافتی خود را محدود نمایند، ولی مشکل اینجاست که نمی‌دانند چگونه باید مقدار غذای دریافتی خود رادر طی روز تنظیم نمایند.
با روش چنگال لاغر شوید! آیا رژیمی را سراغ دارید که در آن هر چه می‌خواهیم بتوانیم بخوریم اما با این حال لاغر شویم؟
روش های تنظیم ساعت شکم! چقدر با چرخه بیولوژیک گرسنگی و سیری آشنا هستید؟ آیا شما هم یکی از آنها در وجود خودتان دارید؟ نتایج تحقیقات نشان می دهند اعصاب شکم براساس ساعت مشخصی کار می کنند و در زمان های خاصی از روز غذا خوردن را محدود می کنند.