افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو


پایگاه خبری لقمه: خبر امروز افزایش« 5.5 دلار در یک روز» قیمت جهانی روغن توجه کشورهایی که تامین نیازشان به واردات گره خورده را جلب کرد، آنها نگران صرف ارز بیشتر برای واردات هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، افزایش 5.5 دلاری قیمت روغن در یک روز، خبری است که کشورهای وارد کننده از آن خوشحال نیستند و مردم هم  نگرانند که آیا روی قیمت داخلی تاثیر می‌گذارد؟
 
در کشور ما کالاهای اساسی با  ارز نیمایی وارد می‌شود تا دولت قیمت مصرف کننده را کنترل کند در واقع قیمت داخلی تحت تاثیر نوسان‌ قیمت جهانی قرار نمی‌گیرد اما افزایش قیمت جهانی خروج ارز را که 90 روغن مورد نیاز را وارد می کنیم بیشتر می‌کند.
 
امروز بلومبرگ گزارش داد که «قیمت دانه روغنی سویا 5.5 دلار در هر بوشل برای تحویل در ماه ژانویه 2024 افزایش یافت.»
 
بوشل معیار اندازه گیری وزن ماده خشک است و در کشاورزی کاربرد دارد هر بوشل گندم معادل 27.2 کیلوگرم است، وزن محصولات مختلف بر اساس بوشل فرق می‌کند.
 

یک چهارم ارز کالاهای اساسی مربوط به روغن است

 
بنابه آمارهای وزارت جهاد کشاورزی، 90 درصد نیاز به روغن در کشور وارداتی است.
 
محتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی هم با اشاره به تولید تنها 10 درصد روغن مورد نیاز در داخل، گفت: حدود یک چهارم ارزی که برای واردات کالاهای اساسی از کشور خارج می شود مربوط به روغن است.
 
به گفته وی «سالانه تا 16 میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی اختصاص می ‌یابد»
 

امکان تولید روغن نیاز کشور درداخل هست؟

 
یک کارشناس کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: کشور سالانه 125 میلیون تن محصول کشاورزی تولید می‌کند که حدود 1.5 تن برای هر ایرانی است با این وجود در اغلب محصولات اساسی از جمله روغن وابستگی داریم.
 
وی با ارائه راهکاری گفت:‌ برنامه الگوی کشت باید اجرا شود که تولید محصولات کشاورزی متناسب با نیاز مردم و با اولویت کالاهای اساسی باشد.
 
وزارت جهاد کشاورزی در سالهای گذشته برنامه‌های افزایش خود اتکایی به روغن تصویب کرده اما تنها 10 درصد روغن مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 15451 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر بازدید: 923 ساعت: 8:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
4 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
6 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
7 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
8 قیمت هر بسته شکر ۶۵ هزار تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
9 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
10 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
11 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خطر ابتلا به سرطان مری با مصرف چای داغ یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان م...

  خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نی...

  پیشگیری از موخوره با تغذیه درست موخوره در موهای آسیب‌دیده ایجاد می‌شود و برای پیشگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مصرف نوشابه در ایران 2 برابر میانگین جهانی این روزها نوشابه به عنوان یك نوشیدنی دوست‌داشتنی و همه‌گیر در سبد كالاهای مصرفی خانواده‌های ایرانی جا خوش كرده است حتی در ادارات و سازمان‌ها هم این نوشیدنی به عنوان یك نوشیدنی لوكس به مصرف می‌رسد، تا آنجا كه گاهی حضور نوشابه بر سر سفره‌ها به عنوان نمادی از احترام به كارمند و مهمان نیز تعبیر می‌شود.
یا مصرف مارگارین ضرر دارد؟/تفاوت های کره حیوانی و گیاهی پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس صنایع غذایی گفت: مارگارین بسته به کیفیت ماده اولیه و تکنولوژی به کار گرفته شده در فرآیند فرآوری می تواند ارزش غذایی خیلی خوب تا خیلی بد داشته باشد.
جوان رکورددار کاهش وزن ایرانی را بشناسید جوان 24 ساله سنندجی که طی مدت هشت ماه و 20 روز، 117 کیلوگرم از وزنش را کم کرده بود، تصمیم دارد تا رکورد خود را در ایران و جهان به ثبت برساند.
میگرن و دانستنی هایی درباره آن یک متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه کاهش آب بدن به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده سردرد در تابستان است، گفت: کاهش آب بدن در تابستان به علت تعریق فراوان است به همین دلیل باید روزانه آب به صورت اندک اندک و بافاصله مصرف شود.