افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو


پایگاه خبری لقمه: خبر امروز افزایش« 5.5 دلار در یک روز» قیمت جهانی روغن توجه کشورهایی که تامین نیازشان به واردات گره خورده را جلب کرد، آنها نگران صرف ارز بیشتر برای واردات هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، افزایش 5.5 دلاری قیمت روغن در یک روز، خبری است که کشورهای وارد کننده از آن خوشحال نیستند و مردم هم  نگرانند که آیا روی قیمت داخلی تاثیر می‌گذارد؟
 
در کشور ما کالاهای اساسی با  ارز نیمایی وارد می‌شود تا دولت قیمت مصرف کننده را کنترل کند در واقع قیمت داخلی تحت تاثیر نوسان‌ قیمت جهانی قرار نمی‌گیرد اما افزایش قیمت جهانی خروج ارز را که 90 روغن مورد نیاز را وارد می کنیم بیشتر می‌کند.
 
امروز بلومبرگ گزارش داد که «قیمت دانه روغنی سویا 5.5 دلار در هر بوشل برای تحویل در ماه ژانویه 2024 افزایش یافت.»
 
بوشل معیار اندازه گیری وزن ماده خشک است و در کشاورزی کاربرد دارد هر بوشل گندم معادل 27.2 کیلوگرم است، وزن محصولات مختلف بر اساس بوشل فرق می‌کند.
 

یک چهارم ارز کالاهای اساسی مربوط به روغن است

 
بنابه آمارهای وزارت جهاد کشاورزی، 90 درصد نیاز به روغن در کشور وارداتی است.
 
محتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی هم با اشاره به تولید تنها 10 درصد روغن مورد نیاز در داخل، گفت: حدود یک چهارم ارزی که برای واردات کالاهای اساسی از کشور خارج می شود مربوط به روغن است.
 
به گفته وی «سالانه تا 16 میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی اختصاص می ‌یابد»
 

امکان تولید روغن نیاز کشور درداخل هست؟

 
یک کارشناس کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: کشور سالانه 125 میلیون تن محصول کشاورزی تولید می‌کند که حدود 1.5 تن برای هر ایرانی است با این وجود در اغلب محصولات اساسی از جمله روغن وابستگی داریم.
 
وی با ارائه راهکاری گفت:‌ برنامه الگوی کشت باید اجرا شود که تولید محصولات کشاورزی متناسب با نیاز مردم و با اولویت کالاهای اساسی باشد.
 
وزارت جهاد کشاورزی در سالهای گذشته برنامه‌های افزایش خود اتکایی به روغن تصویب کرده اما تنها 10 درصد روغن مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 15451 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر بازدید: 953 ساعت: 8:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
4 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
6 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
7 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
8 قیمت هر بسته شکر ۶۵ هزار تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
9 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
10 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
11 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تأثیر مصرف مكمل كراتین و مخلوط كراتین – كربوهیدرات بر توان بی هوازی و شاخص های آسیب سلولی پایگاه خبری لقمه: امروزه مصرف مكملهای غذایی در ورز...

  دلایل شایع احساس گرسنگی همیشگی پایگاه خبری لقمه: چندین محرک برای گرسنگی وجود دارن...

  ظروف یکبار مصرف مناسب با مواد غذایی گرم کدامند؟ در ایام ماه محرم و صفر که بازار نذری داغ است، ظروف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

به دور ماندن از اضافه وزن و چاقی با این کارها اضافه وزن و چاقی یکی از معضلات انسان امروزی است. تغییر شیوه زندگی از یک سو و تغییر عادات غذایی و تمایل به مصرف غذاهای آماده و فوری (فست فودها)، غذاهای خیابانی و پرکالری از سوی دیگر روند اضافه وزن و چاقی و به موازات آن بیماری‌های ناشی از چاقی و اضافه وزن مانند دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی، عروقی و ... روند رو به افزایشی را در کشور دارد و به این دلیل هزینه‌های درمان و مراقبت از این بیماری‌ها بار مالی زیادی را به دوش دولت و خانواده‌ها خواهد گذاشت.
غذا در یک متن فرهنگی انسان شناسان عادات غذایی را به عنوان کلیتی پیچیده از فعالیت های آشپزی ، تمایل ها و تنفرها ، آگاهی جمعی ، اعتقادات ، تابوها ، موهومات وابسته با تولید و تهیه و مصرف غذا و در یک کلام یک مفهوم فرهنگی بزرگ می نگرند.به عنوان یک مفهوم فرهنگی بزرگ ،غذا را در مواجهه و ارتباط با بسیاری از مفاهیم فرهنگی دیگر می بیینند.
ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره،از خاک تا سلول وقتی صحبت از مزرعه به میان می‌آید ابتدا باید زنجیره مراقبت از خاک کشاورزی آغاز شود. آیا خاک که غذای انسان را تأمین می‌کند مورد مراقبت کافی قرار می‌گیرد؟ می‌دانیم که کود نامناسب، استفاده از آفت‌کش‌های مختلف که برای ازبین‌بردن آفات به کار می‌رود و...، می‌تواند خاک ما را آلوده کند.
گوشت پرندگان سموم هوا را دفع می‌کند/تقویت ریه با سنگک یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: در ایام آلوده هوا بهتر است مواد غذایی دارای ویتامین A، E و C مصرف شود. غلات سبوس‌دار مانند نان سنگک، ریه را تقویت می‌کند و گوشت ماهی و پرنده نیز در جذب اکسیژن و خنثی‌کردن آلرژن‌های محیطی مؤثر هستند.