خیار برای چه کسانی مضر است؟/فواید خیار برای سلامتی


این مقاله به محتوای تغذیه‌ای خیار، فواید سلامتی احتمالی آن، نکاتی برای خوردن یا استفاده از خیار، و هرگونه خطر بالقوه سلامتی می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، خیار طعم ملایم و با طراوت و محتوای آب بالایی دارد. آنها می توانند به کاهش کم آبی بدن کمک کنند و خوردن آنها در هوای گرم خوشایند است. همچنین در برخی از محصولات زیبایی نیز وجود دارد. در برخی از کشورهای جهان مردم خیار را به عنوان یک غذای خوش طعم می خورند، اما واقعیت این است که خیار یک میوه است. 

خیار از خانواده Cucurbitaceae است. از دیگر اعضای خانواده می توان به کدو و انواع خربزه از جمله خربزه تلخ اشاره کرد. خیار مواد مغذی مختلفی دارد اما کالری، چربی، کلسترول و سدیم کمی دارد.
مردم هند از زمان های قدیم خیار را برای مصارف غذایی و دارویی پرورش می دادند و از دیرباز بخشی از رژیم غذایی مدیترانه ای بوده است.
این مقاله به محتوای تغذیه‌ای خیار، فواید سلامتی احتمالی آن، نکاتی برای خوردن یا استفاده از خیار، و هرگونه خطر بالقوه سلامتی می‌پردازد.
 

الف) فواید

 
مشخصات تغذیه‌ای خیار می تواند  فواید سلامتی زیادی به آن‌ بدهد.
 
1) آبرسانی
الکترولیت های موجود در خیار می توانند از کم آبی بدن جلوگیری کنند.
خیار بیشتر از آب تشکیل شده است و همچنین حاوی الکترولیت های مهمی است. آنها می توانند از کم آبی بدن در هوای گرم یا بعد از تمرین جلوگیری کنند.
برای افرادی که از نوشیدن آب لذت نمی برند، افزودن خیار و نعناع می تواند آن را جذاب تر کند.
هیدراته ماندن برای حفظ روده سالم، جلوگیری از یبوست، جلوگیری از سنگ کلیه و موارد دیگر ضروری است.
خیار یکی از آبرسان ترین مواد غذایی است. 
 
2) سلامت استخوان ها
ویتامین K به لخته شدن خون کمک می کند و ممکن است از سلامت استخوان حمایت کند.
طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) یک فنجان 142 گرمی خیار خام خرد شده، پوست کنده نشده، 10.2 میکروگرم ویتامین K را تامین می کند.
 
دستورالعمل های غذایی 2015-2020 برای آمریکایی ها مصرف موارد زیر را توصیه می کند:
90 میکروگرم در روز برای زنان بالای 19 سال
120 میکروگرم برای مردان هم سن
خیار همچنین حاوی 19.9 میلی گرم (میلی گرم) کلسیم است. بزرگسالان بسته به جنس و سن به 1000 تا 1200 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند.
ویتامین K به بهبود جذب کلسیم کمک می کند. این مواد مغذی با هم می توانند به سلامت استخوان کمک کنند.
ویتامین D برای سلامت استخوان ها نیز مهم است. 
3) سرطان
خیار به عنوان عضوی از خانواده گیاهان Cucurbitaceae، حاوی سطوح بالایی از مواد مغذی تلخ مزه معروف به کوکوربیتاسین است.
بر اساس مقاله ای در مجله بین المللی خدمات سلامت، کوکوربیتاسین ممکن است با جلوگیری از تولید مثل سلول های سرطانی به پیشگیری از سرطان کمک کند.
یک فنجان 133 گرمی خیار خرد شده با پوست آن نیز حدود 1 گرم فیبر دارد. فیبر ممکن است به محافظت در برابر سرطان کولورکتال کمک کند.
4) سلامت قلب و عروق
انجمن قلب آمریکا (AHA) خاطرنشان می کند که فیبر می تواند به مدیریت کلسترول و جلوگیری از مشکلات قلبی عروقی مرتبط کمک کند.
یک فنجان 142 گرمی خیار پوست کنده نیز 193 میلی گرم پتاسیم و 17 میلی گرم منیزیم دارد. دستورالعمل های غذایی توصیه می کند که بزرگسالان بسته به جنس و سن، روزانه 4700 میلی گرم پتاسیم و 310 تا 410 میلی گرم منیزیم مصرف کنند.
کاهش مصرف سدیم و افزایش مصرف پتاسیم ممکن است به جلوگیری از فشار خون بالا کمک کند.
کوکوربیتاسین موجود در خیار نیز ممکن است به پیشگیری از تصلب شرایین کمک کند.
 
5) دیابت
خیار ممکن است در کنترل و پیشگیری از دیابت نقش داشته باشد. حاوی موادی است که ممکن است به کاهش قند خون یا جلوگیری از افزایش بیش از حد گلوکز خون کمک کند.
یک نظریه این است که کوکوربیتاسین موجود در خیار به تنظیم ترشح انسولین و متابولیسم گلیکوژن کبدی که هورمونی کلیدی در پردازش قند خون است، کمک می کند.
یک مطالعه نشان داد که پوست خیار به مدیریت علائم دیابت در موش ها کمک می کند. این ممکن است به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی آن باشد.
بر اساس AHA، فیبر نیز ممکن است به پیشگیری و مدیریت دیابت نوع 2 کمک کند.
خیار امتیاز پایینی در شاخص گلیسمی (GI) دارد. این بدان معناست که آنها مواد مغذی ضروری را بدون افزودن کربوهیدرات هایی که می توانند گلوکز خون را افزایش دهند، فراهم می کنند.
 
6) التهاب
خیار ممکن است فواید ضد التهابی داشته باشد. التهاب تابعی از سیستم ایمنی است.
کارشناسان معتقدند التهاب ممکن است به ایجاد شرایط نامساعد سلامتی کمک کند، مانند:
بیماری قلب و عروقی
دیابت
شرایط خود ایمنی
افسردگی
سرطان
 
 
7) مراقبت از پوست
برخی تحقیقات نشان داده اند که مواد مغذی خیار ممکن است فوایدی برای سلامت پوست داشته باشد.
استفاده از خیار ورقه شده به طور مستقیم روی پوست می تواند به خنک شدن و تسکین پوست و کاهش تورم و تحریک کمک کند. می تواند آفتاب سوختگی را کاهش دهد. قرار گرفتن روی چشم ها می تواند به کاهش پف صبحگاهی کمک کند.
سایر نکات زیبایی خیار عبارتند از:
تونر: خیار را مخلوط کرده و الک کنید تا آب آن برای یک تونر طبیعی جمع شود. بگذارید 30 دقیقه روی پوست بماند سپس آبکشی کنید. خیار ممکن است خاصیت قابض داشته باشد و به پاکسازی منافذ کمک کند.
پک صورت: مقدار مساوی آب خیار و ماست را با هم مخلوط کنید تا یک پک صورت درست کنید که به کاهش خشکی پوست و جوش های سر سیاه کمک می کند.
 

ب) خطرات

 
خوردن خیار برای اکثر افراد بی خطر است، اما نکاتی وجود دارد که باید در نظر گرفت.
 
1) مشکلات گوارشی
برخی از افراد هضم برخی از انواع خیار را سخت می دانند.
یک منبع نشان می دهد که هضم خیار معمولی و بزرگ موجود در اکثر قفسه های مواد غذایی برای اکثر مردم آسان است.
 
2) لخته شدن خون
خیار دارای ویتامین K نسبتاً بالایی است. خوردن بیش از حد خیار می تواند بر لخته شدن خون افراد تأثیر بگذارد.
افرادی که از وارفارین (کومادین) یا داروهای رقیق کننده خون مشابه استفاده می کنند، نباید بدون مشورت با پزشک، مصرف خیار را به طور چشمگیری یا ناگهانی افزایش دهند.
 
3) آلرژی
برخی افراد واکنش آلرژیک به خیار را گزارش کرده اند. هر کسی که آلرژی شناخته شده ای دارد باید از هرگونه تماس با خیار خودداری کند.
 
علائم یک واکنش عبارتند از:
- کندوها ]در صورت واکنش آلرژیک، پوست ممکن است علائم قرمزی و تورم را نشان دهد و در ناحیه آسیب دیده یک کندو یا کشک ایجاد کند.[
- ورم
- مشکل در تنفس
اگر فردی مشکلات تنفسی داشته باشد، نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید است که می تواند زندگی را تهدید کند.
 
4) سمیت
مصرف برخی از کوکوربیتاسین ها برای افراد سمی است. برای مثال خوردن کدو سبز در برخی افراد باعث بیماری شده است.
 
مردم باید:
از خوردن گیاهی که روی آن خیار رشد می کند خودداری کنید
فقط میوه های خیار را مصرف کنید که می دانند خوراکی هستند
با این حال، غلظت کوکوربیتاسین در خیار معمولی بعید است که مسمومیت ایجاد کند.
 

ج) پرورش خیار

آیا باید ارگانیک باشم؟
هر ساله، گروه کاری محیط زیست ( (EWG فهرستی از میوه ها و سبزیجات با بالاترین سطح باقیمانده آفت کش ها را تهیه می کند.
خیار در حال حاضر شانزدهم این فهرست است.
EWG خرید خیار ارگانیک را برای کاهش خطر قرار گرفتن در معرض آفت کش ها پیشنهاد می کند. کاشت خیار در خانه گزینه دیگری است.
افرادی که باغی دارند که آفتاب زیادی دارد و خاکی با زهکشی خوب دارد، ممکن است بخواهند خیار بکارند. به این ترتیب آنها بهتر است که دقت کنند از کدام آفت کش ها استفاده می کنند.
پرورش میوه ها و سبزیجات در خانه نیز می تواند ارزش غذایی را به حداکثر برساند، زیرا مردم می توانند به محض برداشت آنها را بخورند.
بذر خیار را زمانی بکارید که احتمال سرمازدگی وجود ندارد.
 

د) سرو کردن

 
خیار غذایی با طعم ملایم و با طراوت است که به راحتی به غذاهای مختلف اضافه می شود. مانند سایر میوه ها و سبزیجات منبع خوبی از مواد مغذی است.
خوردن خیار به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی سالم ممکن است طیف وسیعی از فواید داشته باشد.
 
بعضی ها می گویند خیار را باید پوست بکنیم تا آفت کش ها از بین برود و قابل هضم تر شود. آیا این ایده خوبی است یا باعث هدر رفتن مواد مغذی می شود؟
 
یک فنجان خیار خرد شده و پوست کنده، مواد مغذی مشابه 1 فنجان خیار با پوست را فراهم می کند. اگرچه پوست کمی فیبر و مواد مغذی بیشتری را فراهم می کند، اما تفاوت ها ناچیز است.
 
پوست کندن خیار به حذف آفت‌کش‌ها کمک می‌کند، اما هنوز آثاری از آفت‌کش‌ها ممکن است در وسط خیار نفوذ کند.
 
خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی



کد: 14898 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ شنبه ۱۱ تير بازدید: 1286 ساعت: 9:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
2 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
8 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
10 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
11 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای جلوگیری از چاقی در تعطیلات نوروز چه کنیم؟ یک کارشناس تغذیه گفت: برای جلوگیری از چاقی و اضاف...

  تا فرصت دارید هلو بخورید! هلو میوهٔ آبدار و خوشمزهٔ تابستانی است که در بازار...

  استفاده از ظروف یکبارمصرف شیمیایی سرطانزاست یک متخصص تغذیه گفت: در صورت استفاده از ظروف یکبار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش وزن به کمک مصرف منظم سبزی ها تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف منظم سبزی می‌تواند به افراد در کنترل کالری کمک کند.
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»
بحران خشکسالی خوزستان چطور تشدید شد!؟ پایگاه خبری لقمه: صدور مجوز شالیکاری و انتقال تصمیم‌گیری در ارتباط با صدور مجوز سالانه کاشت برنج به نهادهای منطقه‌ای توسط هیأت وزیران، دولت را به بانی اصلی تشدید بحران آب در خوزستان تبدیل می‌کند.
خواص انار این میوه كه از آن به عنوان میوه‌ای بهشتی یاد می‌شود از قدیم الایام مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی‌شماری برشمرده‌اند. در علم نوین پزشكی نیز خواص انار به اثبات رسیده است.