تخصیص 90 درصد تسهیلات بانک به بخش کشاورزی


پایگاه خبری لقمه: مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: در سال جاری تاکنون 100 هزار میلیارد تومان در بخش‌های مختلف از جمله بذر گواهی‌شده، کشت پاییزه، مکانیزاسیون و کشت محصولات کم‌آب‌بر پرداخت شده است که 90 درصد تسهیلات این بانک به جامعه هدف، یعنی کشاورزان پرداخت شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، فرشید فرخ‌نژاد در حاشیه دهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، اظهار داشت: در سال‌ زراعی گذشته مجموع تسهیلات پرداختی از سوی بانک کشاورزی 188 هزار میلیارد تومان بود؛ در سال جاری نیز تاکنون 100 هزار میلیارد تومان در بخش‌های مختلف از جمله بذر گواهی‌شده، کشت پاییزه، مکانیزاسیون و کشت محصولات کم‌آب‌بر پرداخت شده است که 90 درصد تسهیلات این بانک به جامعه هدف، یعنی کشاورزان پرداخت شده است.

 
وی گفت: تسهیلات این بانک بر اساس سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی با اولویت محصولات کم‌آب‌بر و گلخانه‌ای پرداخت می‌شود؛ همچنین در چارچوب سیاست بانک مرکزی، تمرکز این بانک امسال بر روی اقتصاد دریامحور قرار گرفته شده است. همچنین تسهیلاتی در زمینه صنایع تبدیلی کشاورزی پرداخت می‌کنیم.
 
مدیرعامل بانک کشاورزی اظهار داشت: با توجه به اینکه یکی از مشکلات کشاورزان، تامین ضمانت و وثیقه است، اعتبار ضمانت‌نامه و اعتبارات اسنادی داخلی و خارجی برای کشاورزان صادر می‌شود و در زمینه ارزی نیز سهم فعالیت‌های ارزی این بانک، امسال نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش پیدا کرده است.
 
فرخ نژاد همچنین با بیان اینکه تسیهلات بانک کشاورزی در دو بخش ارزی و در قبال سپرده ریالی به عنوان بانک عامل صندوق توسعه ملی پرداخت می‌شود، گفت: بخشی از مطالبات مربوط به تسهیلات ارزی است که همکاری بانک کشاورزی توسط گیرندگان تسهیلات پرداخت شده و بخشی نیز در حال تبدیل شدن به مطالبات ریالی و پرداخت قرار دارد.
 
وی اضافه کرد: منابع صندوق توسعه ملی در تلفیق با منابع داخلی بانک کشاورزی، دو برابر می‌شود و به کشاورزان در بخش آب و آبیاری و حوزه‌های دیگر کشاورزی پرداخت می‌شود.
 
مدیرعامل بانک کشاورزی اظهار داشت: بخشی از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی از سال‌های قبل سررسید شده که قسمتی از آن توسط مشتریان تسویه شده و بخشی هم با استفاده از ظرفیت ماده 20 قانون تبدیل به مطالبات ریالی شده و بانک نیز در این زمینه همکاری کرده تا به صندوق توسعه ملی پرداخت شود.
 
فرخ‌نژاد با بیان اینکه بخشی از تسهیلات تکلیفی در زمینه مسکن روستایی پرداخت می‌شود، گفت: سال گذشته هم در بخش مسکن روستایی ورود کردیم و مبالغ قابل توجهی پرداخت شده است.
 
وی با اشاره به آزادسازی نرخ ارز در سال گذشته گفت: در زمینه پرداخت پول گندم به کشاورزان سهم بانک کشاورزی پرداخت شد، اما عمده ناترازی بانک کشاورزی مربوط به اجرای تکالیفی است که برعهده این بانک قرار داده می‌شود و دولت و بانک مرکزی به خوبی می‌دانند که شرایط بانک کشاورزی با بانک‌های دیگر تفاوت می‌کند و تکالیف قانونی که بر عهده این بانک قرار داده می‌شود، بعضا موجب ناترازی شده است.
 
مدیرعامل بانک کشاورزی در مورد افزایش سرمایه این بانک اظهار داشت: سرمایه این بانک از 24.2 هزار میلیارد تومان با افزایش 3.5 هزار میلیارد تومان به 27.7 هزار میلیارد تومان رسیده و قرار است 7.5 هزار میلیارد تومان دیگر نیز به آن اضافه شود و سرمایه بانک به 35 هزار و 200 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
 
فرخ نژاد همچنین با بیان اینکه این بانک با سابقه 90 ساله در اغلب نقاط کشور به‌ویژه روستاها حضور دارد، اضافه کرد: در 1700 شعبه و 100 باجه بانک کشاورزی خدمات حضوری و غیرحضوری به مشتریان ارائه می‌شود.
 
وی گفت: با اجرای زیرساخت‌های مناسب بخشی از خدمات بانکداری به صورت هوشمند و غیرحضوری ارائه می‌شود؛ در حال حاضر با دو اپلیکیشن باران و آسان خدمات غیرحضوری افتتاح حساب و پرداخت تسهیلات خرد‌ طبق ضوابط و دستورالعمل‌های بانک پرداخت می‌شود.
 
مدیرعامل بانک کشاورزی تصریح کرد: بانک کشاورزی به عنوان پیمانکار سامانه بازارگاه برای وزارت جهاد کشاورزی است که در این سامانه حدود 200 تا 300 عرضه کننده محصولات خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ارائه می‌کنند و تعداد زیادی از کشاورزان این محصولات را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از طریق سامانه بازارگاه خریداری می‌کنند و درواقع یک نوع بورس کالای کوچک در وزارت کشاورزی قرار گرفته است.
 
فرخ نژاد گفت:‌ در سال گذشته یک میلیون و 53 هزار فقره تسهیلات به ارزش 188 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است که با نرخ‌های مختلف طبق مصوبه شورای پول و اعتبار بوده، بخشی از تسهیلات تبصره‌ای با نرخ‌های 10 تا 11 درصد نیز پرداخت شده است.
 
وی اضافه کرد: بخشی از خدمات غیرحضوری بانک کشاورزی شامل افتتاح حساب و پرداخت تسهیلات خرد است و در آینده امضای دیجیتال و برات الکترونیک برای جامعه هدف یعنی کشاورزان اجرا می‌شود؛ مبنای اعتبارسنجی ما برای تسهیلات خرد، داشتن شغل و درآمد و امکان بازپرداخت تسهیلات در چارچوب قوانین بانک مرکزی است، همچنین نداشتن بدهی بانکی و نداشتن چک برگشتی از شرایط اعتبارسنجی مشتریان به‌شمار می‌رود.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15452 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان بازدید: 372 ساعت: 9:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نقش تسهیلات بانک کشاورزی در تجهیز ناوگان مکانیزاسیون بخش کشاورزی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 پشت پرده شرکت صنایع بهشهر چه می‌گذرد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
3 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
4 «سایر صنایع» کجاست که ۶.۳ میلیارد دلار ارز نیما گرفته است؟ ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
5 تنوع گیاهی ایران با کل قاره اروپا برابر است/۸ هزار گونه گیاهی در ایران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر
7 دلایل معاون وزیر اقتصاد بر عملکرد بانک کشاورزی در مسیر حرفه‌ای ۱۴۰۲ جمعه ۳ آذر
8 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
9 تورم مواد غذایی ایران نزولی شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
10 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شكر، ماده سمی از آب درآمد البته مصرف مقادیر بسیار كم شكر هیچ مشكلی ندارد اما...

  باز هم بشنوید از خطرات اضافه وزن! تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد نوجوانانی ک...

  دانش آموزان در روزهای ابری بیشتر شیر بنوشند مهناز تسلیمی، کارشناس آموزش سلامت آموزش و پرورش در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

حجت الله ایوبی: نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است پایگاه خبری لقمه: حجت الله ایوبی گفت: جشن نوروز جشن نیکی هاست و جشنواره رنگ، ما از دیار رنگیم و گرمی و آفتاب، چه زیبا گفت مختومقلی که نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است و رنگ کجا و دشنه و جنگ کجا؟
نکات مهم در ارسال مواد غذایی به مناطق بحرانی زلزله‌زده یک کارشناس تغذیه گفت: با توجه به امکانات کم مناطق بحرانی و شرایط سخت حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، الویت با غذاهای پودری است که حاوی مواد نگهدارنده است و در ان ها احتمال فساد به صفر می رسد.
نکته‌هایی برای پختن ماهی ماهی یکی از مفیدترین مواد غذایی است که متاسفانه در ایران میزان مصرف آن پایین تر از بسیاری از کشورهای جهان است.
چند درصد از کالاهای اساسی با ارز نیمایی و ترجیحی وارد می شوند؟ پایگاه خبری لقمه: گرچه هنوز تکلیف حذف ارز ۴۲۰۰ مشخص نیست اما در آستانه تصمیم‌گیری در این رابطه، سهم واردات اقلام اساسی با ارز ترجیحی تا چند برابر ارز نیمایی سنگین‌تر است، به طوری که فقط ۲۰ درصد ارزش دلاری و حدود ۱۲ درصد حجم واردات این کالاها در سامانه نیما تامین ارز می‌شود.