نگذارید دیابت بارداری به دیابت نوع 2تبدیل شود!


وقتی صبحانه نخورید، هزار و یک بلا ممکن است برسرتان بیاید که یکی از آنها افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم است.

به گزارش لقمه، دکتر اسدا... رجب متخصص غدد و رئیس انجمن دیابت توصیه می کند نگذارید دیابت بارداری به دیابت نوع 2تبدیل شود.

احتمال ابتلا به دیابت تا 20 سال بعد از آنکه فردی دچار دیابت بارداری شده وجود دارد. در واقع تا 50 درصد می‌توان انتظار داشت خانم دچار دیابت بارداری دچار دیابت نوع دوم شود. اما همانطور که می‌توان با رعایت اصولی خاص از دیابت نوع دوم پیشگیری کرد،‌ این مسئله هم راه‌حل دارد. در دوره بارداری باید قند در حد پایین نگه داشته شود تا زایمان بدون دردسری داشته باشند.

این خانم‌ها باید 4 تا 6 هفته بعد از زایمان آزمایش خون انجام دهند تا اگر قندشان کنترل بود دیگر انسولین تزریق نکنند زیرا به طور معمول زنان باردار دچار دیابت بارداری به جای قرص باید از تزریق انسولین استفاده کنند. اگر قند خون بعد از زایمان تنظیم بود باید 6 ماه بعد دوباره آزمایش انجام شود و بعد از آن سالی یک بار تا 20 سال بعد آزمایش انجام شود.

خانم‌ها نباید تصور کنند که این کار برای آنها محدودیتی ایجاد می‌کند در حالی که آنها با این آزمایش‌ها می‌توانند از بسیاری بیماری‌های غیرواگیر پیشگیری کنند و در واقع با یک تیر دو نشان بزنند.

در صورتی که خانم باردار مبتلا به دیابت بارداری، سابقه خانوادگی، افزایش وزن،‌ چربی بالا و استرس مداوم داشـته باشـد احتمال اینکه بعد از زایمان نیز همچنان مبتلا به دیابت باشـد وجــود دارد.

کاهش وزن دیابت را دور می‌کند

افرادی که در خطر دیابت نوع دوم هستند می‌توانند با کم کردن 10 درصد از وزن‌شان در مدت زمانی کوتاه این خطر را کاهش دهند. محققان دانشگاه جانز هاپکینز در این بررسی 3 هزار فرد چاق و در آستانه ابتلا به دیابت را بررسی کردند. داوطلبان به طور تصادفی در گروه‌هایی که سبک زندگی‌شان را تغییر می‌داد یا میزان متفورمین دریافتی عوض می‌شد، قرار گرفته و حدود 3 سال پیگیری شدند. مداخله در شیوه زندگی شامل آموزش عادات سالم غذا خوردن و 150 دقیقه ورزش در هفته بود. افرادی که در توانستند 10 درصد از وزن‌شان را در کمتر از 6 ماه کم کنند 85 درصد کمتر احتمال پیشروی دیابت نوع دوم را داشتند.

گروه دوم که تغییراتی در میزان متفورمین دریافتی داشتند کاهش وزن قابل توجهی نداشتند ولی سطح قند خون را پایین می‌آورد و خطر ابتلا به دیابت را برای افرادی که در آستانه این بیماری هستند کاهش می‌دهد. سرپرست این گروه تحقیقاتی می‌گوید: «مدتی است که می‌دانیم با افزایش میزان کاهش وزن، خطر ابتلا به دیابت کمتر می‌شود. اکنون می‌دانیم که کاهش وزن در 6 ماه اول تطبیق با روش جدید زندگی، تغییر شیوه خورد و خوراک و ورزش کردن، بسیار موثرتر است و باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت می‌شود.»

صبحانه نخوردن دیابتی‌تان می‌کند

تقریبا همه می‌دانند که حذف صبحانه گزینه مناسبی نیست و به سلامت لطمه می‌زند اما حالا دلیل دیگری بر درست بودن این عقیده وجود دارد و آن اینکه تحقیقات جدید نشان داد حتی حذف یک وعده صبحانه در طول هفته می‌تواند 20 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش دهد. پژوهشگران دانشگاه هاروارد عادات غذایی و سلامت 50 هزار نفر را طی 6 سال بررسی کردند. بعد از بررسی عواملی مانند سن،‌ شاخص توده بدنی، مصرف سیگار،‌ فعالیت بدنی و دیگر عوامل محیطی به این نتیجه رسیدند زنانی که وعده صبحانه را حذف کردند در مقایسه با آنهایی که صبحانه خوردند 20 درصد بیشتر در خطر دیابت نوع دوم هستند.

محققان می‌گویند زمانی که شما صبحانه نمی‌خورید سطح انسولین نسبت به زمانی که در حال استراحت بودید پایین‌تر می‌آید بنابراین وقتی ناهار می‌خورید به یکباره انسولین بالا رفته و بعد به سرعت پایین می‌آید. به این ترتیب دچار مقاومت انسولینی می‌شوید. یعنی سلول‌های بدن در مقابل فعالیت انسولین برای وارد کردن گلوکز به سلول‌ها و تبدیل آن به انرژی مقاومت می‌کنند.

متفورمین داروی دوکاره!

یک مطالعه جدید نشان داده است مصرف متفورمین در مبتلایان به بیماری دیابت نوع دوم، خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد. محققان دانشگاه اوکلند با تحلیل داده‌های 15هزار دیابتی بالاتر از 55 سال در طول 5 سال متوجه شدند حدود 10 درصد از این افراد مبتلا به آلزایمر شدند. البته محققان قادر به تفکیک بیماری آلزایمر و دیگر انواع زوال عقل نشدند. بعد از مرتب کردن عوامل خطری مانند سن، نژاد، تنظیم فشار خون در طول دیابت و آموزش، تیم تحقیقی به این نتیجه رسید که مصرف متفورمین 20 درصد خطر آلزایمر را کاهش می‌دهد. در واقع این افراد 5 سال دیرتر دچار این بیماری می‌شوند. از جنبه‌های هیجان انگیز این یافته، مشاهده نقش محافظتی متفورمین برای مغز است.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سیب سبز

کد: 5416 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۱ مهر بازدید: 4251 ساعت: 6:25 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
2 صبحانه چه غذاهایی نخوریم ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
3 طرز تهیه صبحانه هندی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
4 طرز تهیه‌ی پنکیک شکلاتی با عسل برای صبحانه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
5 صبحانه نخوردن موجب اختلال در بدن می شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
6 خوردن این خوراکی ها در وعده صبحانه ممنوع ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
7 افشای مواد تشکیل دهنده محبوب ترین شکلات صبحانه جهان ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
8 طرز تهیه نان پوآچای ژامبون و پنیر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
9 نوشیدن قهوه قبل از خوردن صبحانه ممنوع ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
10 روش هایی که سطح انرژی روزانه را افزایش می دهد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
11 نورپردازی برج آزادی و میلاد در روز جهانی دیابت/ غربالگری «دیابت» در 75 ایستگاه مترو ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راز سالادهای زنانه حتما برای‌تان پیش آمده كه روزی كسالت‌بار را تجربه ...

  چرا باید اسفناج بخوریم؟ اسفناج گیاهی سرشار از کلروفیل و پروتئین است که نه ...

  رژیم غذایی تاثیری در افزایش یا کاهش میل جنسی مردان ندارد در جامعه ما گفته می شود غذاهایی که خاصیت گرمی دارن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گیاهان انرژی زا را بشناسید گیاهان انرژی زا، علاوه بر ایجاد انرژی، سلامت و تعادل سیستم دفاعی بدن را نیز بهبود می بخشد.
افزایش وزن به روش سالم با این که بیشتر وقت ها درباره اتخاذ روش های سالم کاهش وزن گفته و شنیده ایم اما نباید این نکته را فراموش کنیم که تعدادی از افراد از لاغری مفرط رنج می برند.
آیا خوردن میوه چربی خون را بالا می برد؟ درباره میوه‌ها پرسش‌های زیادی پرسیده می‌شود این‌که میوه و سبزی را چه زمانی از روز بخوریم که بیشترین نفع را از ویتامین‌ها و املاح معدنی آن ببریم؟ آیا هرچه بیشتر میوه بخوریم مواد مغذی بیشتری جذب بدنمان می‌شود؟ این‌که می‌گویند زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها باعث افزایش تری‌گلیسیرید خون می‌شود صحت دارد؟ آیا می‌شود میوه و سبزی را جایگزین وعده شام کرد؟ چرا می‌گویند میوه را زود قاچ نکنید؟
قهرمانان میوه‌ای کدامند؟ برای سنجش ارزش و اهمیت هر چیزی معیارهایی وجود دارد. مهم‌ترین معیار سنجش ارزش میوه‌ها نیز میزان آنتی‌اکسیدان‌های آنهاست. البته میوه‌ها معمولاً خیلی دست پر هستند و فواید زیادی برای سلامتی ما دارند.