مصرف مواد قندی در دوران پیش دبستانی چگونه باشد


كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه كرد: اصلاح رژیم غذایی و محدود كردن مواد قندی به دلیل كاهش خطر چاقی و پوسیدگی‌های دندان در دوران پیش دبستانی ضروری است.

به گزارش لقمه، فروزان صالحی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: بسیاری از عوامل خطری كه با بیماری‌های عروق كرونر قلب در دوران بزرگسالی همراه هستند، ریشه در دوران كودكی دارند و مطالعات انجام گرفته تأثیر بالای كلسترول خون در دوران كودكی را در بروز بیماری‌های قلبی نشان داده است كه می‌توان آن را با اصلاح رفتارهای خطرساز كه از دوران كودكی آغاز می‌شوند،‌ كاهش داد.

كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: محدود كردن شدید مصرف چربی در كودكان به منظور جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی در آینده، صحیح نبوده و می‌تواند تأثیر منفی بر رشد وی داشته باشد لذا برای دسترسی به مقدار توصیه شده چربی در رژیم روزانه، مطمئن ترین راه آن است كه ضمن استفاده از گروه‌های غذایی مختلف در هر گروه از انواع كم چربی مواد غذایی استفاده شود.

صالحی تصریح كرد: وجود كربوهیدرات‌های غنی از فیبرهای غذایی مانند نان، سبزی‌ها و میوه‌ها در رژیم غذایی كودكان در این دوران امری ضروری است ولی مصرف بیش از اندازه این مواد غذایی می‌تواند سبب بروز اسهال و یا جلوگیری از اشتهای كودك برای مصرف سایر مواد غذایی شود.

وی گفت: رعایت تعادل در مصرف نمك برای كودكان پیش دبستانی نیز لازم است زیرا بین میزان مصرف سدیم در دوران كودكی و فشار خون رابطه‌ای كم اما قابل اهمیت وجود دارد و از آنجا كه احتمال بروز كمبود سدیم در كودكان پیش دبستانی بسیار كم است بنابراین بهتر است والدین مصرف میان وعده‌های پرنمك مانند چیپس و پفك را حذف و یا بسیار محدود كنند.

به گفته صالحی، مصرف كلسیم به مقدار كافی در كودكان پیش دبستانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است كه باید مورد توجه قرار گیرد و هرگز نباید مصرف زیاد نوشیدنی‌ها و آب میوه‌ها، جایگزین مصرف شیر شوند.

نقل از :ایسنا

کد: 1705 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۹ شهريور بازدید: 4923 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان سرماخوردگی با آویشن/ زنان باردار آویشن نخورند یک متخصص گیاهان دارویی با بیان این ‌که درمان سرماخ...

  ضرورت گنجاندن فیبر در رژیم غذایی/میوه و سبزیجات بخورید در حالیکه فیبر برای هضم مناسب، کنترل وزن و سلامت ع...

  درمان بواسیر با داروهای گیاهی بواسیر(هموروئید)، بیماری دردناکی است که باعث التها...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

در چای آب لیمو تازه بریزیم یا نه؟ متأسفانه گاهی برخی از افراد مانند کارمندان که چای بیشتری در طول روز مصرف می‌کنند، اصلاً حواسشان به اضافه دریافت کالری از طریق خوردن قند و شکر بیش از اندازه نیست و نمی‌دانند چرا وزنشان افزایش پیدا می‌کند.
توصیه‌هایی برای مادران باردار دچار اضافه‌ وزن مادران دارای وزن طبیعی می‌توانند بین 11 تا 16 كیلوگرم وزن اضافه كنند و مادران لاغر تا 18 كیلوگرم نیز مجاز به افزایش وزن هستند.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
ویژگی های عسل مرغوب چیست؟ برای بهره بردن از خواص فراوان و شفا د هندگی عسل، از این نوع استفاده نکنید. در حالت کلی عسل تهیه شده از مواد قندی که زنبور عسل هیچ گونه نقشی در جمع آوری آن نداشته باشد و افزودن هر ماده ای دیگر اعم از مواد قندی و انواع اسانس ها، رنگ ها وانواع نگهدارنده ها به عسل، جزء موارد تقلب محسوب می شود و ارزش آن در مقایسه با عسل صفر است.