مصرف مواد قندی در دوران پیش دبستانی چگونه باشد


كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه كرد: اصلاح رژیم غذایی و محدود كردن مواد قندی به دلیل كاهش خطر چاقی و پوسیدگی‌های دندان در دوران پیش دبستانی ضروری است.

به گزارش لقمه، فروزان صالحی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: بسیاری از عوامل خطری كه با بیماری‌های عروق كرونر قلب در دوران بزرگسالی همراه هستند، ریشه در دوران كودكی دارند و مطالعات انجام گرفته تأثیر بالای كلسترول خون در دوران كودكی را در بروز بیماری‌های قلبی نشان داده است كه می‌توان آن را با اصلاح رفتارهای خطرساز كه از دوران كودكی آغاز می‌شوند،‌ كاهش داد.

كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: محدود كردن شدید مصرف چربی در كودكان به منظور جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی در آینده، صحیح نبوده و می‌تواند تأثیر منفی بر رشد وی داشته باشد لذا برای دسترسی به مقدار توصیه شده چربی در رژیم روزانه، مطمئن ترین راه آن است كه ضمن استفاده از گروه‌های غذایی مختلف در هر گروه از انواع كم چربی مواد غذایی استفاده شود.

صالحی تصریح كرد: وجود كربوهیدرات‌های غنی از فیبرهای غذایی مانند نان، سبزی‌ها و میوه‌ها در رژیم غذایی كودكان در این دوران امری ضروری است ولی مصرف بیش از اندازه این مواد غذایی می‌تواند سبب بروز اسهال و یا جلوگیری از اشتهای كودك برای مصرف سایر مواد غذایی شود.

وی گفت: رعایت تعادل در مصرف نمك برای كودكان پیش دبستانی نیز لازم است زیرا بین میزان مصرف سدیم در دوران كودكی و فشار خون رابطه‌ای كم اما قابل اهمیت وجود دارد و از آنجا كه احتمال بروز كمبود سدیم در كودكان پیش دبستانی بسیار كم است بنابراین بهتر است والدین مصرف میان وعده‌های پرنمك مانند چیپس و پفك را حذف و یا بسیار محدود كنند.

به گفته صالحی، مصرف كلسیم به مقدار كافی در كودكان پیش دبستانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است كه باید مورد توجه قرار گیرد و هرگز نباید مصرف زیاد نوشیدنی‌ها و آب میوه‌ها، جایگزین مصرف شیر شوند.

نقل از :ایسنا

کد: 1705 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۹ شهريور بازدید: 4904 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نوشابه‌های انرژی زا احتمال نازایی در زنان را افزایش می‌دهد پزشک طب سنتی و اسلامی ارومیه معتقد است: مواد تشکیل...

  اختلالات خوردن کدامند پایگاه خبری لقمه: اختلالات خوردن دسته‌ای از اختلال...

  سیگار و قلیان باعث پوسیده شدن مغز می‌شوند تحقیق انجام شده بر روی 8800 نفر افراد بالای 50 سال...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زلزله ترامپ با اروپا و بقیه چه می‌کند؟ پایگاه خبری لقمه: ترامپ، پس از رقم زدن عجایب زیادی در عرصه جهانی مانند تنش بر سر اوکراین، حملات لفظی به اروپا و تهدید ایران، دست به اعمال تعرفه‌های سنگین و گسترده‌ای در عرصه جهانی‌ زده است.
انواع سبزی‌خوردن و خواص آنها تا چندی پیش سبزی خوردن پای ثابت اکثر سفره‌های ایرانی بود. وقتی سفره پهن می‌شد اولین چیزی که در مرکز سفره خودنمایی می‌کرد، یک سبد پر از انواع سبزی‌های تازه بود، اما حالا دیگر حضور این سمبل شادابی و طراوت سفره کمرنگ شده است.
حقایقی عجیب درباره چاقی متخصصان سلامت می‌گویند عوامل چاقی در بین افراد فراتر از بی‌تحرکی و پرخوری است اما با این حال مصرف مواد خوراکی ناسالم مانند مواد قندی و نداشتن فعالیت بدنی قطعات اصلی پازل چاقی هستند.
چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد پایگاه خبری لقمه: سازمان جهانی بهداشت درباره بیماری آبله میمونی، هشدار بهداشتی صادر کرده است که می تواند خطرناک باشد.