افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم


افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.

به گزارش لقمه، مهندس محمد درویش‌نژاد، مدیر داخلی آزمایشگاه كنترل كیفی مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز با بیان این‌كه یك نمونه از افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی استفاده می‌شود كلسیم پروپیونات است، افزود: این افزودنی‌ به نان برای ممانعت از رشد كپك و افزایش بقای نان اضافه می‌‌شود. این ماده به شكل طبیعی در پنیر سوییسی وجود دارد و مقدار كلسیم پروپیونات موجود در اونس پنیر سوییسی برای محافظت از كپك زدن 2 قرص نان كفایت می‌كند.

وی تصریح كرد: بیش از 3 هزار نوع ماده در فرایندهای تولید مواد غذایی استفاده می‌‌شود كه همه این‌ها فقط یك درصد وزن كل فراورده‌های غذایی را تشكیل می‌دهند. معمول‌ترین موادی كه به عنوان افزودنی به كار می‌روند شامل شكر، نمك، فلفل، خردل، شیره ذرت، اسید سیتریك و جوش شیرین است.
درویش‌نژاد با بیان این‌كه این افزودنی‌ها 98 درصد وزن همه افزودنی‌ها را تشكیل می‌دهند، خاطرنشان كرد: افزودنی‌های غذایی شامل عوامل رنگی، افزایش قابلیت پذیرش محصول و جذابیت آن، عوامل معطر كننده، افزایش عطر و بو، مواد مغذی، بهبود ارزش تغذیه‌ای، امولسیفایرها، پایدار كننده‌ها و حجم دهنده‌ها، دادن بافت و غلظت مطلوب است.

وی با اشاره به این‌كه مباحث بسیاری در زمینه سلامت افزودنی‌های غذایی وجود دارند، اظهار كرد: ایمنی این مواد هنگامی تایید می‌شود كه در دوزهای بالا به حیوانات آزمایشگاهی خورانده ‌‌شوند و اثری از سرطان، نقص در زایش، جراحت یا سایر آسیب‌ها در آن‌ها دیده نشود.
درویش‌نژاد افزود: در برخی افزودنی‌ها همچون ساخارین، رنگ‌های مصنوعی، نیترات سدیم، آسه سولفام پتاسیم، BHA وBHT هنگامی كه در مقادیر بالا به حیوانات آزمایشگاهی داده شده، مواردی از سرطان مشاهده شده است. وی با اشاره به این‌كه مقادیری كه موجب ایجاد خطر برای سلامتی انسان می‌شود، معمولاً خیلی بیش از مقدار این افزودنی‌ها در مواد غذایی است، افزود: بیشتر افزودنی‌هایی كه خطرناك شمرده می‌شوند در مقادیر 100 برابر كمتر از آنچه بتوانند خطر ایجاد كنند، به مواد غذایی افزوده می‌شوند.

مواد غذایی كه تحت عنوان «بدون افزودنی» برچسب خورده‌اند، لزوما سالم‌تر از مواد دیگر نیستند، اختلاف بین دو محصول ممكن است شامل حاوی شكر و نمك بودن یكی و عاری بودن دیگری از این‌ها باشد كه بهترین راه برای قضاوت درباره ارزش غذایی محصول خواندن دقیق مواد تشكیل دهنده آن است.
مهندس اعظم شمشیری، مسئول واحد اطلاع‌رسانی و رسیدگی به شكایات غذای مدیریت نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز در این زمینه گفت: به یاد داشته باشید كه انتخاب غذاهای گوناگون بهترین راه برای تضمین سلامت رژیم غذایی است كه مصرف می‌كنید و این روش همچنین شما را از این‌كه در معرض اثرات منفی یك نوع افزودنی به مدت طولانی قرار بگیرید، محافظت خواهد كرد.


نقل از :ایران

کد: 3993 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۷ خرداد بازدید: 4316 ساعت: 12:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
2 تکذیب صدور مجوز برای تولید پنیر با شیر الاغ ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
3 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
4 طرز تهیه بیسکویت پنیری ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
5 ارتباط مصرف روزانه پنیر با حملات قلبی ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
6 نکاتی برای درست کردن لازانیا در روش های مختلف ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
7 پاستای هویج و پنیر ریکوتا ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
8 آب ماست به جای شیر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
9 طرز تهیه نان پوآچای ژامبون و پنیر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
10 بهترین غذاهای ضد سلولیت را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
11 طرز تهیه کرپ ژامبون و پنیر ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  کبد چرب بمب ساعتی در بدن انسان نشانه‌ها و علائم بیماری‌های مختلف به ما کمک می‌کند...

  غذاهایی برای جلوگیری از شل شدن پوست بعد از کاهش وزن ‌وقتی که شما وزن از دست می دهید مخصوصاً وقتی که شم...

  درمان بواسیر با داروهای گیاهی بواسیر(هموروئید)، بیماری دردناکی است که باعث التها...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برای پیشگیری از دیابت این مواد را جایگزین قند و شکر کنید پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص تغذیه، توت خشک، انجیر خشک، خرمای خشک و مویز را بهترین منابع قندطبیعی عنوان و توصیه کرد: افراد استفاده از این مواد را جایگزین قند و شکر مصفی کنند.
کلیه‎های خود را با گل گاوزبان تقویت کنید از برگ‎های گل گاوزبان به دلیل داشتن ویتامین C در برخی از کشورها به‌عنوان سالاد استفاده می‌کنند.
این فست فودهای آمریکایی را تحریم کنید شاید مردم آمریکا چاق ترین مردم دنیا باشند، ولی بدان معنا نیست که بازار آنها در انحصار فست فود باشد. فست فودهای زنجیره ای آمریکایی از جمله پیتزا هات، کی اف سی و مک دونالدز در نقاطی غیر از آمریکا غذاهایی ارائه می دهند که آمریکایی ها در کشور خودشان نمی توانند بخورند.
پیشنهادهای کم‌حجم و پرکالری برای لاغرها متاسفانه برخی از افراد برای افزایش وزن غذاهای پرکالری، چرب ولی بدون ارزش تغذیه‌ای مصرف می‌کنند ولی بعد از مدتی که به وزن دلخواه رسیدند، دچار مشکلات فراوانی می‌شوند.