آدامسی به نام پان پراگ /خطری در کمین جوانان


کارشناسان حوزه اعتیاد هشدار دادند آدامس هایی با نام های پان پراگ، راجا، تایتانیک، ناس و ویتامین حاوی مواد مخدر هستند.

به گزارش لقمه، پان پراگ، ماده مخدری است که در قالب آدامس وارد ایران شده است. برای تهیه آدامس‌ها و پاستیل‌های پان، دانه‌های قرمز و درشت درخت بتل را در برگ درخت پیچیده و تنباکو، آهک، خاکستر، ادویه‌جات معطر، ساخارین و مقدار زیادی اسانس و افزودنی‌های غیرمجاز را می‌چپانند توی این مخلوط و می‌شود پان پراگ.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تهران امروز ؛ این مخدر در بسته‌های زیبا با عکس‌های هنرپیشه‌های هندی و پاکستانی به عنوان آدامس، پاستیل و پودرهایی با طعم نعنا و خوشبوکننده دهان وارد شده است و به آسانی در مغازه ها یافت می شود؛ بطوری که به آسانی نمی توان تشخیص داد، ماده مخدر هستند.
این آدامس‌های مخدر را می‌شود مثل سیگار از مغازه‌ها خرید، به گونه‌ای که خانواده‌ها نمی‌توانند آدامس‌ها و خوشبوکننده‌های پان را از هم تشخیص دهند.
استفاده از پان، ریشه در فرهنگ هندی دارد. هندیها معمولا این ماده را به عنوان نشانه‌ای از مهمان‌نوازی برای مهمانان خود می‌آورند. علاوه بر این، به دانه درخت بتل در زبان اردو، سوپاری نیز گفته می‌شود که در مواردی توزیع پان پراگ با این اسم صورت می‌گیرد.

سال گذشته نیز احمد واصلی کارشناس حوزه اعتیاد در این زمینه به ایرنا گفت: آدامس‌ها و خوشبوکننده‌های پان پراگ، ناس و غیره تهوع‌آورترین موادی هستند که در دسته مخدرهای توهم‌ زا قرار دارند.

وی اظهار داشت: مبادی ورود این مواد به ایران، کشورهای افغانستان و پاکستان است

و در اندونزی، مالزی، فیلیپین، چین، تایوان و هند تولید می‌شود.

این کارشناس ادامه داد: این مواد که با طعم‌هایی چون ˈنعناعˈ عرضه می‌شود، دارای ترکیباتی چون ˈآرسنیکˈ، ˈکربناتˈ، ˈمنیزیمˈ و ˈسربˈ است.

احساس سبکی، گیجی و سرخوشی، از دست دادن تعامل رفتاری و حرکتی، ایجاد حرکات غیر طبیعی در چشم ها، تغییرات محسوس در فشار خون، افزایش ضربان قلب، دندان قروچه، لرزش، اختلال در خواب، وابستگی روحی و روانی، بیماری های لثه و سرطان لثه، سرطان حنجره و روده بزرگ، نارسایی های کلیوی از جمله عوارض استفاده از این نوع آدامس های حاوی مواد مخدر است.

دکتر ˈمرضیه هداوندˈ روانپزشک نیز در این مورد به باورهای غلط رایج در باره مصرف این مواد مخدر اشاره کرد و گفت: در فرهنگ‌ کشورهای حوزه جنوب شرقی آسیا به غلط خواص مفید متعددی را به پان پراگ، ناس، راجا و غیره نسبت داده‌اند که تقویت لثه، محافظت از بیماری‌ها، تسهیل هضم غذا و تصفیه خون از جمله این باروها است.

وی افزود: مصرف این مواد مخدر بیشتر در مهمانی های جوانان دیده می شود که فرد با تجربه اول مصرف، وابستگی شدیدی به آن پیدا می کند.

هداوند، عوارض مصرف این مواد مخدر را در زنان خطرناک ارزیابی کرد و گفت: اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در جامعه برای کاهش مصرف و آسیب‌های ناشی از این مواد الزامی است.




کد: 2094 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۰ آبان بازدید: 3768 ساعت: 11:40 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دستور خاندوزی برای ایجاد مکانیزم اعلام هشدار فاسدشدن کالاها در بنادر و گمرکات ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
2 شوخی رادیو اقتصاد با اخبار اقتصادی ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
3 نخستین همایش ایران و گردشگری خوراک در پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری برگزار شد ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۱ بهمن
4 سرنوشت نامعلوم کافه دیگو مارادونا در ابوظبی ۱۳۹۹ جمعه ۷ آذر
5 حساب شرکت‌های پاژن و می‌ماس و چوبان مسدود شد ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۰ مرداد
6 غذاهای محلی سوباتان معرفی می شوند ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير
7 کدام کشورها کمترین رشد اقتصادی را دارند+رتبه ایران ۱۳۹۸ دوشنبه ۶ خرداد
8 رژیم غذایی کم چرب ریسک سرطان لوزالمعده را در زنان کاهش می دهد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
9 تیمپانو لازانیا؛ لازانیای چند لایه ایتالیایی ۱۳۹۶ شنبه ۲۹ مهر
10 طرز تهیه پاناکوتای خرما ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
11 آخرین وضعیت درمانی کودک سوخته شده در دیگ نذری ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آشنایی با علل حساسیت غذایی محققان بر این باورند که بعد از بیماری های عفونی آن...

  خونریزی معده در مردان شایع‌تر است خون‌ریزی از مجرای گوارشی یکی از شایع‌ترین مشکلاتی ...

  مصرف زیاد نمک ممکن است عامل افزایش بیماری MS باشد پژوهشگران می‌گویند مصرف بیش از حد نمک ممکن است مقص...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

«کباب بناب» هم ثبت ملی شد ثبت ملی برخی از موضوعات روزمره زندگی ایرانیان در دولت گذشته به حدی رسیده بود که ثبت بسیاری از آثار ضروری فراموش شد و گویا این روند قرار است ادامه داشته باشد.
جزئیاتی از درآمدهای مالیاتی/ کاهش ۵ درصدی نرخ مالیات تولیدکنندگان پایگاه خبری لقمه: وزیر اقتصاد از جامعه هدف مالیات‏‌ستانی ۱۴۰۱ پرده برداشت و از کاهش ۵ درصدی نرخ مالیات تولیدکنندگان خبر داد.
خواص انار این میوه كه از آن به عنوان میوه‌ای بهشتی یاد می‌شود از قدیم الایام مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی‌شماری برشمرده‌اند. در علم نوین پزشكی نیز خواص انار به اثبات رسیده است.
موهایی زیبا با 4 ماده‌ی مغذی متخصصان معتقدند که موها آینه سلامت انسان هستند. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی به راحتی می‌تواند سلامت موها را به خطر انداخته و به آن‌ها آسیب بزند. بر عکس داشتن تغذیه‌ی مناسب، متنوع و سرشار از پروتئین و دیگر مواد مغذی موها را زیبا و سالم‌تر می‌سازد.