بیماران قلبی کله پاچه و سوسیس، کالباس نخورند


یک متخصص تغذیه گفت: برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی، چربی دریافتی بدن باید به کمتر از 30 درصد کاهش یابد و اسیدهای چرب اشباع نیز نباید به بیش از یک سوم کل چربی برسد.

به گزارش لقمه، دکتر لیلی ناظمی در گفت وگویی اظهار داشت: بیماری کرونر قلبی در اثر کاهش جریان خون در عروق کرونر ایجاد می‌شود که یکی از علل آن پلاک‌های آترواسکلروزیس است که از سلول‌ها و لیپیدهایی شامل کلسترول، تری گلیسیرید، پلاکت‌ها، مونوسیت‌ها، آنوترا، فیبروبلاست‌ها و سلول‌های عضلات صاف تشکیل شده است.


وی افزود: تجمع پلاک‌های آترواسکلروزیس در جدار رگ‌ها باعث سکته و نارسایی‌های قلبی عروقی می‌شود بنابراین باید از طریق رژیم‌های غذایی و رسیدن به وزن ایده آل از تشکیل این پلاک‌ها در جدار رگ‌ها جلوگیری کرد.


این متخصص تغذیه با تاکید بر لزوم تعدیل در سطح لیپیدهای سرم گفت: تعدیل در سرم های خونی به ویژه کلسترول و تری گلیسیرید باید به نحوی باشد که مصرف این سرم‌ها به بیش از 200 تا 250 میلی گرم در دسی لیتر نرسد و کلسترول LDL در آن کاهش و HDL آن افزایش یابد به طوریکه نسبت ایده‌ال HDL به LDL ،35 به 65 درصد باشد.


دکتر ناظمی با بیان اینکه تعدیل و اصلاح مقادیر بالای هموسیستنین یکی دیگر ازعوامل جلوگیری از به وجود آمدن پلاک‌ها است، اظهار داشت: تامین تغذیه مناسب و کافی مانع از تشکیل و افزایش پلاک‌های خون و سکته‌های قلبی می‌شود بنابراین دقت در انتخاب غذاها در خصوص افراد مبتلا به بیماری قلبی بسیار ضروری است.


وی خاطرنشان کرد: رژیم غذایی باید با توجه به نیاز غذایی بیماران قلبی در روز بر اساس جداولRDA و DRI تعیین شود بطوریکه تامین انرژی موجب تامین نیازهای بدنی فرد و مانع افزایش وزن بیمار شود.


دکتر ناظمی با اشاره به اینکه کاهش مصرف چربی موجب پایین آمدن سطح کلسترول و تری گلیسیرید و در پی آن مانع از بروز بیماری‌های قلبی می‌شود، تصریح کرد: برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی چربی دریافتی بدن باید به کمتر از 30 درصد انرژی کاهش یابد و اسیدهای چرب اشباع نیز نباید به بیش از یک سوم کل چربی برسد.


این متخصص تغذیه اظهار داشت: در صورت نرسیدن میزان کلسترول سرم به حد مورد نظر در رژیم درمانی میزان کلسترول سرم باید 3 تا 7 درصد کاهش یابد و قبل از شروع دارو درمانی این افراد باید حداقل 6 ماه تحت رژیم درمانی قرار بگیرند.


وی تاکید کرد: مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی باید از مصرف برخی مواد غذایی نظیر کله پاچه، گوشت قرمز، گوشت غاز و مرغابی، سوسیس، کالباس، ماهی کنسرو شده در روغن، خاویار بپرهیزند.


وی افزود: شیر، ماست های پرچرب، پنیرهای محلی تهیه شده از شیر 4 درصد چربی، زرده تخم مرغ، بستنی، کره، چربی‌های اشباع شده، چیپس و غذاهای سرخ کرده از جمله مواد غذایی دیگری است که افراد مبتلا به بیماریهای قلبی باید مصرف آن را کاهش دهند.


دکتر ناظمی با بیان اینکه افزایش تحرک، ورزش و رژیم غذایی مانع افزایش چربی خون می‌شود، گفت: کاهش مصرف چربی‌ها به ویژه چربی‌های اشباع شده و افزایش چربی‌های غیراشباع، کاهش مصرف کافئین و افزایش فیبرهای غذایی و نوشیدن مقدار مایعات کافی برای بیماران قلبی و همچنین افراد عادی توصیه می‌شود.


دکتر ناظمی با اشاره به اینکه مصرف ویتامین E به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی بسیار تاثیرگذار است، اظهار داشت: افزایش مصرف آب انگور، گریپ فروت، پیاز و سیب نیز از مبتلا شدن به این بیماری جلوگیری می‌کند.


این متخصص افزود: بیشتر افراد مبتلا به بیماری قلبی و عروقی به حالت گرفتگی عضله و تشکیل پلاک‌ها در جدار رگ‌ها دچار می‌شوند که با رژیم‌های غذایی مناسب و کاهش مصرف چربی می توان از تشکیل این پلاکها جلوگیری کرد.



بیشتر: .::سلامت نیوز :سرویس خبری: تغذیه:کمتر از 30 درصد چربی در روز مصرف کنید/بیماران قلبی کله پاچه و سوسیس، کالباس نخورند::.


نقل از :ایسنا

کد: 2207 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۳۰ آبان بازدید: 5065 ساعت: 8:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
2 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
3 رژیم غذایی گیاهی و بهبود کلسترول و قندخون ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
4 کمک عسل خام به کاهش کلسترول و قندخون ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
5 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
6 برگ بو برای لاغری فوری ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
7 مصرف روزانه تخم مرغ چقدر باید باشد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۹ تير
8 یا مصرف مارگارین ضرر دارد؟/تفاوت های کره حیوانی و گیاهی ۱۳۹۹ جمعه ۴ مهر
9 کلسترول با گوشت سفید هم بالا می‌رود! ۱۳۹۸ پنج شنبه ۳۰ خرداد
10 حفظ سلامت قلب کمک با مصرف روزانه آجیل و سویا ۱۳۹۶ دوشنبه ۴ دي
11 با فواید جالب توجه بذر کتان آشنا شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  به بچه‌های لاغر، ‌بستنی بدهید خیلی از والدین از بدغذا بودن یا کمبود وزن بچه‌های ...

  5 هفته سویا بخورید روش های ممانعت از ابتلا به بیماری های قلبی کاهش مق...

  مس، چدن یا بلور؛ کدام را انتخاب می کنید؟ آیا تا به حال از خود سوال کرده اید که کدام ظروف من...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آبمیوه های صنعتی خوب و بد دارند؟ روزگاری نوشیدن آب‌ پرتقال، انار یا آب ‌سیب مختص فصول سرد سال بود، اما حالا اگر در تابستان هوس نوشیدن این نوع آبمیوه‌ها به سرمان بزند، فورا از فروشگاه یا مغازه‌ای آن را می‌خریم و گاهی آنقدر مزه‌اش برایمان دلچسب و خنکی‌اش گوارا می‌شود که چند بار در روز برای رفع عطش و خستگی از آن استفاده می‌کنیم، اما آیا واقعا آبمیوه‌های صنعتی آبمیوه‌اند؟
کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.
الهام حمیدی از زیبایی می گوید
چاقی در کودکی زمینه ساز بروز همه این بیماری‌ها پایگاه خبری لقمه: رئیس پنجمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: سن ابتلا به عوارض ناشی از چاقی (دیابت و فشارخون) به حدود ۱۰ تا ۱۹ سال رسیده است.