از مزایای تغذیه کودک با شیر مادر چه می‌دانید؟


یک پزشک متخصص کودکان گفت: برخی مادران از دادن آغوز شیر مادر به نوزاد، جلوگیری می‌کنند که این کار، اشتباه است.

به گزارش لقمه، دکتر فاطمه رئیسی در همایش ترویج تغذیه با شیر مادر که در تالار اجتماعات معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور برگزار شد، افزود: مقدار آب شیر در ابتدای شیردهی زیاد است و کم‌کم چربی آن زیاد و رنگ طبیعی شیر را به خود می‌گیرد و کودک با خوردن ابتدای شیر برای خوردن ادامه آن آمادگی پیدا می‌کند.

وی با بیان این‌که تغذیه انحصاری شیر مادر در افزایش حجم شیر مادر بسیار مؤثر است، خاطرنشان کرد: شیر مادر بیش‌ترین مقدار لاکتوز را نسبت به شیر سایر پستان‌داران دارد و بیش از یک سوم انرژی مورد نیاز شیرخوار را تامین می‌کند.این پزشک متخصص بیماری‌های کودکان با اشاره به خواص شیر مادر، یادآور شد: آغوز حاوی 78 درصد آب و شیر رسیده حاوی 89 درصد آب است که با این مقدار آب موجود در شیر مادر دیگر کودک نیازی به آب ندارد.

رئیسی ادامه داد: اسیدهای چرب ضروری در شیر مادر بیش از شیر گاو است؛ در طی روز چربی شیر مادر متفاوت است و در اوایل روز کم و در اواخر روز میزان چربی آن افزایش می‌یابد. همچنین لیپاز که برای هضم چربی لازم است به اندازه کافی در شیر مادر وجود دارد که به هضم چربی شیر مادر کمک می‌کند؛ این خاصیت در شیر گاو وجود ندارد.


این پزشک متحصص ادامه داد: اسیدهای چرب شیر مادر هفت تا هشت برابر شیر گاو است؛ مواد معدنی موجود در شیر مادر نیز برای تامین نیاز شیرخوار کافی است و مقدار لاکتوز شیر مادر کمتر از شیر گاو است اما همین مقدار به طور کامل می‌تواند نیازهای نوزاد را برطرف کند.


رئیسی توضیح داد: پروتئین‌های شیر مادر از لحاظ توان اسیدهای آمینه بسیار مطلوب و مطابق با نیاز رشد شیرخوار است در حالی که شیرهای حیوانی، برخی اسیدهای آمینه را به مقدار زیاد و برخی دیگر را به مقدار ناکافی دارد. شیر گاو کلسیم و فسفر زیادی نسبت به شیر مادر دارد که مناسب نبوده و سبب افزایش کلسیم و بروز اشکالاتی برای کلیه‌های شیرخوار می‌شود.


رئیسی با اشاره به آهن موجود در شیر مادر و شیر گاو، گفت: آهن موجود در شیر گاو و شیر مادر هر دو کم است، اما میزان جذب آهن شیر مادر به دلیل وجود لاکتوز و ویتامین C موجود در شیر بسیار بالا است؛ درصد جذب آهن در شیر مادر 50 درصد و در شیر گاو 10 درصد است.


وی ادامه داد: با وجود مقدار کم ویتامین b6 و b12، چربی‌های K و E و A در شیر مادر اما جذب آن خوب است.رئیسی اضافه کرد: کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند هیچ‌وقت درگیر بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین A نمی‌شوند؛ ویتامین A در شیر مادرانی هم که کودک نارس دارند بیش‌تر است.


نقل از :ایسنا

کد: 2222 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۳۰ آبان بازدید: 3277 ساعت: 10:12 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
2 شیرمادر واکسن زده از نوزاد در مقابل کووید ۱۹ محافظت می کند ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
3 برگزاری اولین نمایشگاه ترویج شیر مادر در یزد ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۵ مرداد
4 بعد از شیرمادر بهترین جایگزین شیرنارگیل است ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر
5 اهمیت تغذیه مادر در رشد کودک ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۶ شهريور
6 تأثیر شیر مادر بر رشد کودک ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۵ شهريور
7 شیرمادر جلوی عفونت روده کودک را می‌گیرد ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر كفیر بر پوست و مو یكی از نوشیدنی‌‌های بسیار مفید كه در بحث تغذیه بسی...

  ورزش های قندسوز را بشناسید درمان مناسب بیماری پیچیده دیابت علاوه بر همکاری، ب...

  بهترین دستورالعملِ پخت ماهی/ رابطه نوع طبخ ماهی و سلامت قلب مطالعات جدیدی که در مورد تأثیر مصرف ماهی صورت گرفت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت