شیرمادر جلوی عفونت روده کودک را می‌گیرد


محققان با انجام تحقیقات جدید توانستند مزایای دیگر استفاده از شیر مادر را از جمله جلوگیری از بروز عفونت در روده و دستگاه گوارشی کودک کشف کنند.

به گزارش لقمه، به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، تحقیقات جدید نشان داد: مصرف شیر مادر موجب ایجاد باکتریهای سالم در مجرای روده کودک تازه متولد شده می‌شود که این باکتریها به جذب مواد مغذی و رشد سیستم ایمنی بدن کمک می کنند.

محققان مرکز پزشکی دانشگاه دوک گفتند: شیر خشک چنین مزیتهایی را ندارد و نمی‌تواند از بدن در برابر انواع عفونتها و بیماریها محافظت کند.

این تیم تحقیقاتی دو سویه از باکتریهای "ای کُلای" را در نمونه هایی از شیر مادر و شیر خشک (هم شیر خشک ساخته شده از شیر و هم شیرخشک ساخته شده از پروتئین سویا) و شیر گاو رشد دادند.

سویه‌های ای کُلای اولین ساکنان ضروری روده است که برای بدن مفید هستند اما خانواده ای از این سویه ها نیز وجود دارد که موجب مسمویت غذایی می‌شود.

این باکتریها در تمام نمونه‌ها تکثیر شدند اما نحوه تکثیر آنها متفاوت بود. این باکتریها در شیر مادر به هم چسبیدند و تشکیل بیوفیلم دادند.

بیوفیلم لایه‌های نازکی از باکتری است که به صورت مانعی در برابر عفونتها و میکروارگانیسم های خطرناک عمل می کند.

نتایج این تحقیقات که در مقاله آگوست مجله Current Nutrition & Food Science به چاپ رسید و نشان داد: باکتریها در شیرخشک و شیرگاو به صورت ارگانیسمهای انفرادی تکثیر شدند و بیوفیلم تشکیل ندادند.

ویلیام پارکراستادیار جراحی در گزارش خبری دانشگاه دوک گفت: این تحقیقات اولین تحقیقاتی هستند که تاثیرات تغذیه نوزاد بر رشد باکتری‌ها را بررسی می‌کنند و نشان می‌دهند که تغذیه با شیر مادر نسبت به تغذیه با شیرخشک ارجحیت دارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد که فقط شیر مادر موجب ایجاد کولونی های سالمی از بیوفیلمهای سودمند می‌شود و این یافته‌ها نشان می‌دهند که امکان ایجاد رویکردهای بالقوه برای ایجاد جایگزین‌هایی برای شیر مادر که تقریباً خواصی مشابه با شیر مادر داشته باشد (در کودکانی که نمی‌توانند از شیر مادر تغذیه کنند)، وجود دارد.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که تغذیه با شیر مادر خطر ابتلا به اسهال، آنفولانزا و عفونتهای تنفسی را کم می‌کند و از ایجاد آلرژیهای بعدی، دیابت نوع یک و اسکلروزهای چندگانه و همچنین سایر بیماریها جلوگیری می‌کند.

پارکر گفت: دانستن اینکه شیر مادر چه خاصیتهایی دارد می تواند به ایجاد شیرخشکهایی که بیشتر شبیه به کیفیت شیر مادر باشند، کمک کند.

این نوع شیرخشکها می توانند تاثیری طولانی مدت بر سلامت نوزادانی داشته باشند که به دلایل گوناگون نمی توانند از شیر مادر استفاده کنند.


نقل از :فارس

کد: 1499 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۴ شهريور بازدید: 3366 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
2 شیرمادر واکسن زده از نوزاد در مقابل کووید ۱۹ محافظت می کند ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
3 برگزاری اولین نمایشگاه ترویج شیر مادر در یزد ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۵ مرداد
4 بعد از شیرمادر بهترین جایگزین شیرنارگیل است ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر
5 از مزایای تغذیه کودک با شیر مادر چه می‌دانید؟ ۱۳۹۱ سه شنبه ۳۰ آبان
6 اهمیت تغذیه مادر در رشد کودک ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۶ شهريور
7 تأثیر شیر مادر بر رشد کودک ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهایی برای جلوگیری از شل شدن پوست بعد از کاهش وزن ‌وقتی که شما وزن از دست می دهید مخصوصاً وقتی که شم...

  از سیستم قلب و عروق با مصرف سیر محافظت کنید سیر تازه منبع خوبی از ویتامین ها،مواد معدنی ومواد ...

  پیتزا برای چه کسانی از سم هم بدتر است؟ پتیزا غذای خوشمزه ای است اما بعضی ها فقط باید نگا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مستحبات و مکروهات غذا خوردن در این مقاله، برخی از مواردی که باید هنگام خوردن غذا رعایت شوند، اموری که ترک آنهاهنگام غذا خوردن شایسته است،حالاتی که غذا خوردن در آنها نکوهش شده،آدابی که رعایت آنها به هنگام غذا خوردن با دیگران ضروری است وآداب پایان غذا و برچیدن سفرهاز نظر احادیث و روایات اسلامی برشمرده شده است.
زردچوبه با فیبروز مقابله می کند بسیاری از خواص درمانی زردچوبه شناخته شده است؛ به تازگی نیز متخصصان طب گیاهی، مصرف زردچوبه را برای درمان فیبروز توصیه کرده اند.
شیرین کام بدون کالری زیاد کوچک و بزرگ ندارد. همه ما کمابیش عاشق طعم شیرین هستیم و خوردن شیرینی، نوشابه، بستنی و غیره را با هیچ‌چیزی در دنیا عوض نمی‌کنیم. البته خودتان بهتر می‌دانید که مصرف زیاد قند و شیرینی‌جات و نوشیدنی‌های شیرین برای سلامتی خوب نیست و مصرف بیش از اندازه این قبیل خوردنی‌ها زمینه ابتلا به چاقی و خدای نکرده دیابت نوع2 را فراهم می‌کند.
چرا هندوانه اینقدر مفید است هندوانه از آن دست میوه های تابستانی است که به خاطر آبدار و شیرین بودنش محبوب و مورد علاقه همگان است. هندوانه منبع طبیعی از بهترین آنتی‌‌اکسیدان‌ها بوده که طبیعت فراهم کرده است. آنتی ‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین‌ C و A که از ما در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. با مصرف هندوانه خطر کم ‌آب شدن بدن نیز کاهش می‌‌یابد.