معرفی سبد مطلوب غذایی خانوار تا دو سال آینده


رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور از تدوین و معرفی سبد مطلوب غذایی خانوار ایرانی تا دو سال آینده و در صورت تامین منابع مالی لازم خبر داد و گفت: در حال حاضر پروپوزال انجام این طرح آماده و به وزارت بهداشت ارائه شده است.

به گزارش لقمه، دکتر مجید حاجی فرجی در نشست خبری که در راستای اعلام نتایج بررسی «الگوی کمی و کیفی روغن مصرفی شهر تهران» برگزار شد، با بیان اینکه آخرین سبد غذایی خانوار در سال 83 بر اساس یافته‌های الگوی میزان مصرف تدوین شد، عنوان کرد: نمی‌توانیم سالانه سبد غذایی خانوار را ارائه کنیم.


وی ادامه داد: اجرای این طرح هر 10 سال یکبار امکان پذیر است، زیرا کار بسیار دشواری است. زیرا علاوه بر گزارش این سبد مطلوب در چهار فصل، بایستی درآمد خانوار، نرخ تورم، مسائل اقتصادی و اجتماعی هم باید لحاظ شود.


حاجی‌ فرجی با اشاره به اینکه سعی می‌کنیم سبد جامع مطلوب غذایی افراد را حداکثر تا دو سال آینده در صورت تامین منابع مالی تدوین کنیم، عنوان کرد: پروپوزال اجرای این طرح ماه گذشته تدوین و به وزارت بهداشت ارائه شده است.


رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه ضمن تاکید بر لزوم تعامل متخصصان و کارشناسان تغذیه با بخش صنعت اظهار کرد: این تعامل دو جانبه و هم اندیشی موجب ارتقای وضعیت تغذیه‌ای در کشور خواهد بود. در حال حاضر این انستیتو 10 تفاهم نامه با بخش صنعت امضا کرده و سعی در گسترش این روابط دارد.


رییس انجمن علمی تغذیه ایران با بیان اینکه مطابق مطالعه انجام شده در سطح شهر تهران میزان مصرف روغن زیتون زیر یک گرم است، عنوان کرد: روغن زیتون به عنوان چاشنی مورد مصرف قرار می‌گیرد، البته با وجود اینکه پیش از این بسیار مظلوم واقع شده بود با پیشرفتی که حاصل شده وارد سفره‌های خانوار ایرانی شده است.



وی افزود: مردم دریافتند که استفاده از این دست روغن‌ها نظیر روغن زیتون، ذرت و کانولا در سلامتی‌شان نقش دارد. البته نباید انتظار داشته باشیم جایگاهی که روغن‌های نباتی برای طبخ دارند، پیدا کنند. اما می‌شود این فرهنگ را تقویت کرد.
رییس انجمن علمی تغذیه ایران در پایان تاکید کرد: اگر پروزنی در کشور کاهش یابد می‌توان ادعا کرد که جامعه سالمی داریم.



در ادامه این نشست خبری دکتر تیرنگ نیستانی، استاد دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اگر مطابق مطالعات انجام شده میزان مصرف روغن در کشور در مقایسه با 10 سال گذشته 10 گرم در روز کاهش پیدا کرده باشد، می‌توان گفت دریافت کالری از جانب روغن 32 هزار و 850 کالری کاهش یافته است، گفت: این در حالی است که شاهد شیوع پروزنی در کشور هستیم.وی ادامه داد: همچنین بیماری‌های قلبی و عروقی افزایش یافته است. این موارد نشان می‌دهد الگوی غذایی مردم مطلوب نبوده است و کاهش مصرف روغن به تنهایی ضامن سلامتی افراد نیست.


نقل از :ایسنا

کد: 2236 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱ آذر بازدید: 2728 ساعت: 9:43 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
2 چیستی و چرایی شهر سالم ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
3 تجربه کرونا و لزوم تاکید بر تغذیه سالم ۱۳۹۸ شنبه ۲۴ اسفند
4 جایزه ویژه شهردار رشت برای برندگان دومین جشنواره گردشگری خوراک ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۴ ارديبهشت
5 توسعه پایدار گردشگری میراث و اقتصاد مقاومتی ۲۸ آذر برگزار می شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
6 مصرف چربی باعث افزایش وزن می شود یا قند! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
7 گرایش جوانان به داشتن دندان های درشت و سفید بدون توجه به عوارض آن ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۰ آبان
8 نانو ذرات طلا کیتی برای تشخیص ویروس مرکبات و سرطان ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
9 خلاء قانونی نظارت بر عطاری‌ها/ فروش «داروی گیاهی» در عطاری‌ها ممنوع ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد
10 مصرف غلیظ قهوه و چای ممنوع! ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد
11 دستورالعمل بهداشت محیط ماه رمضان ابلاغ شد ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص بیماری‌های داخلی، نسبت ...

  ورزش های قندسوز را بشناسید درمان مناسب بیماری پیچیده دیابت علاوه بر همکاری، ب...

  آشنایی با خواص سالم‌ترین روغن‌های خوراکی متخصصان تغذیه اخیراً فهرست هشت مورد از سالم‌ترین ر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

حفظ خونسردی با نعناع گرچه در گذشته استرس آنقدرها هم شایع نبود، اما طب سنتی نسخه‌های ضداضطراب موثری دارد که می‌تواند در قرن بیست و یکم به کمک شما بیاید تا بار دیگر لذت آرامش را بچشید.
افزایش میل و قدرت جنسی با مصرف این سبزی نشستن در جوشانده شنبلیله، جهت درمان ورم، چسبندگی و ترشحات رحمی، نرم‌كردن رحم سفت و ورم‌های سفت آن، بازكردن دهانه رحم و تسهیل زایمان و دفع جفت، مفید است. همچنین شنبلیله سبب افزایش میل و قدرت جنسی می‌شود.
چرا کبد چرب می‌شود کبد چرب یکی از آن بیماری‌هایی است که با اقبال روزافزون مردم به رژیم غذایی ناسالم نامش بیشتر سر زبان‌ها می‌افتد. به گفته دکتر رضا ملک‌زاده، رئیس هفته سلامت گوارش در حال حاضر 30 درصد از ایرانی‌ها به این بیماری مبتلا هستند.
کاهش نرخ رشد نقدینگی به تنهایی برای مهار تورم کافی نیست/ لزوم اجرای سیاست های تثبیت پایگاه خبری لقمه: عدم کاهش چشم گیر تورم با توجه به موفقیت دولت سیزدهم در نزولی کردن روند رشد نقدینگی، نشان می دهد نوسانات نرخ ارز نقش غیر قابل انکاری را در جهش های تورمی ایفا می کند و مهار پایدار تورم مستلزم اعمال و اجرای سیاست های تثبیتی به صورت کامل است.