غذاهای مناسب در آلودگی هوا


فصل زمستان همراه است با روزهایی که آلودگی هوا در بیشترین حد خود قرار دارد. در این روزها همه چیز در محدوده اضطرار است و از هموطنان درخواست می‌شود تا آنجا که می‌توانند از مسافرت‌های غیرضروری خود در سطح شهر خودداری کنند.

به گزارش لقمه، این موضوع یکی از مشکلات کلان‌شهرهای ایران از جمله تهران است. در میان سۆال‌های انبوهی که در خصوص آثار زیان‌بار آلودگی هوا در میان مردم رد و بدل می‌شود، یکی آن است که در این روزها چه باید خورد تا تأثیر آلودگی‌ها کمتر شود؟ پاسخ به این پرسش همان چیزی است که ما می‌خواهیم در این مطلب به آن پاسخ دهیم پس با ما همراه شوید و 10 توصیه پیشنهادیمان را به دقت بخوانید.

 

* مصرف مواد غذایی پروتئینی را جدی بگیرید زیرا پروتئین‌ها مهم‌ترین مواد مغذی هستند که در تقویت فعالیت گلبول‌های سفید دخالت دارند. پس مصرف تخم‌مرغ، انواع گوشت به خصوص گوشت سفید (به شکل آب‌پز، کبابی و تنوری) و محصولات لبنی در روزهای آلوده از سوی ما به شما پیشنهاد می‌شود.

 

* از مصرف مواد غذایی پرورش‌یافته در باغ‌ها و زمین‌های نزدیک به جاده‌های پر رفت و آمد خودداری کنید به طور مثال از کنار جاده‌های نزدیک به کلان‌شهرهایی مانند تهران میوه و سبزی به اصطلاح تازه نخرید حتی اگر قیمت مناسبی دارند.

 

* بررسی‌ها نشان داده که مصرف مرتب منابع غذایی ویتامین E و سلنیوم، آثار زیان‌بار سرب را کاهش می‌دهد بنابراین در طول هفته، جوانه گندم و گردو را به عنوان منابع ویتامین E و سویا، ماهی و نان تهیه شده از آرد کامل گندم را به عنوان منابع سلنیوم از یاد نبرید.

 

* دریافت ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی‌ای که دارد، مانع از آسیب‌های اکسیداتیوی می‌شود که آلاینده‌های هوا احتمال دارد در افراد آسیب‌پذیر ایجاد کنند بنابراین در این روزها، مرکبات را فراموش نکنید و انواع کلم و گوجه‌فرنگی را در کنار غذا یا سالادتان بخورید.

 

* زیاده‌روی در مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند نان سفید و چربی‌های اشباع، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند، بنابراین از خوردن مواد غذایی سرشار از ترکیب‌های یاد شده خودداری کنید.

* تا جایی که می‌توانید چربی‌های مرئی گوشت‌های قرمزی که خریداری می‌کنید را بگیرید و انواع لبنیات را از نوع کم‌چرب انتخاب کنید به این ترتیب کمترین مقدار چربی‌های اشباع را دریافت خواهید کرد.

 

* در میان مواد معدنی روی یا زینک، دفع سرب را افزایش می‌دهد بنابراین قرار دادن منابع آن (در رژیم غذایی روزانه) نظیر جگر گوساله، نخودفرنگی، نان تهیه‌شده از آرد کامل گندم و عدس می‌تواند مقادیر مناسبی از این ماده مغذی را به بدنتان برساند.

 

* کمبود اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 از جمله مواردی هستند که با کاهش عملکرد سیستم دفاعی بدن همراهند. بنابراین مصرف روغن‌هایی مانند روغن سویا و کنجد برای طبخ غذا و خوردن گردو، جوانه گندم و ماهی آزاد را (به منظور تأمین اسیدهای چرب یاد شده) به شما توصیه می‌کنیم.

 

* منابع غذایی ویتامین A و پیش‌سازش یعنی بتاکاروتن را نیز فراموش نکنید زیرا هم خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و هم تقویت‌کننده سیستم دفاعی بدن هستند. پس گنجاندن مواد غذایی مثل تخم‌مرغ، جگر، هویج، اسفناج، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی، تأمین‌کننده مواد مغذی یاد شده هستند.

 

* یادتان باشد که کلسیم و منیزیم دو ماده معدنی هستند که جذب سرب را کاهش می‌دهند. بنابراین در روز، یک لیوان شیر و یک لیوان ماست بخورید تا مطمئن شوید مقدار مناسبی کلسیم دریافت کرده‌اید و با خوردن 2 لیوان سبزی‌های برگ سبز تازه، منیزیم کافی به بدنتان رسانده‌اید.

 

 


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 2416 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۵ آذر بازدید: 5167 ساعت: 3:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
8 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بعد از غذا سالاد نخورید مصرف سالاد بهتر است قبل از غذا باشد که هم از پرخور...

  توصیه های طب سنتی برای فصل بهار به توصیه متخصصان طب سنتی، در فصل بهار از خوردن غذا...

  روغن کنجد و سبوس برنج از فشار خون پیشگیری می‌کنند پژوهشگران ژاپنی در تحقیقات خود دریافتند که ترکیب ر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مصرف زیاد آسپرین منجر به کوری می‌شود پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه ویسکانسن آمریکا دریافتند: افرادی که به طور دائم آسپرین را به مدت دست کم ۱۰ سال مصرف می‌کنند؛ با خطر نابینایی و بیماری ماکولا دژنراسیون (Macular degeneration) ‏ روبه رو هستند که با بالارفتن سن در ارتباط است.
غذا در یک متن فرهنگی انسان شناسان عادات غذایی را به عنوان کلیتی پیچیده از فعالیت های آشپزی ، تمایل ها و تنفرها ، آگاهی جمعی ، اعتقادات ، تابوها ، موهومات وابسته با تولید و تهیه و مصرف غذا و در یک کلام یک مفهوم فرهنگی بزرگ می نگرند.به عنوان یک مفهوم فرهنگی بزرگ ،غذا را در مواجهه و ارتباط با بسیاری از مفاهیم فرهنگی دیگر می بیینند.
غذاهای سالم را بشناسید برخی از غذاها بسیار سالم هستند که در توصیه های هر متخصص تغذیه ای وجود دارد.
دلیل بلاتکلیفی 17 ساله قانون یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی چیست؟ پایگاه خبری لقمه: «قانون یکپارچه سازی اراضی کشاورزی» سال 85 تصویب شد، اما روز گذشته رئیس سازمان امور اراضی کشاورزی، 17 سال پس از اجرا نشدن این قانون، از وجود اشکال در شیوه‌نامه اجرای قانون خبر داد.