غذاهای مناسب در آلودگی هوا


فصل زمستان همراه است با روزهایی که آلودگی هوا در بیشترین حد خود قرار دارد. در این روزها همه چیز در محدوده اضطرار است و از هموطنان درخواست می‌شود تا آنجا که می‌توانند از مسافرت‌های غیرضروری خود در سطح شهر خودداری کنند.

به گزارش لقمه، این موضوع یکی از مشکلات کلان‌شهرهای ایران از جمله تهران است. در میان سۆال‌های انبوهی که در خصوص آثار زیان‌بار آلودگی هوا در میان مردم رد و بدل می‌شود، یکی آن است که در این روزها چه باید خورد تا تأثیر آلودگی‌ها کمتر شود؟ پاسخ به این پرسش همان چیزی است که ما می‌خواهیم در این مطلب به آن پاسخ دهیم پس با ما همراه شوید و 10 توصیه پیشنهادیمان را به دقت بخوانید.

 

* مصرف مواد غذایی پروتئینی را جدی بگیرید زیرا پروتئین‌ها مهم‌ترین مواد مغذی هستند که در تقویت فعالیت گلبول‌های سفید دخالت دارند. پس مصرف تخم‌مرغ، انواع گوشت به خصوص گوشت سفید (به شکل آب‌پز، کبابی و تنوری) و محصولات لبنی در روزهای آلوده از سوی ما به شما پیشنهاد می‌شود.

 

* از مصرف مواد غذایی پرورش‌یافته در باغ‌ها و زمین‌های نزدیک به جاده‌های پر رفت و آمد خودداری کنید به طور مثال از کنار جاده‌های نزدیک به کلان‌شهرهایی مانند تهران میوه و سبزی به اصطلاح تازه نخرید حتی اگر قیمت مناسبی دارند.

 

* بررسی‌ها نشان داده که مصرف مرتب منابع غذایی ویتامین E و سلنیوم، آثار زیان‌بار سرب را کاهش می‌دهد بنابراین در طول هفته، جوانه گندم و گردو را به عنوان منابع ویتامین E و سویا، ماهی و نان تهیه شده از آرد کامل گندم را به عنوان منابع سلنیوم از یاد نبرید.

 

* دریافت ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی‌ای که دارد، مانع از آسیب‌های اکسیداتیوی می‌شود که آلاینده‌های هوا احتمال دارد در افراد آسیب‌پذیر ایجاد کنند بنابراین در این روزها، مرکبات را فراموش نکنید و انواع کلم و گوجه‌فرنگی را در کنار غذا یا سالادتان بخورید.

 

* زیاده‌روی در مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند نان سفید و چربی‌های اشباع، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند، بنابراین از خوردن مواد غذایی سرشار از ترکیب‌های یاد شده خودداری کنید.

* تا جایی که می‌توانید چربی‌های مرئی گوشت‌های قرمزی که خریداری می‌کنید را بگیرید و انواع لبنیات را از نوع کم‌چرب انتخاب کنید به این ترتیب کمترین مقدار چربی‌های اشباع را دریافت خواهید کرد.

 

* در میان مواد معدنی روی یا زینک، دفع سرب را افزایش می‌دهد بنابراین قرار دادن منابع آن (در رژیم غذایی روزانه) نظیر جگر گوساله، نخودفرنگی، نان تهیه‌شده از آرد کامل گندم و عدس می‌تواند مقادیر مناسبی از این ماده مغذی را به بدنتان برساند.

 

* کمبود اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 از جمله مواردی هستند که با کاهش عملکرد سیستم دفاعی بدن همراهند. بنابراین مصرف روغن‌هایی مانند روغن سویا و کنجد برای طبخ غذا و خوردن گردو، جوانه گندم و ماهی آزاد را (به منظور تأمین اسیدهای چرب یاد شده) به شما توصیه می‌کنیم.

 

* منابع غذایی ویتامین A و پیش‌سازش یعنی بتاکاروتن را نیز فراموش نکنید زیرا هم خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و هم تقویت‌کننده سیستم دفاعی بدن هستند. پس گنجاندن مواد غذایی مثل تخم‌مرغ، جگر، هویج، اسفناج، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی، تأمین‌کننده مواد مغذی یاد شده هستند.

 

* یادتان باشد که کلسیم و منیزیم دو ماده معدنی هستند که جذب سرب را کاهش می‌دهند. بنابراین در روز، یک لیوان شیر و یک لیوان ماست بخورید تا مطمئن شوید مقدار مناسبی کلسیم دریافت کرده‌اید و با خوردن 2 لیوان سبزی‌های برگ سبز تازه، منیزیم کافی به بدنتان رسانده‌اید.

 

 


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 2416 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۵ آذر بازدید: 5375 ساعت: 3:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
2 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
5 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
8 چرا دندان عقل داریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
9 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
10 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین زمان برای تعویض مسواک آیا می دانید چه تعداد باکتری بر روی مسواک شما زندگ...

  اسنك‌های سالم به جای تنقلات برای لاغری بدون مایونز، بدون روغن و بدون تمام افزودنی‌های خوش...

  کاهش سرطان تخمدان با این دو نوشیدنی معجزه گر محققان انگلیسی ادعا می کنند که مصرف چای و آب پرتقا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

واکنش مغز به روش های لاغری چیست محققان متوجه شدند که مغز واکنش های مختلفی را نسبت به تصاویر غذا نشان می دهد.
افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و بومی گزینی / ۱۶ میلیارد ریال به خرید واکسن اختصاص یافت پایگاه خبری لقمه: دولت سیزدهم با شعار دولت مردمی مردادماه سال ۱۴۰۰ آغاز بکار کرد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از مهمترین وزارتخانه های کلیدی با جایگاه سیستم نظام سلامت، اقدامات ارزنده ای را در کارنامه یکساله خود دارد.
۷ هشدار درباره حلیم این روزها با زیاد شدن مشغله‌‌های کاری و نداشتن فرصت کافی، بسیاری از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند حلیم را از بیرون بخرند چون معتقدند برای پخت نوع خانگی این غذا مدت زمان زیادی لازم است و از طرفی بافت حلیم خانگی به خوبی‌ بافت حلیم بیرون به اصطلاح کش نمی‌‌آید.
گوشت کبابی خوشمزه است اما... واقعیت این است كه اكثریت مردم جامعه از اینكه شیوه پخت غذای آنها روی ارزش و سلامت غذایی كه پخته‌اند تاثیر مستقیم و بسیار مهمی دارد، ناآگاهند.