رابطه خاطره غذاخوردن با کنترل اشتها


خاطره خوردن یک وعده غذایی حجیم می‌تواند تا ساعتها پس از آن احساس گرسنگی کمتری به فرد منتقل کند.

به گزارش لقمه، بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده توسط محققان دانشگاه بریستول که در مجله علمی PLOS ONE منتشر شده خاطره یک وعده غذای خوب شکم را تا چندین ساعت پس از صرف این غذا سیر نگاه می دارد.

داوطلبان شرکت کننده در این تحقیق که پیش از وعده ناهار وعده کوچک یا بزرگی سوپ خوردند، اما جریان این تحقیقات به گونه ای بود که میزان سوپ آنها بدون آنکه داوطلب متوجه بشود پر و یا خالی می شد.

این داوطلبان بلافاصله پس از اتمام غذای خود سطح گرسنگی خود را گزارش کردند که این گزارشها متناسب با میزان غذایی بود که آنها مصرف کرده بودند، نه میزانی که آنها پیش از خوردن دیده بودند.

این درحالی است که 2 تا 3 ساعت پس از ناهار به داوطلبانی که یک کاسه بزرگ سوپ خورده بودند یک کاسه دیگر نشان داده شد که این افراد اظهار داشتند نسبت به کسانی که کاسه کوچک سوپ را خورده بودند احساس گرسنگی کمتری دارند.

24 ساعت پس از آن، تعداد داوطلبانی که کاسه بزرگی از سوپ را خورده بودند و اعتقادداشتند که این امر گرسنگی آنها را فرونشانده بیشتر شده بود.

براساس اظهارات محققان این تحقیق، این نتایج نشان دهنده نقش مستقل فرآیندهای حافظه و خاطره با احساس رضایت پس از یک وعده غذایی است.

جفری برانستورم نویسنده این تحقیق اظهار داشت: فرصتها برای استفاده عملی از این نتایج وجود دارد تا بتوان انرژی جذب شده انسان را هنگام غذاخودن کاهش داد.

وی افزود: این تحقیق به این علت مورد توجه است که نقش مهمی برای شناخت کنترل اشتها در نظر گرفته است، نقشی که صرفا به واسطه اندازه فیزیکی و یا ماده های متشکله در غذایی که مصرف می کنیم ایفا نمی شود.

این تحقیق با حمایت شورای تحقیقات علوم زیست فناوری و زیست شناسی بریتانیا انجام شده و به عنوان بخشی از تحقیقات صنعتی رژیم و سلامت مورد تجلیل قرار گرفته است. این درحالی است که حمایت این شورا هیچ نقشی در طراحی تحقیق، جمع آوری اطلاعات، تحلیلها و تصمیم به چاپ آن نداشته است.


نقل از :مهر

کد: 2487 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۱ آذر بازدید: 5231 ساعت: 1:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
7 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
9 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
10 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
11 همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چهار راهکار تغذیه‌ای برای افزایش قوای جنسی اگر مدتی است تصور می‌کنید احساسات عاشقانه و تمایلا...

  اطلاعات کلی از آووکادو Avocado پایگاه خبری لقمه: هدف ما در این مقاله، آشنایی بیشت...

  ۷ توصیه برای صبحانه خوردن کوچولوها کودک شما هم جزء آن دسته از کودکانی است که هنگام خو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یک نوشیدنی طبیعی برای دفع سموم بدن غالب افراد قهوه و چای را جزو نوشیدنی‌های مورد علاقه خود می‌دانند و کمتر به نوشیدن آب توجه دارند و چون آن را نوشیدنی خنثی می‌دانند، اغلب تمایل چندانی به مصرف آن ندارند اما با اضافه کردن مقداری آب لیموترش به آب آشامیدنی می‌توان از فوائد شگفت‌انگیز هر دوی آنها برای سلامت بدن بهره‌مند شد.
تاثیر ایجاد دالان‌های امن برای ارسال غلات به خارج از بنادر اوکراین پایگاه خبری لقمه: مذاکرات بین روسیه، سازمان ملل، ترکیه و اوکراین بر شرایط عبور ایمن کاروان‌های غلات به خارج از اودسا و همچنین ادعاهای روسیه مبنی بر اینکه تحریم‌های غرب ارسال کودهای شیمیایی را محدود می‌کند، متمرکز است.
آشنایی با خواص گوشت شترمرغ گوشت شترمرغ در دسته گوشت‌های قرمز طبقه بندی ‌می‌شود و از لحاظ ارزش غذایی از کم چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز است و دارای فواید فراوانی است.
توصیه هایی برای افراد سرمایی این روز‌ها که هوا سرد شده است، برخی افراد حتی با پوشیدن چندین لباس و جوراب پشمی هنوز هم احساس سرما می‌کنند. یک متخصص طب سنتی می‌گوید این افراد با خوردن زنجبیل و بابونه می‌توانند احساس گرم شدن را در بدنشان تقویت کنند.