مصرف خودسرانه مکمل‌ ویتامین D3 مسمومیت‌زا است


یک متخصص تغذیه گفت: مصرف بیش از اندازه ویتامینD3 می‌تواند مسمومیت و خطرات جدی در پی داشته باشد و افراد باید از مصرف خودسرانه کپسول یا آمپول‌های این ویتامین بپرهیزند.

به گزارش لقمه، سید ضیاءالدین مظهری اظهار داشت: کمبود ویتامین D3 (دی‌تریول) یکی از مشکلات شایعی است که در افراد مراجعه‌کننده مشاهده می‌شود. معمولاً پیش‌ماده این ویتامین در منابع حیوانی مانند دل، قلوه،‌جگر و تخم‌مرغ موجود است ولی برای تبدیل این مواد به ویتامین D3 باید اشعه فرابنفش آفتاب به پوست بتابد تا این ویتامین تولید شود.

وی با اشاره به اینکه این ویتامین در جذب کلسیم اهمیت دارد اضافه کرد: همچنین امروزه ما ویتامین D3 را به عنوان عامل ضد سرطان می‌شناسیم و حتی اگر مقدار این ویتامین خیلی در بدن کاهش یابد ممکن است به سردردهایی منجر شود که شبیه میگرن است در حالی که میگرن نیست و به درمان‌های معمولی جواب نمی‌دهد مگر کمبود ویتامین D3 برطرف شود.

رئیس انجمن تغذیه گفت: ویتامین D3 ضمن اینکه می‌تواند زمینه‌ساز نرمی استخوان و پوکی استخوان شود، به دلیل اینکه جزو ویتامین‌های محلول در چربی است استفاده نابجا و بیش از اندازه آن نیز می‌تواند مسمومیت و خطرات بسیار جدی برای فرد داشته باشد.

مظهری به افراد توصیه کرد تا از مصرف خودسرانه کپسول‌ها یا آمپول‌های ویتامین D3 بپرهیزند و حتماً با تجویز متخصصان تغذیه این مکمل ها را مصرف کنند.

 


نقل از :فارس

کد: 2508 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۳ آذر بازدید: 7385 ساعت: 4:45 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سیگار بدتر است یا قلیان؟/ آیا قلیان به اندازه سیگار مضر است؟ تحقیقات جدید محققان ایرانی نشان داد که استفاده از ...

  مهمترین ویتامین های مکمل برای حفظ سلامت بدن با این حال، بسیاری ازمردم به اندازۀ نیاز بدنشان مو...

  خوراکی هایی در نقش خمیر دندان اگر به دنبال داشتن دندان هایی سفید،محکم و سالم هس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سفره ایرانی دیگر در خانه ها جایی ندارد! مردم اعتقاداتی داشتند، «سفره» و کنار هم نشستن را مایه خوشبختی و با هم بودن را قوت قلب و باعث نزدیک شدن خانواده‌ها به هم می‌دانستند. برای سفره‌ای که پهن می‌شد و غذایی که در آن قرار می‌گرفت، احترام خاصی قائل بودند و حریم سفره را پاس می‌داشتند،اما این روزها....
چند توصیه برای سبد خرید تیر ماه بازارهای میوه و تره بار در فصل تابستان پر می‌شوند از میوه و سبزیجاتی که هر کدام برای سلامتی ما مفید و لازم هستند.
گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟ اصولا ما ایرانی‌ها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا‌افتاده بیشتر خوش‌مان می‌آید!
چگونه غذا بخوریم تا سالم بمانیم شاید دیده و یا شنیده اید كه افرادى با داشتن سرمایه ى بسیار و بهره مندى از همه گونه امكانات رفاهى و استفاده از انواع غذاهاى رنگارنگ ، از نعمتى بزرگ یعنى سلامتى محرومند و به همین دلیل از زندگى خود لذتى نمى برند! و بالعكس افرادى با خوردن غذایى معمولى و ساده در كمال صحت و سلامت عمرى طولانى مى كنند و از زندگى خود لذت مى برند. به راستى رمز و راز سلامتى در چیست ؟