مقابله با اشتباهات تغذیه ای


همه ما کمابیش در زندگی ضعف‌هایی داریم که ما را آسیب‌پذیر می‌کنند. در حوزه تغذیه نیز این ضعف‌ها وجود دارند و به مراتب بیشتر هم هستند. وقتی سال‌ها به خوردن یک ماده غذایی نامناسب عادت کرده‌ایم دل کندن از آن خیلی سخت است حتی اگر بدانیم به سلامتی‌مان آسیب می‌زنیم. اما در مقابل این ضعف‌ها چه باید کرد؟

اشتباه شماره یک

شما نمی‌توانید در برابر احساس گرسنگی مقاومت کنید: اصلاً نگران نباشید. شما تقصیری ندارید. احساس گرسنگی که دست خود آدم نیست یک نیاز طبیعی است و باید رفع شود. میان‌وعده‌ها برای کنترل اشتها و رفع گرسنگی کمک می‌کنند. البته منظورمان این نیست که 3 وعده غذایی کامل بخورید و علاوه بر آن میان‌وعده هم میل کنید. نه! تنها کاری که باید بکنید این است: وعده‌های غذایی پرحجم را فراموش کنید و تعداد وعده‌های غذایی را بیشتر کنید. اینگونه هم احساس گرسنگی نمی‌کنید و هم نیازهای بدنتان را به بهترین نحو تأمین می‌کنید. مثلاً اگر می‌خواهید کمتر بخورید نصف یک عدد موز را برای وعده صبحانه میل کنید و نصف دیگرش را برای ناهار.

 

اشتباه شماره دو

وقت آشپزی‌کردن ندارید: هر چقدر هم که گرفتار باشید بالاخره می‌توانید زمانی را برای پر کردن فریزرتان اختصاص دهید. اگر یخچال و فریزرتان پر از سبزیجات آماده و مواد‌غذایی لازم باشد به موقع می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. در این صورت می‌بینید که آشپزی چندان کار وقت‌گیری هم نیست. از قبل نخود فرنگی، لوبیا سبز، هویج خرد شده، سبزی سرخ‌شده، آب‌مرغ و غیره را آماده کرده و داخل فریزر بگذارید. در این صورت خواهید دید به عنوان مثال آماده کردن یک سوپ سبزیجات چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد. می‌توانید آماده کردن مواد غذایی اولیه را آخر هفته انجام دهید تا در طول هفته راحت باشید. این روزها هم با وجود مایکروویو و فر و غیره پخت غذا چندان طول نمی‌کشد پس می‌بینید که خیلی هم سخت نیست.

 

اشتباه شماره سه

زمانی که استرس دارید بیشتر می‌خورید: خیلی از مردم در زمان ناراحتی، خستگی و فشارهای روحی به خوردن گرایش بیشتری پیدا می‌کنند. در واقع این افراد از روی گرسنگی به سمت مواد غذایی نمی‌روند بلکه صرفاً برای فرار از یک احساس ناخوشایند می‌خورند. اگر شما هم جزء این افراد هستید به هر روشی که شده هوای خوردن را از سرتان به در کنید. زمانی که احساس خستگی می‌کنید به جای کندوکاو در یخچال به سوی اتاق خواب بروید و استراحت کنید. اگر روز بدی را گذرانده‌اید و فکر می‌کنید تنها با خوردن آرام می‌شوید با دوستی تماس بگیرید و درددل کنید یا وقایع روز را بنویسید تا احساساتتان تخلیه شود. اگر احساس افسردگی می‌کنید یک فیلم کمدی ببینید. خلاصه به جای رفتن به سراغ خوراکی‌های مختلف که در این مواقع اغلب هله‌هوله هستند به نحوی سر خودتان را گرم کنید.

 

اشتباه شماره چهار

خانواده شما به هیچ عنوان از سس و سرخ‌کردنی‌ها دل نمی‌کنند: برای خانواده‌تان تشریح کنید تغذیه سالم چقدر اهمیت دارد و تا چه میزان عادت‌های غذایی آن‌ها روی شما تأثیر می‌گذارد. از آن‌ها بخواهید کمک کنند تا تغذیه سالمی‌در پیش بگیرند. توجه داشته باشید که در هر وعده غذایی حتماً یک ماده غذایی مفید و سالم مصرف شود. به جای اینکه سس‌ها را غلیظ استفاده کنید حتماً آن‌هارا با شیر کم‌چرب رقیق کنید. به جای درست‌کردن سیب‌زمینی سرخ‌کرده، سیب‌زمینی‌ها را خلال کرده، مقداری روغن‌زیتون روی آن‌ها بریزید و در فر قرار دهید تا تنوری شوند. تا جایی که می‌توانید از روغن‌های سالم استفاده کنید.

 


نقل از :سلامت نیوز

کد: 2516 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۳ آذر بازدید: 4184 ساعت: 6:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 4 اشتباه در آشپزی که چاقتان می‌کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
2 اشتباهات رایج در کاهش وزن ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر
3 آب بحران جدی برای آینده کشور است ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
4 اشتباهات رایج در سفره‌های ایرانی/ زیاد عدسی نخورید! ۱۳۹۳ شنبه ۱۵ آذر
5 اشتباهات آشپزی‌ را اینگونه حل کنید ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۰ مهر
6 اشتباهات خطرناک موقع مصرف دارو ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر
7 3 اشتباه در رژیم لاغری شما ۱۳۹۳ جمعه ۹ خرداد
8 اشتباهات رایج در آشپزی و راه حل آنها ۱۳۹۳ جمعه ۹ خرداد
9 اشتباهات رژیمی بزرگ چیست؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۳۰ مهر
10 رایج ترین اشتباهات آشپزی (2) ۱۳۹۲ سه شنبه ۳۰ مهر
11 رایج ترین اشتباهات آشپزی (1) ۱۳۹۲ شنبه ۲۰ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چربی شکمی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد خطر ابتلا به دیابت در افرادی که چاق هستند و چربی ا...

  راه های مبارزه با بوی بد دهان رعایت بهداشت اولین سلاح برای مبارزه با بوی بد دهان...

  کودکان ماهی بخورند یا نخورند؟ برخی شواهد حاکی از آن هستند که مصرف ماهی طی باردار...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید عصاره پای مرغ، مملو از ویتامین D، ویتامین A، کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای چرب، همچنین سرشار از مواد غضروف‌ساز از جمله «سولفات کندروئتین» است که به جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروف‌ها کمک می‌کند.
پوستى بدون چروک با ده ماده غذایى بسیارى از مردم ویتامین A را پیام آور بینایی بهتر مى دانند. توجه کنید که سلامت پوست ما نیز مستقیماً به میزان ویتامین A غذاى ما مرتبط است.
6 اشتباه رایج درباره لاغر شدن شما هم جزو کسانی هستید که می‌خواهند با روش‌هایی مانند شام نخوردن یا ورزش کردن بیش از حد و سنگین لاغر شوند؟ از اینکه نتیجه نمی‌گیرید تعجب می‌کنید؟ تعجبی ندارد چون راه را کاملا اشتباه می‌روید.
محصولات ارگانیک؛ مُد جدید یا نوید فرهنگ تغذیه ای بهتر؟ سال 2015 از طرف سازمان بهداشت جهانی سال تغذیه سالم از مزرعه تا بشقاب نام گذاری شده است . اماآیا ما ایرانیان به این شعار توجهی داریم.